problem z układem kierowniczym mazda 3 2,3 l
Strona 1 z 1
mam problem od pewnego czasu moja mazda przy skręcie tylko w lewą stronę stawia chwilowy opór, jak użyję więcej siły to puszcza.W prawo chodzi jak masełko. Nie świeci mi sie kontrolka od wspomagania ani żadna inna. czy ktos z was miał podobny przypadek. Jaka może być przyczyna maglownica, pompa, pomóżcie
- Od: 10 mar 2009, 15:36
- Auto: mazda 3 silnik 2,3 L3 wersja SP2 USA
rocznik 2005
Sprawdź czy nie łapiesz się na akcje serwisową:
viewtopic.php?f=120&t=103351
viewtopic.php?f=120&t=103351
MOJA MAZDA
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=111631
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=111631
W sumie moga odpowiadac za to dwie rzeczy: pompa wspomagania, oraz maglownica. Na nic innego bym nie stawial. Drazki kierowniczy gdyby byly bardzo mocno wywalone to prawdopodobnie stuakalyby na dziurach.
ArturCz napisał(a):czytałem ostatnio że jak jest takie pykanie przy kręceniu kierownicą to wina łożyska MCPersona, a u mnie właśnie taki pykanie występuje
Ale zrypane łożysko, może stawiać opór tylko przez jakiś czas i nie jest w stanie ono aż tak mocno postawić się maglownicy która jest hydraulicznie lub elektro-hydraulicznie zasilana.
Trudno jednoznacznie coś powiedzieć w tym temacie, nikt z nas nie ma dostępu do twojego auta a przydała by się opinia drugiej osoby. Uzupełnij profil o mieścinę w której się znajdujesz, może znajdzie się ktoś kto chętnie ci coś podpowie.
Madzia Forever :)
- Od: 5 lut 2007, 23:44
- Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(
odgrzewam temat bo nie mogę dojść o co chodzi w tym problemie ze wspomaganiem. Pompy już miałem założone dwie i objawy są te same. W prawo kierownica chodzi lekko w lewo ciężko skręcić. Maglownicę wysłałem do firmy Berto w Kielcach ale tam stwierdzono że maglownica jest w porządku. Przez pewien czas jeździłem na innej maglownicy, w lewo i w prawo chodziła ciężko tak jakby wspomagania nie było. Może polecicie mi kogoś kto zrobi mi ten układ kierowniczy najlepiej na terenie woj świętokrzyskiego albo podkarpackiego
- Od: 10 mar 2009, 15:36
- Auto: mazda 3 silnik 2,3 L3 wersja SP2 USA
rocznik 2005
Strona 1 z 1