Witam.
Pytanie jak w temacie, mam wzmacniacz 430 watt i przy głośniejszej muzyce resetuje mi się radio.
Czy kondensator 1f wystarcza do mojego wzmacniacza??
Mój wzmacniacz to Blaupunkt GTA special MK 2 400watts
Pozdrawiam
Jak dobrać kondensator do wzmacniacz
Strona 1 z 1
Przy tej mocy 1f wystarczy w zupełności.
Ja mam JBL GTO 1214 + wzmaka FUSION 600w i też mam zamiar kupić kondensator 1f
Ja mam JBL GTO 1214 + wzmaka FUSION 600w i też mam zamiar kupić kondensator 1f
- Od: 30 lis 2009, 23:17
- Auto: Mazda 323f BG 1,6 16v 93r.
Kojec powiedz mi po co Ci kondensator przy 430watach??? jesli Ci radio się resetuje to zmień podłaczenie radia-->tzn. poprowadz nowy kabel zasilający od radia do aku. Zobaczysz czy bedzię się dalej resetować...
A jeśli Ci podczas głośniejszego grania światła przygasają to sprawdz (wyczyść) połaczenie minusa i plusa po zimie. Możliwe jest też, że masz spadki napięcia przez cienkie kable lub słaby aku. Kupując kondensator nie jest powiedziane że wszystkie problemy znikną, bo kondensator też musi się naładować
Kondensator jest dobry i można go zastosować tylko trzeba się zastanowić czy jest sens wydawać ok 200zł za nowy, chyba że masz dostęp do jakiejś sprawnej używki...
A jeśli Ci podczas głośniejszego grania światła przygasają to sprawdz (wyczyść) połaczenie minusa i plusa po zimie. Możliwe jest też, że masz spadki napięcia przez cienkie kable lub słaby aku. Kupując kondensator nie jest powiedziane że wszystkie problemy znikną, bo kondensator też musi się naładować
Wykonuje Pomiary ilości dB- chetnych zapraszam na PW.
143,4dB i to jeszcze nie koniec ;)
- Od: 13 lut 2009, 17:43
- Auto: Mazda 6 2.3GY 03r
tzn jak kupiłem fajny kondensatorek za 60 zł od kumpla, a co do złączeń to wcześniej takiego problemu nie miałem na starym radiu. teraz wrzuciłem radio z wysuwanym ekranem i się zaczęło. Aku mam nowy 60tke, kabel do aku również jest gruby i dobry. Muzyka gra mi na prawdę głośno, ale gdy chcę znajomym pokazać jakoś sprzętu grającego to nie mogę.
Pozdro
Pozdro
- Od: 28 gru 2009, 01:21
- Auto: Mazda 323f 1.6 16v 92r
Kojec napisał(a):Czy kondensator 1f wystarcza do mojego wzmacniacza??
aż nadto...praktycznie teoretycznie jest przeważnie ok 1F na każde 500W, przy czym do 500W się nie instaluje, chyba że akku małe albo kable za wąskie.
- Od: 26 paź 2010, 22:38
- Auto: CX-5 KE '16 34K
AWD AT 2.5 192KM
Strona 1 z 1