Mazda3 wysprzęglik
1, 2
Podczepię sie pod wątek. U mnie problem wygląda następująco, Sprzęgło bierze wysoko ciezko chodzi, szarpie na niskich biegach, nie slizga sie. Auto jak jade np pierwszym biegiem badzo powoli bez gazu to "żabkuje". Postanowiłem wymienic płyn hamulcowy, po wymianie sprzegło lecitko chodziło nisko łapało ale niestety ten stan trwał około tygodnie, i teraz jest tak samo. Ma ktoś moze jakies pomysły?
odpowietrzane było .
odpowietrzane było .
- Od: 29 sie 2010, 15:59
Na wysprzęglik jest akcja ale nie wszystkie M3 się na nią łapią. Na jedynce bez gazu auto powinno ładnie ruszać i jechać. Na dwójce zresztą też.
mi niestety nasuwa się tylko pompka. Jeśli ona jest w porządku i na 100% nie przepuszcza to nie mam pomysłu.
tu co prawda m6 ale może coś to pomoże:
viewtopic.php?f=60&t=68955
oczywiście nie wiem na ile konstrukcyjnie samochody są podobne, ale zakładam, że w większości rozwiązań są.
tu co prawda m6 ale może coś to pomoże:
viewtopic.php?f=60&t=68955
oczywiście nie wiem na ile konstrukcyjnie samochody są podobne, ale zakładam, że w większości rozwiązań są.
Witam,
w mojej 3 cieknie z wysprzęglika (1.6 16V BK 2005) . Akcjia serwisowa niestety nie obejmuje mojego samochodu, taka informacje uzyskałem w serwisie po podaniu nr VIN. Czy ma ktoś może informacje jakie wysprzęgliki obejmuje wymiana
( jakiś numer seryjny bądź jakieś charakterystyczne oznaczenie??) . W jaki sposób powinno się odpowietrzyć układ po wymianie wystrzęglika
Z góry dziękuje za rady
w mojej 3 cieknie z wysprzęglika (1.6 16V BK 2005) . Akcjia serwisowa niestety nie obejmuje mojego samochodu, taka informacje uzyskałem w serwisie po podaniu nr VIN. Czy ma ktoś może informacje jakie wysprzęgliki obejmuje wymiana
Z góry dziękuje za rady
-
banan
banan napisał(a):W jaki sposób powinno się odpowietrzyć układ po wymianie wystrzęglika![]()
https://euroesi.mazda.co.jp/esicont/eu_ ... 00700.html
a z BL będą pasować ?
zamienniki też trudno dostępne http://www.iparts.pl/czesc/silownik-spr ... produktowe
oryginał BP4K-41-920A
zamienniki też trudno dostępne http://www.iparts.pl/czesc/silownik-spr ... produktowe
oryginał BP4K-41-920A
hej, Dzięki za namiary, niestety tak na urra nie kupię , w wawie wszystko na zamówienie ,bo tylko orginał pasuje. cóż trzeba czekać, coś ta moja mazda zawodna, albo ten model, albo mój egzemplarz.
Ostatnio edytowano 4 maja 2012, 19:37 przez adasko_m1, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 10 gru 2011, 18:09
- Auto: Mazda 3, 1,6 benz sedan 2006r
Kolego, ogarnij CAPS LOCK. Wszyscy widzą co piszesz, wielkie litery nie są potrzebne.
Co do pechowego egzemplarza – zdarza się i tak, nigdy nie wiadomo na co trafisz jak kupujesz używane auto
Co do pechowego egzemplarza – zdarza się i tak, nigdy nie wiadomo na co trafisz jak kupujesz używane auto
- Od: 6 kwi 2011, 09:32
- Auto: Mazda 3 BK Y6 '04 Hatchback
Golf MK 7,5 1.4TSI '18
też niedawno potrzebowałem wysprzęglik,zamiennika niestety nie ma o ile mi wiadomo.a dostałem od ręki w Bydgoszczy.jesli chcesz to dam ci namiary.w wawie tez niestety nie znalazłem.
- Od: 6 lip 2010, 17:17
- Auto: Mazda 6
Martinez podaj proszę namiary na ten sklep oraz jaka cena za ten wysprzęglik ?
Niestety dziś dzwonił do mnie mechanik że mój również niedomaga i nadaje się do wymiany
Niestety dziś dzwonił do mnie mechanik że mój również niedomaga i nadaje się do wymiany
adasko_m1 , popraw proszę temat wątku oraz swoje posty. Na forum nie piszemy wielkimi literami gdyż w społeczności internetowej uznawane jest to za krzyk. Czas 48/h.
Sam kilka dni temu na szybko kupiłem używany wysprzęglik gdyż długi weekend nie sprzyja polowaniu na części, ale za to stary został rozebrany i się okazało że wystarczy wymienić jeden uszczelniacz za kilka złotych. Rozbiórka i składanie tego wysprzęglika jest niczym zabawka z jajka niespodzianki ;–)
1, 2