To mój pierwszy post na forum,więc witam wszystkich.Posiadam Mazde 626 2.0 tdi (101KM) z 99r kombi przed F\L.Pytanie moje jest takie:gdzie znajduje się sterownik centralnego od pilota.Czytałem że za bezpiecznikami lub po stronie pasażera,ale gdzie konkretnie i jak on wygląda,czego szukać?Nie bardzo się na tym znam,a muszę go wymienić gdyż nie działa mi pilot,a szukanie pilota za jakieś 100-120 zł mija się z celem,gdy nowa centralka z 2 pilotami kosztuje 60zł.I jaki zmiennik polecacie,tak by nie było za dużo grzebania w kablach.
Zdjąłem boczek przy bezpiecznikach,odkręciłem je i nic tam nie ma.Odkręciłem boczek od strony pasażera i też pusto.Pod kolumną kierownicy jest taka puszeczka,myślałem że to jest to,ale po odpięciu nie mogłem odpalić auta,więc to najprawdopodobniej coś od immobilajzera.Mam też drugą puszkę przy lewej nodze kierowcy taką niebieska z napisem IMASEN.Czy to może być to?
-------------------------------------
Edit:
znalazłem ,był za schowkiem po prawej stronie.
Sterownik centralnego zamka do pilota.
Strona 1 z 1
Sterownik masz schowany po lewej stronie samochodu – wyjmij albo schowek przed pasażerem albo boczek/zaślepkę kokpitu lewą. Tak będziesz miał schowaną taką czarną puszeczkę/pudełeczko z dochodzącymi doń kablami.
- Od: 15 kwi 2010, 15:10
- Auto: Mazda 626 GF '99 Comfort
Strona 1 z 1