Witam, mam problem z Madzią który polega na tym iż gaśnie mi ona w przynajmniej dwóch jak narazie mi uwidocznionych przypadkach.
Przypadek 1. Często podczas zapalania poleci na obroty po czym zaraz zgaśnie tak jakbym cofnął kluczyk i po prostu go zgasił. Widać to na filmiku który link podaję: http://www.youtube.com/watch?v=1_DtGLoa11o (sorki że taki odwrócony obraz). Dodam że jak stoi dłużej na zimnie to idę do niego to odpala normalnie rzadkością jest żeby od razu zgasł, ale jak przejadę się i nagrzeje się to małe mam szanse że za pierwszym razem odpali.
Przypadek 2. Sporadycznie ale jednak coraz częściej gaśnie mi tak podczas włączenia kierunkowskazu. No to już jest dla mnie bardzo dokuczliwe.
Nie wiem czy to coś pomoże ale od dawna mam tak(jeszcze przed tymi gaśnięciami) że gdy przekręcę na ACC zegar ani radio nie działa(kiedyś z tego co pamiętam działało na tej pozycji) dopiero jak przekręcę na ON to włączy sie zegar i radio ale kontrolki nie świecą muszę wykonać delikatny ruch w prawo dopiero zapalą sie kontrolki ale po tym jak puszczę kluczyk to już palą sie normalnie tak jakby coś nie łączyło. Mam nadzieję że mój opis jest dosyć jasny.
Słyszałem że powodem tego może być wadliwa kostka stacyjki ale czy ona powodowała by też gaśnięcie samochodu w przypadkach opisanych wyżej?
Posiadam też immobilizer ale kontrolka w przypadku kiedy zgaśnie i kiedy zapali zachowuje się raczej tak samo.
Auto ma założoną instalacje gazową ale czy wyłączę gaz czy nie to dzieje się dokładnie to samo.
Z góry dziękuję za pomoc
Gaśnie podczas zapalania i nie tylko
Strona 1 z 1
Kostka w stacyjce do wymiany.
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś