meziu_23 napisał(a):skonsultowac sie ze znajomym po fachu mechanikiem w sprawie turbiny na wydechu lub chipa
auto wizualnie ładne jak dla mnie
ale:
do tej turbinki w wydechu dokup jeszcze turbinkę dolotu, magnetyzery, chip (jaki chip do wolnossaka o tej pojemności jeszcze

).
meziu_23 napisał(a):. moja mazda jest zalana owym olejem i wzieła niecałe 50 ml na 1300 km spalanie w normie a wiecej napisze po wymianie wtrysków bo moje sie troszke posypały z paliwa wysokooktanowego.. 98 dynamic na lotosie 30 litrów i 12 litrów lotniczego paliwa

zmniejsze proporcje 40 na 10 i bedzie lepiej a newet mniej niz 10 lotniczego skad jak i gdzie nie moge pow.
taaaa, ciekawe ile mocy doda paliwo 98 w silniku który przystosowany jest do użytku na paliwie 95. Sondy lambda w samochodach takich jak nasze 323f nie przystosowują się do zmiany podawanego paliwa, wiec nic to nie da... Zapłonu pewno przyspieszonego też nie masz
Więc po co ładować 98+ do takiego auta przy takich obecnych cenach paliwa i jeszcze paliwo lotnicze, zajeżdżasz silnik tylko, do lotniczego to powinno się dodawać jakieś specyfiki ktorych nazwy nie znam, ale chodzi o to że paliwo lotnicze jest za suche a co ma dać dolanie 98 do tego to nie rozumiem...
A jak latasz na 98 + dodajesz lotnicze to tylko silnik zajeżdżasz, bo w końcu się przegrzeje i powie
nie mam dużej wiedzy, ale z wykładów pamiętam przecież LPG ma z tego co wiem ponad 100 oktanów wiec powinien być lepszy do zasilania od Pb95 np

ale co mu po ilości oktanów jak jego kaloryczność jest mniejsza od PB 95.