Montaż pasa bezpieczeństwa – środkowy fotel.
Strona 1 z 1
Witam. Mam mały problem. Posiadam Mazdę bez zamontowanego pasa bezpieczeństwa dla środkowego fotela w drugim rzędzie foteli (taki wychodzący z sufitu). Posiadam takowy pas wraz z (chyba) wszystkimi elementami montażowymi, ale zupełnie nie mam pojęcia jak się do tego zabrać i czy to co posiadam to wszystko co jest potrzebne. Może ktoś posiada jakieś schematy montażowe dla tego elementu, jakaś wiedzę w tym temacie, ewentualnie opisze mi krótko jak się do tego zabrać, co mi będzie potrzebne itp. byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
- Od: 7 lut 2011, 20:43
- Auto: M5- 2.0d – 143KM- DPF
Nie rozumiem, to masz ten pas czy nie?
Normalnie jest tak, że trzeba podnieść siedzenia foteli w drugim rzędzie i wyciągnąć "gniazdka" do pasa środkowego... i po sprawie.
Jeżeli miałeś zdemontowany ten pas to poszukam tego opisu w "service manualu"
Normalnie jest tak, że trzeba podnieść siedzenia foteli w drugim rzędzie i wyciągnąć "gniazdka" do pasa środkowego... i po sprawie.
Jeżeli miałeś zdemontowany ten pas to poszukam tego opisu w "service manualu"
-
Ricz.wro
Zapiąć to jeszcze nie jest problem, tak jak kolega wcześniej wspomniał wyciągnąć zapięcia i jedno zapinamy z lewej strony a drugie z prawej. Miałem kiedyś problem z wypięciem lewego zapięcia ( nie ma tam tradycyjnego czerwonego przycisku, tylko małe czerwone okienko w które pasuje idealnie kluczyk od stacyjki).
pozdr. ndaro1
pozdr. ndaro1
- Od: 28 lut 2011, 21:55
Sprawa została już załatwiona, ale dziękuje za odpowiedzi. A dla wyjaśnienia chodziło o to, że nie miałem zamontowanego pasa (tego w podsufitce) a nie uchwytu do niego, mimo że była tam odpowiednia dziura i ukształtowanie podsufitki.
A wracając do tematu to oznacza, że ten dziwny wynalazek z tą mało dziurką w uchwycie do odpięcia pasa to to jest standardowe rozwiązanie
hmmm.... to chyba chodzi o to żeby w normalnych warunkach użytkowania trzeciego miejsca w drugim rzędzie, był w niego wpięty pas na stałe, a tylko się dopinać tym drugim.... jakiś tam zamysł w tym widać, ale dałoby się go zrealizować i z dwoma "normalnymi" uchwytami....
Pozdrawiam
A wracając do tematu to oznacza, że ten dziwny wynalazek z tą mało dziurką w uchwycie do odpięcia pasa to to jest standardowe rozwiązanie
Pozdrawiam
- Od: 7 lut 2011, 20:43
- Auto: M5- 2.0d – 143KM- DPF
Strona 1 z 1