Witam. Od kilkunastu dni jestem posiadaczem Mazdy 6 kombi '07.
W bagażniku mam kolo dojazdowe, wkręcany hak do holowania i klucz do nakrętek felg.
Brak lewarka, trójkąta, apteczki, gaśnicy... Rozumiem, że ktoś przed sprzedażą mógł wyjąć trójkąt i apteczkę ale co z gaśnicą i lewarkiem? W kole dojazdowym jest wpasowany tylko subwoofer Bose.
Czy może a aucie jest jakaś skrytka (np. pod ktorymś siedzeniem) której nie mogę znaleźć?
Może podpowiecie czy może ww. rzeczy nie były seryjnym wyposażeniem, gdzie sa schowane te przedmioty w waszych autach?
Gdzie znajduje sie lewarek?
Strona 1 z 1
Lewarek powinien być w bagażniku w schowku po prawej stronie pod pokrywą
Wyżej powinien być umieszczony trójkąt. Z resztą sprzętu to różnie bywa. U mnie np. nie było gaśnicy i apteczki.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 20 lut 2011, 23:36 przez budzik27, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 14 lut 2011, 20:43
- Auto: Mazda 6 2.0 GY – MZR-CD 143 KM – 2006
Lewarek powinien być po prawej stronie bagażnika na dole w nadkolu. Trójkąt powinien być w schowku w podłodze bagażnika zaraz przy krawędzi.
józek66
józek66
- Od: 10 kwi 2010, 08:58
- Auto: Mazda6 05r km136.
WItaj.
Tym razem poprawilem temat tego watku za ciebie
Prosze w przyszlosci o stosowanie sie do zalecen jak zakladac watki.
Ps. Apteczke, trojkat i gasnice mogl zabrac przy sprzedazy auta jego poprzedni wlasciciel.
Nie jest to fabryczne wyposazenie auta.
Powinny byc: klucz do nakretek felg, hak kolowniczy i podnisnik.
Tym razem poprawilem temat tego watku za ciebie
Prosze w przyszlosci o stosowanie sie do zalecen jak zakladac watki.
Ps. Apteczke, trojkat i gasnice mogl zabrac przy sprzedazy auta jego poprzedni wlasciciel.
Nie jest to fabryczne wyposazenie auta.
Powinny byc: klucz do nakretek felg, hak kolowniczy i podnisnik.
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...

Nie musisz dziękować.
Wystarczy, że kupisz sobie Instrukcję obsługi lub, co chyba prostsze, ściągniesz sobie ją z netu, ewentualnie strony www, która napisana jest na zdjęciu nr 2
Następnie poczytasz Poradniki na forum, dotyczące M6 (buda + silnik) i zobaczysz, że nie będziesz musiał zadawać "takich" pytań – oszczędzisz sobie i innym czas
- Od: 10 sty 2011, 00:23
- Auto: M6 GY 2004 CiTD HP /Impression
Citroen C4 1.6 HDI
Seat Inca 1.9 D 1Y
Agnostyk – zadaje pytanie bo u mnie nie ma podnośnika. Może poprzedni właściciel zabrał sobie na pamiątkę, zgubił albo wcisnął gdzieś pod fotel bo w bagażniku mu np tłukł.
Jeśli szkoda Ci czasu na czytanie postów to po prostu ich nie czytaj a złośliwe komentarze zostaw sobie dla siebie. Chyba po to jest to forum żeby zadawać pytania.
Jeśli szkoda Ci czasu na czytanie postów to po prostu ich nie czytaj a złośliwe komentarze zostaw sobie dla siebie. Chyba po to jest to forum żeby zadawać pytania.
- Od: 13 lut 2011, 20:59
- Auto: 6 Kombi '07 2.0 MZR-CD 143KM
lukus napisał(a):Jeśli szkoda Ci czasu na czytanie postów to po prostu ich nie czytaj a złośliwe komentarze zostaw sobie dla siebie. Chyba po to jest to forum żeby zadawać pytania.
Kolega agnostyk podal Tobie wyczerpujaca odpowiedz na zadane pytanie, wiec nie powinienes sie go czepiac, a wrecz przeciwnie powinienes podziekowac...
Jezeli poprosil cie o przeszukanie forum i zapoznanie sie z instrukcja auta, to zrobil to wlasnie dla ciebie... Chyba nie chcesz zyc w niewiedzy.
Ps. Czytamy posty, poniewaz moze komus uda sie pomoc, a przy okazji i zaoszczedzic zbednie wydanych zlotowek...
Arkana , Captur , Mii
lukus napisał(a):zadaje pytanie bo u mnie nie ma podnośnika.
Nie rozumiem po co się tłumaczysz. Jakbyś miał IO to byś wiedział, że podnośnik ma tylko swoje jedno miejsce w bagażniku i tyle.
lukus napisał(a):w bagażniku mu np tłukł.
Kolejny dowód na minus nie posiadana instrukcji – tam jest śruba mocująca, która uniemożliwia "tłuczenie" – opisane w instrukcji (foto 2).
lukus napisał(a):Jeśli szkoda Ci czasu na czytanie postów to po prostu ich nie czytaj a złośliwe komentarze zostaw sobie dla siebie.
Nie szkoda, wręcz przeciwnie – poświęciłem trochę czasu, żeby Ci pomóc, czyli zrobić screeny, wgrać na IS i dodać do postu w ramach odpowiedzi na Twój problem. Niestety, jak widać niepotrzebnie, bo nie potrafisz tego docenić, mając jeszcze jakieś nieuzasadnione pretensje – to nie moja wina, że nie ogarniasz prostych rzeczy. Obiecuje, tak jak sobie życzysz – następnym razem jak zadasz "takie" lub normalne pytanie i będę na nie znał odpowiedź, to nawet nie napiszę jednej litery.
lukus napisał(a):Chyba po to jest to forum żeby zadawać pytania
Tak samo jak szanować prawidłowe odpowiedzi i czas poświęcony przez kogoś kto ich udziela! – kto nie akceptuje odpowiedzi (prawidłowych, merytorycznych), niech ich nie zadaje.
- Od: 10 sty 2011, 00:23
- Auto: M6 GY 2004 CiTD HP /Impression
Citroen C4 1.6 HDI
Seat Inca 1.9 D 1Y
Strona 1 z 1