jaka średnica węzyka do spryskiwaczy
Strona 1 z 1
Witam, wiecie może jaka jest średnica wężyka do spryskiwaczy jest to 3,4 czy 5 mm bo mam zamiar zamówić nowe a auto mam w nie dyspozycji by sprawdzić 

Ostatnio edytowano 2 mar 2011, 21:42 przez BLACK666PL, łącznie edytowano 1 raz
X LIVE IS YOUR GAME X
- Od: 6 paź 2009, 15:23
- Auto: Mazda 323f BA v6
Mazdaspeed Touring Kit A-Spec
Nissan Skyline r34 GTT
Honda civic 6g 1.6 vti
sly180 napisał(a):Pękł mi ostatnio ten trójnik i kupowałem na średnice 5 mm
właśnie znalazłem stary spryskiwacz i ci powiem ze ta główka od spryskiwacza na która wciskasz wężyk w najszerszym miejscu ma właśnie 5 mm a zdaje mi się ze wężyk powinien być trochę ciaśniejszy

X LIVE IS YOUR GAME X
Nissan Skyline r34 GTT
Honda civic 6g 1.6 vti
i tak Ci nie wypadnie ;p 3,5 być miał naprawdę ciężko założyć ja przed chwilą zmieniałem wężyk i ten trójnik 5mm i nic nie kapie a spryskiwacze mam naraszczcie takie jak powinny być miałem założony awaryjnie od astry i wężyk łączony masakra była. Teraz jest Ok. ewentualnie weź sobie 4,5 ale to Twoja decyzja u mnie 5mm się sprawdza
sly180 napisał(a):i tak Ci nie wypadnie ;p 3,5 być miał naprawdę ciężko założyć ja przed chwilą zmieniałem wężyk i ten trójnik 5mm i nic nie kapie a spryskiwacze mam naraszczcie takie jak powinny być miałem założony awaryjnie od astry i wężyk łączony masakra była. Teraz jest Ok. ewentualnie weź sobie 4,5 ale to Twoja decyzja u mnie 5mm się sprawdza
tylko na allegro mam do wyboru 3,4,5,i 6 mm nie pa połówek

zdaje mnie się ze te 4 mm to nie będzie tragedia
X LIVE IS YOUR GAME X
Nissan Skyline r34 GTT
Honda civic 6g 1.6 vti
Cześć! Średnica wężyka do spryskiwaczy zazwyczaj wynosi od 4 do 6 mm, w zależności od modelu samochodu i systemu spryskiwaczy. Ważne jest, aby dobrać odpowiednią średnicę, aby zapewnić prawidłowe ciśnienie i działanie spryskiwaczy. Jeśli masz konkretny model, warto sprawdzić w instrukcji obsługi lub w sklepie z częściami samochodowymi. Jakie masz doświadczenia z wymianą wężyka?
rice purity test
rice purity test
- Od: 16 paź 2024, 05:52
- Auto: Honda Insight, 2006
Strona 1 z 1