Demontaż konsoli środkowej.
dyzioo, a może byś się tak deczko postarał zamiast tylko czekać na gotowe?
Link z pierwszej strony trzeba nieco zmodyfikować i działa:
http://www.ozmazdaclub.com/forums/6-626 ... azda6.html
Poza tym jest także link w Poradniku do Mazdy 6:
http://sol20.com/ATENZA/maz_console_removal_E.htm
Kupa fotorelacji jest w wątku:
Obsługa MP3 w fabrycznym radiu – czy to możliwe?
Dot. Mazda 323/626/Premacy oraz 3/5/6
Hm?
Link z pierwszej strony trzeba nieco zmodyfikować i działa:
http://www.ozmazdaclub.com/forums/6-626 ... azda6.html
Poza tym jest także link w Poradniku do Mazdy 6:
http://sol20.com/ATENZA/maz_console_removal_E.htm
Kupa fotorelacji jest w wątku:
Obsługa MP3 w fabrycznym radiu – czy to możliwe?
Dot. Mazda 323/626/Premacy oraz 3/5/6
Hm?
Pozdor Myjk
Ja nazbierałem ostatnio swoją Mazdę, też z 2007 roku w wersji USA.
1. Wykręcamy gałkę zmiany biegów (w automacie)
2. Mocno i energicznie wyciągamy plastik (na kubki) – jest na zatrzaskach
3. Tak samo postępujemy z plastikiem pod gałką zmiany biegów – odpinamy gniazdo zapalniczki (zmieniamy biegi i jakoś wychodzi)
4. Pod konsolą wykręcamy 2 śruby (krzyżak wystarczy)
5. Demontujemy schowek pasażera i wykręcamy śrubę z boku (gwint 10 chyba)
6. W opcji z manualną klimą wyjmujemy pokrętła i odkręcamy 2 śruby (krzyrzak)
7. Wyjmujemy konsolę środkową (trzeba użyć trochę siły, ale jest na zatrzaskach, także schodzi dość łatwo)
8. Odpinamy kostkę od wyświetlacza i konsola wyjęta :–)
Łopatologicznie, ale działa – sprawdzałem :–).
1. Wykręcamy gałkę zmiany biegów (w automacie)
2. Mocno i energicznie wyciągamy plastik (na kubki) – jest na zatrzaskach
3. Tak samo postępujemy z plastikiem pod gałką zmiany biegów – odpinamy gniazdo zapalniczki (zmieniamy biegi i jakoś wychodzi)
4. Pod konsolą wykręcamy 2 śruby (krzyżak wystarczy)
5. Demontujemy schowek pasażera i wykręcamy śrubę z boku (gwint 10 chyba)
6. W opcji z manualną klimą wyjmujemy pokrętła i odkręcamy 2 śruby (krzyrzak)
7. Wyjmujemy konsolę środkową (trzeba użyć trochę siły, ale jest na zatrzaskach, także schodzi dość łatwo)
8. Odpinamy kostkę od wyświetlacza i konsola wyjęta :–)
Łopatologicznie, ale działa – sprawdzałem :–).
- Od: 23 lis 2009, 14:43
A tak dla upewnienia.
Wiem i widziałem już na forum odwołanie do demontażu konsoli środkowej w Madzi po FL, jednak dzisiaj wertuj już od kilku godzin, i lipa
Mianowicie poległem w momencie odkręcenia śruby (punkt 5 z wypowiedzi UNOMAT) za DVD ( w sensie NAVI
)
Ale wydaje mi się że coś jeszcze trzyma od strony kierownicy.
Czy tam też jest jakaś wkrętka ?
UPDATE
Jak by ktoś miał wątpliwości. Fotorelacja z po FL, i montaż XCL
http://forum.mazda6club.com/car-electronics/234140-xcarlink-ipod-writeup-walkthrough.html
Wiem i widziałem już na forum odwołanie do demontażu konsoli środkowej w Madzi po FL, jednak dzisiaj wertuj już od kilku godzin, i lipa
Mianowicie poległem w momencie odkręcenia śruby (punkt 5 z wypowiedzi UNOMAT) za DVD ( w sensie NAVI
Ale wydaje mi się że coś jeszcze trzyma od strony kierownicy.
Czy tam też jest jakaś wkrętka ?
UPDATE
Jak by ktoś miał wątpliwości. Fotorelacja z po FL, i montaż XCL
http://forum.mazda6club.com/car-electronics/234140-xcarlink-ipod-writeup-walkthrough.html
unomat napisał(a): Mocno i energicznie wyciągamy plastik (na kubki) – jest na zatrzaskach
Trzy razy podchodziłem do tego tematu i nie jestem w stanie wyciągnąć tego plastiku (trochę strach mocniej szarpać) z pojemnikami na kubki, może jakaś podpowiedź w którą stronę pociągnąć, docisnąć, aby to wyszło? Mam wersję 2004 w manualu.
Z Góry Dzięki.
Fotografia, obiektywy – Stare obiektywy
- Od: 24 sie 2009, 17:49
- Auto: Mazda 6 GH 2.2D 163KM r2011 Kombi
unomat napisał(a):Mocno i energicznie wyciągamy plastik (na kubki) – jest na zatrzaskach
przeczytaj: mocno i energicznie
elpc – tak jak napisał Igor, mocno i energicznie, najlepiej ciągnij dwiema rączkami i najlepiej z siedzenia pasażera, naprawdę nie ma się co krępować. Ja też za pierwszym razem główkowałem, co by nie roznieść tego w mak, ale poszło. Teraz to nawet sprawia mi to przyjemność. Zboczenie? Gdyby nie to, że Mazda jest rodzaju żeńskiego zacząłbym się o siebie martwić 
odpal sobie stronkę jaką zapodał rymko powyżej. Tam jest filmik jak to się robi "Video: Removing the Cupholder Part II". Możesz tak jak ten koleś, a możesz włożyć ręce w środek na kubki i pociągnąć do góry.
odpal sobie stronkę jaką zapodał rymko powyżej. Tam jest filmik jak to się robi "Video: Removing the Cupholder Part II". Możesz tak jak ten koleś, a możesz włożyć ręce w środek na kubki i pociągnąć do góry.
- Od: 10 sty 2011, 00:23
- Auto: M6 GY 2004 CiTD HP /Impression
Citroen C4 1.6 HDI
Seat Inca 1.9 D 1Y
Informacja dla ostrożnych i mało domyślnych (jak ja sam). Też chciałem wymontować uchwyt na napoje w konsoli środkowej i szukałem dokładnej instrukcji. Pomógł mi dopiero filmik w tym wątku. Jakie było moje zdziwienie, kiedy zobaczyłem, że SAMEGO UCHWYTU NA NAPOJE NIE DA SIĘ WYJĄĆ. Uchwyt wychodzi razem z częścią konsoli środkowej, do której jest od dołu przykręcony. Wcześniej próbowałem wydostać sam uchwyt ze środka konsoli... Wiedząc o tym można całość spokojnie wyjąć.
- Od: 9 wrz 2009, 06:55
- Auto: 6 GY MZR-CD A+ '07
przy takiej operacji zastanawiam się czy konsoleta środkowa po lifcie będzie pasować zamiast modelowej 02-06?? Wie może ktoś? Na pierwszy rzut oka to ten sam wymiar i rozplanowanie, a wygląda jednak dużo lepiej, szczególnie w moim modelu z czarnym środkiem
- Od: 16 wrz 2011, 14:18
- Auto: Hatchback 121 KM 2004
Witam
Jestem tutaj nowy. Nie dawno nabyłem Mazdę 6 z 2003 hatchback w dieslu. Chciałbym okleić konsolę środkową. Wszystko pięknie aż do momentu demontarzu płytki od podświetlania. Trzyma się na przyciskach od Volume i Tune. Za cholere nie mogę tego wyjąć a boję się że coś pęknie. Czy te gałki są jakoś przykręcone ?
Proszę o szybką odpowiedź:)
EDIT(moderator) – przeniosłem do odpowiedniego wątku. Proszę uzupełnić swój profil
Jestem tutaj nowy. Nie dawno nabyłem Mazdę 6 z 2003 hatchback w dieslu. Chciałbym okleić konsolę środkową. Wszystko pięknie aż do momentu demontarzu płytki od podświetlania. Trzyma się na przyciskach od Volume i Tune. Za cholere nie mogę tego wyjąć a boję się że coś pęknie. Czy te gałki są jakoś przykręcone ?

Proszę o szybką odpowiedź:)
EDIT(moderator) – przeniosłem do odpowiedniego wątku. Proszę uzupełnić swój profil
- Od: 25 cze 2012, 22:01
- Auto: Mazda 6 '03 2.0 diesel 121KM Hatchback
gospo83 napisał(a):Czy te gałki są jakoś przykręcone ?
nie... masz dwa sposoby:
1. podwazasz, az wyjda
2. odlutowac impulsatory od plytki
wybor nalezy do ciebie

Wojtek napisał(a):wybor nalezy do ciebie![]()
Ja bym się zastanowił

Osobiście pokusiłbym się nawet o stwierdzenie bardziej odpowiednia
chyba, że ktoś ma ochotę szukać nowych impulsatorów albo całej płytki drukowanej 
Ale montaż nie obejdzie się bez lutowania. Przynajmniej tak było z moją konsolą.
witam
chciałbym naprawić podświetlenie w konsoli środkowej. Są tam żarówki? czy trzeba lutować jakieś diody LED lub coś w ten deseń?
chciałbym naprawić podświetlenie w konsoli środkowej. Są tam żarówki? czy trzeba lutować jakieś diody LED lub coś w ten deseń?
- Od: 16 wrz 2012, 17:32
- Auto: Mazda 6 2004 2.0 cdti 136km Kombi.
grinderxxx napisał(a):chciałbym naprawić podświetlenie w konsoli środkowej.
nie ten watek... poszukaj o podswietleniu klimatronika... (panel klimatyzacji)