raczej bede biernym uczestnikiem forum własnie z uwagi na czas pracy i innych obowiązków tj. babysitter...

trochę o autku
po niemiłych doświadczeniach z TDI / JTD tj wymianą sprzęgła dwumasowego za 2500 PLN i zapoznaniem się z wynalazkiem w postaci DPF / FAP
szukałem mazdy 3 (która oczarowała moją żonę a później i mnie) w benzynie w wersji 1,6 w HB , z klimą automatyczną – srebrnej lub grafitowej.
jednakże z uwagi na małą liczbe ogłoszeń spełniających ww. kryteria poniżej 30.000,– zł zainteresowałem się czarną mazdą 3 w wersji 2.0 top sport za 28.000,– zł, która była do kupienia w rodzinnym mieście....nie przekonywał mnie kolor i silnik 2,0 (bardziej zależało mi na mniejszych opłatach , spalaniu no i wiadomo że silnikiem 2.0 – wbrew temu co piszą handlarze w ogloszeniach
dopiero gdy cena spadła do 26.500 PLN a my byliśmy znużeni szukaniem ogłoszeń o ww. wersjach postanowilismy obejrzeć autko..u znajomego blacharza i stacji diagnostycznej...po takiej weryfikacji żonie

Historia Autka
– przebieg 111tys. km
sprowadzony w styczniu 2010r. za 30.500,– zł przez osobę prywatną, która dokonała kilka zakupów tj
– nowe opony zimowe 205/50 / 17 Hankook Icebar
– nowe opony letnie 225 / 45 / 17 Daytona d320
– oryginalne felgi mazdy 17tki pomalował na czarno
– zawieszenie obniżone o 3 cm sprężyny Eibach Pro kit
(właśnie je zmieniłem z powrotem na fabryczne a te bedę wystawiał na allegro)
– przyciemniony tył folią Racer (super... dziecku nie świeci po oczkach i się mniej nagrzewa
– sportowy filtr powietrza K&N
a reszta to już fabryka tj:
*Komplet poduszek powietrznych z kurtynami
*Reflektory w technologii Xenonowej z samopoziomowaniem i spryskiwa
*Climatronic
*Komputer pokladowy
*Sterowanie radiem z kierownicy
*Sensor zmierzchu
*Sensor deszczu
*ISOFIX
*czujnik cofania
*Skorzana kierownica
*Elektryka lusterek oraz szyb
*Mazda Audio system – 6 glosnikow
*Komplet systemow bezpieczenstwa tj. ABS, EBD, DSC, (kontrola trakcji, wspomaganie sily hamowania, rozdzial sily hamowania )
* 17" alufelgi
*Halogeny
*centralny zamek
*Swiatla LED-owe tylne
i takie tam...
w planach
– zedrzeć naklejki z tyłu pojazdu...