Polerowanie, malowanie i renowacja felg
Kup tubke pasty autosol filc wiertarka i próbój,Jeśli nie bedzie lustra polerka papierem wodnym 2000 wzwyż i póżniej pasta i powinno być lustro.
Poczytaj ten temat od poczatku dowiesz sie wszystkiego.Na którejs str znajdziesz również wypolerowane felgi od Rx8
Poczytaj ten temat od poczatku dowiesz sie wszystkiego.Na którejs str znajdziesz również wypolerowane felgi od Rx8
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Tzn lepiej kupić autosol niż automax? Jedna tuba wystarczy na cztery felgi? Jeżeli chodzi o filc to jaki kupić? Taki będzie dobry?:
http://allegro.pl/filc-krazek-filcowy-n ... 41266.html
Jak miałbym polerować papierem wodnym 2000 i więcej to slyszalem że na mokro, tak? Ale trzeba zmoczyć papier czy polewać cały czas felgę? Myślicie że przy obecnym stanie moich felg wystarczy pasta żeby było lustro czy raczej konieczny będzie papier?
Taką paste autosol kupić:
http://allegro.pl/autosol-aluminium-75m ... ml#gallery
?
Warto dokupić jeszcze taką pastę ?
http://allegro.pl/pasta-polerska-pp-50- ... 98139.html
Ile sztuk filcu powinienem kupić na cztery felgi?

Jak miałbym polerować papierem wodnym 2000 i więcej to slyszalem że na mokro, tak? Ale trzeba zmoczyć papier czy polewać cały czas felgę? Myślicie że przy obecnym stanie moich felg wystarczy pasta żeby było lustro czy raczej konieczny będzie papier?
Taką paste autosol kupić:

Warto dokupić jeszcze taką pastę ?

Ile sztuk filcu powinienem kupić na cztery felgi?
- Od: 30 sty 2011, 02:56
- Auto: Mazda 6, 2.0 TS 141KM, GG
nie chrom to nie jest na 100%, poprzedni właściciel też polerował te felgi tylko nie przed tym sezonem... więc na pewno jest to polerowane aluminium.
Jak wiecie co mam zrobić to proszę odpowiedzcie na mojego poprzedniego posta;D
I jeszcze jedno. Jak już felgi będą na lustro to jak o nie dbać, co robić żeby efekt się utrzymał?
Jak wiecie co mam zrobić to proszę odpowiedzcie na mojego poprzedniego posta;D
I jeszcze jedno. Jak już felgi będą na lustro to jak o nie dbać, co robić żeby efekt się utrzymał?
- Od: 30 sty 2011, 02:56
- Auto: Mazda 6, 2.0 TS 141KM, GG
Beny napisał(a):Kup tubke pasty autosol filc wiertarka i próbój,Jeśli nie bedzie lustra polerka papierem wodnym 2000 wzwyż i póżniej pasta i powinno być lustro.
tutaj masz wszystko napisane
koledzy a czy mozecie mi doradzic co mam zrobic z moimi felgami (14")? waham sie miedzy 4 mozliwosciami.
1-cale na czarny metalik
2-cale polerka, nic wiecej
3-ranty polerka, reszta czarny metalik
4-ranty kolor auta lub zielony podobny, reszta czarny metalik
dodaje link do zdjecia z autem i link do felgi.

prosze doradzcie albo calkiem cos innego zaproponujcie, tak zeby fajnie wygladaloi i nie robil "wiochy" pozdrawiam!
1-cale na czarny metalik
2-cale polerka, nic wiecej
3-ranty polerka, reszta czarny metalik
4-ranty kolor auta lub zielony podobny, reszta czarny metalik
dodaje link do zdjecia z autem i link do felgi.

prosze doradzcie albo calkiem cos innego zaproponujcie, tak zeby fajnie wygladaloi i nie robil "wiochy" pozdrawiam!
- Od: 9 gru 2008, 22:12
- Auto: mazda mx3 1.6 16v 1997r.
no za bardzo nie moge. ta akurat nie jest w najgorszym stanie. ale 3 pozostale...
uszkodzone ranty i poodlatywane duze kawalki farby. tak wiec cos trzeba z nimi zrobic.
a sama polerka byla by mozliwa? chodzi mi o to czy felgi najbardziej zniszczone (poodlatywane kawalki lakieru) dalo by rade na nich zdrapac lakier i wypolerowac je pozniej? w ten sposob jak bylo na tym forum opisane. bo beda one odnawiane w domowych warunkach.