Hertz DSK 165 czy Helix Dark Blue 62.1
Strona 1 z 1
WItam. NAczytalem sie duuuuzo na forum na temat glosnkiow;) i sporo sie dowiedzilaem. Zdania są podzielona, ale ogolnie wyszlo na to ze te dwa rodzaje glosnikow sa najbardzije cenione ( do tego co ja potrzebuje );). Dlatego założylem nowy watek. Mianowiecie potrzebuje teraz waszej opini i rady. Mam radio clatronica i narazie- przynajm,enije do wakacji glosniki beda podlaoczne tylko pod radio. Jak rozkrecilem wnetrze, aby podlaczyc alarm to zlukalem ze mam jakis wzmacniacz MAgnata Classic 160 4x40 watt nie podlaczony ( nie wiem czy w ogole sprawny) wiece ewentulanei tez moglbym radio podlaczyc pod niego. NIe planuej kupowac zadnego suba czy wiekszego wzmacniacza. Ktore z tych dwoch glosnikow byscie wybrali. Jedni mowia ze Helixy pod samo radio drudzy ze Hertz
:P??
. Naprawde mam dylemat, ktore wybrac
. Jeszcze jendo. HErtz pewnie da rade kupic w jakims RTV i AGD czy na allego np.
http://allegro.pl/hertz-dsk-165-dystansemdf-smycz-kurier24h-wroclaw-i1504059147.html a o te Helixy troche ciezko :/:/

- Od: 19 mar 2011, 00:14
- Auto: Mazda 323f BA 1.8l; 115KM
Eleonora ;)
No ok. Ale wlasni emi zalezy aby byl jakis ladny basik bo lubie posluchac jak jade autem jakiegos dobrego house'u czy jakiesc muzyki dance i pop. Na allegro nie ma tych DB 62.1 ale za to sa te model nowsze
.
http://allegro.pl/helix-b-62c-blue-nowosc-kurier-dystanse-gratis-i1506482712.html Nie wiem czy ciesza sie one rowniez tak samo dobra opinia co poprzedni model. NIe zawsze nowsze znaczy lepsze
.
Pozdrawiam i czekam na wiecej opini
P.S> Jutro zamierzam podjechac do RTV i AGD i na zywo ich posluchac. Mam nadzieje ze beda mieli Helixy

Pozdrawiam i czekam na wiecej opini
P.S> Jutro zamierzam podjechac do RTV i AGD i na zywo ich posluchac. Mam nadzieje ze beda mieli Helixy
Eleonora ;)
Helixy mają to do siebie że im właśnie tego basu brakuje.
I wycisz drzwi na początek, to jako taki basik będzie.
I wycisz drzwi na początek, to jako taki basik będzie.
- Od: 19 gru 2010, 14:56
- Auto: 323F BA 1.5 Z5
przez sewo » 54 minuty temu
I poczytaj trochę forum. Temat wałkowany niejedno krotnie
Owszem. Czytalem, ale jak widzisz kolego mnie interesuje dokladnie te dwa modele i zdanie innych na temt dokladnie tych doch modeli. Wiec kto nie musi niech tego nie czyta

Eleonora ;)
Podłączę się niejako do tematu... 
Kolega poruszył temat, który mnie również interesuje-
o helixy dark blue jest naprawdę ciężko na necie i w sklepach, jest za to wszędzie ich zdaje się nowszy model- b 62 c.
Ktoś się może orientuje jak to gra? Lepiej, gorzej od tej starszej wersji? Można je kupić, czy za wszelką cenę starać się znaleźć dark blue?
Kolega poruszył temat, który mnie również interesuje-
o helixy dark blue jest naprawdę ciężko na necie i w sklepach, jest za to wszędzie ich zdaje się nowszy model- b 62 c.
Ktoś się może orientuje jak to gra? Lepiej, gorzej od tej starszej wersji? Można je kupić, czy za wszelką cenę starać się znaleźć dark blue?
- Od: 18 lip 2010, 11:48
- Auto: 323F BA BP
http://essa.com.pl/oferta/index.php?id= ... 58&pid=714
Sprawdzony sklep
62c nie miałem przyjemności słuchać
Co do tanich głośników to jeszcze polecam to
http://essa.com.pl/oferta/index.php?id= ... 9&pid=1094
Sprawdzony sklep
Co do tanich głośników to jeszcze polecam to
http://essa.com.pl/oferta/index.php?id= ... 9&pid=1094

Cena trochę zaporowa jak za Helixy
Wolał bym już wybrać PB S-6C, przy wygłuszonych drzwiach i por samym radiem grały bardzo ładnie, góra delikatnie za ostra, ale za to był bas 
http://car-tronic.pl/helix-b-62c-blue-nowosc-p918.html. DLa zainteresowanych
:P:P. Napewno bedziecie zadowoleni bo cena znaaacznie nizsza niz ta ktora podal moj przedmowca
. POczytalem troche, poszukalem na necie popytalem, dzisija bylem w RTV i AGD. POrozmawialem sobie z panem. Herzt 165 czy Helix DB. Zdecydowanie polecil mi HElixy. Podal kilka podstawowoych powodow. Lepiej graja na samym radio ( maja mniejsze RMS i radio je latwo rozbuja
), po podlaczeniu do wzmaka naprawde pokaza pazur. Powiedzila mi koles ze nawet z moim Wzmakiem MAgnat classic 4 x 60 watt bedzie naprawde pieknie grac i obacze roznice dodatkowow wygluszyc drzwi aby bylo jeszcze lepieje. Powiedzial mi ze w Hertza wysokie tony strasznie piszcza i graja jakaos nie fajnie. Ogolnie zdecydowanie polecil mi Helxy. W media roznica cenowa byla wyrazna
. Helixy 370 zl, Hertz niecale 320
:P. Ja poszperalem i popytalem prze allegro i jakis pan podeslal mi walsnie te stronke. Cena naprawde przyzwoita 260 zl ( z przesylka ) i chyba dodatkowo mam dystanse do mojeje Magdaleny w gratisie :
. Tak zrozumialem z wypowiedzi. Bede jeszc ze targowal, a jak nie to dalej szukal jak najlepszej oferty ( do czasu az nie uzbieram sumki na te cuda
). NA allegro zreszta mozna juz spokojnie kupic komple tych nowszych Helixow z dystansami w komplecie. Aaaa pan z RTV i AGD jak i pan do ktorego zagadlem mailowo powiedzial mi ze Helix DB 62.1 sa trudno dostapne, bop juz sie wszystkie wyprzedlay, a te nowe sa nieco lepsze. Oprocz tego ze maja lepszy wyglad podobno maja troche lepsze woofery
. Takze panowie. Teraz tylko do konca zbieram kase na te Helix B 62C Blue i szukam jak najkorzystniejszej dla mnie oferty

Eleonora ;)
To ja też się wypowiem, posiadam te helixy 62c i muszę przyznać, że scena jak i jakość wysokich tonów naprawdę osiąga wysoki poziom. Oczywiście pod samym radiem. Jedyne czego im brakuje to troszkę basu, trzeba je nieźle rozbujać żeby fajnie zagrały dolne partie (dodam, że mam wytłumione drzwi) . Tak więc jeśli ktoś szuka większej ilości wyrazistego basu to do tego zestawu musi dołączyć wzmacniacz z jakąś skrzynią w bagażniku.
Moja była czerwona strzała
- Od: 2 sty 2011, 18:39
- Auto: Było:323F BG '89 1.8 SOHC + SGI
Jest: PUG 206 GTI 2.0 138KM
Hanczak napisał(a):To ja też się wypowiem, posiadam te helixy 62c i muszę przyznać, że scena jak i jakość wysokich tonów naprawdę osiąga wysoki poziom. Oczywiście pod samym radiem. Jedyne czego im brakuje to troszkę basu, trzeba je nieźle rozbujać żeby fajnie zagrały dolne partie (dodam, że mam wytłumione drzwi) . Tak więc jeśli ktoś szuka większej ilości wyrazistego basu to do tego zestawu musi dołączyć wzmacniacz z jakąś skrzynią w bagażniku.
Dokładnie, jak najbardziej się z tym zgadzam.
Podpowiedzcie co będzie lepsze Helix Dark Blue 62.1 czy μ-Dimension EL Comp 6. Słuchana muzyka to rock, jazz, soul, chillout. Głosniki przynajmniej narazie mają grać na samym fabrycznym radiu z M6 i wytłumionych drzwiach. Do końca gwarancji na samochód nie zamierzam robić większych przeróbek.
Wiem, że bez wzmacniacza cudów nie będzie, ale liczę że będzie lepiej niż na głośnikach fabrycznych.
Wiem, że bez wzmacniacza cudów nie będzie, ale liczę że będzie lepiej niż na głośnikach fabrycznych.
- Od: 13 kwi 2010, 19:52
- Auto: była Mazda 6 GH MZR-CD 2.0; jest Mazda 3 BN 120 KM SkyPassion HB
piotrandrzej napisał(a):Podpowiedzcie co będzie lepsze Helix Dark Blue 62.1 czy μ-Dimension EL Comp 6.
Na pewno μ-Dimension EL Comp 6 będą lepsze,a na pewno na dole.Miałem oba te zestawy w tej samej konfiguracji reszty sprzętu i compy wypadały dożo lepiej niż helixy.pozdro.
- Od: 30 mar 2011, 23:02
- Auto: Madza Premacy 1.8 benzina "02r.
mam w samochodzie helixy db 62 sprzed ponad dwoch lat.
do tego 4 kanalowy wzmacniacz rowniez helix + twiterki w slupkach.
moim zdaniem audio wymiata, ale ja dodatkowo wygluszalem drzwi i z bagaznika 350 watowy blaupunkt nadaje..
jezeli chodzi o same glosniki to moim zdaniem nie bedzie rewelacji..
jak juz bedziesz rozbieral drzwi to zamontuj maty wygluszajace...
do tego 4 kanalowy wzmacniacz rowniez helix + twiterki w slupkach.
moim zdaniem audio wymiata, ale ja dodatkowo wygluszalem drzwi i z bagaznika 350 watowy blaupunkt nadaje..
jezeli chodzi o same glosniki to moim zdaniem nie bedzie rewelacji..
jak juz bedziesz rozbieral drzwi to zamontuj maty wygluszajace...
- Od: 24 mar 2008, 21:54
- Auto: Mazda 6 GG 2004 MZR-CD 136km
Mazda 6 GH 2011 2.2 Kirei 163km
Strona 1 z 1