samu13 napisał(a):poczytałem wcześniejsze posty i do mojej usterki nie pasują opisy tzn. po włączeniu ręcznie "płomyczka"webasto pięknie startuje i działa, ustawiam na maxa temp. i czekam 5,10,15 min i nie grzeje dmucha zimnym powietrzem, pomyślałem że być może źle został podpięty sterownik (jajko) na odwrót w miejsce grzania przewietrzanie i na odwrót ale zrobiłem próbę i nic się nie zmienia,tak samo dmucha zimnym powietrzem,czytałem ze być może zapowietrzony układ ale gdyby był zapowietrzony to nie grzałby normalnie z silnika a u mnie grzeje dobrze

Drodzy forumowicze. Borykam się z tym samym problemem, jaki opisał samu13. Odpowiedzi zabrakło, więc pozwalam sobie podbić pytanie, bo może przegapił je ktoś kto z taką usterką się spotkał i zna rozwiązanie. Pomóżcie przed zimą

Dodam tylko, że słychać "cykanie" jakby pompa pracowała, jest dymek, dmuchawa reaguje na zmianę siły nadmuchu, ale bez względu na czas oczekiwania, kierunek nadmuchu i jego siłę – dmucha jedynie chłodnym powietrzem. Błędy na sterowniku nie pojawiają się żadne, działa tyle czasu ile zaprogramowaliśmy. Reset za pomocą bezpieczników nie pomaga.
Z góry dziękuję i pozdrawiam