![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Mazda 323f ba sprezyny MTS tyl nizej niz przod
Auto kupilem juz zglebione wiec nie mam porownania z jazda na ori springach lecz roznica jest po zamonowaniu MTS'ow poniewaz przod jest troche wyzej niz wczesniej .prawdopodobnie bylo -60.teraz przynajmniej nie zaczepiam zabardzo kraweznikow.twardo oczywiscie jest ale juz sie przyzwyczailem.tylko okazuje sie ze nowych sprezynach tyl jest nizej niz przod ale dzisiaj zamontowalem gumy i traz jest lepiej praktycznie sie wyrownalo,jak cchesz zeby autko fajniej wygladalo to montuj bo komfortu prawie nie ma ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 6 paź 2009, 08:42
- Auto: Była Mazda 323f BA
JeST AUDI A3 1.8 T :)
Na-40 to jeszcze bym sie skusił lecz-60 o juz masakra...można włazy od studzienek zbierac
Komfortu to podejrzewam ze nie ma....gorzej jek bedzie trzeba jechać z 400-500km,wtedy to dopiero sie odczuje,poduszkę pod tyłek...

Komfortu to podejrzewam ze nie ma....gorzej jek bedzie trzeba jechać z 400-500km,wtedy to dopiero sie odczuje,poduszkę pod tyłek...

-
Lantis 89
Ja mam tak miche puszczona w dol -60mm i nie ma takiej tragedi choc w sumie narazie snieg przykryl wszytskie dziury, Ale na lato chyba podniose przod bo nie moge przez niektore progi przejchac:/
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
hehe moja miska tez się nadaje do wymiany i dobrze ze wymieniłem te -60 bo była masakra zaczepiałem nawet jak były jakieś garby albo koleiny na asfalcie na 15 felgach.
zamontowałem gumy i się wyrównało 
Witam.znalazłem ostatnio takie sprężynki:
http://moto.allegro.pl/mazda-323-ba-bap ... 49468.html
Czy sa one lepsze od sprężyn MTS -40?????
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
Lantis 89
Limited Edition napisał(a):Witam.znalazłem ostatnio takie sprężynki:http://moto.allegro.pl/mazda-323-ba-bap ... 49468.html
Pozdrawiam
Nie polecam tego sprzedającego, kupowałem właśnie u niego te sprężyny i trafiły do mnie dopiero po kilku miesiącach, nie pamiętam dokładnie coś koło 2-3 miechów chyba ;]
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
jaaco napisał(a):Limited Edition napisał(a):Witam.znalazłem ostatnio takie sprężynki:http://moto.allegro.pl/mazda-323-ba-bap ... 49468.html
Pozdrawiam
Nie polecam tego sprzedającego, kupowałem właśnie u niego te sprężyny i trafiły do mnie dopiero po kilku miesiącach, nie pamiętam dokładnie coś koło 2-3 miechów chyba ;]
Dzieki za ostrzeżenie

A co powiesz o sprężynach????
-
Lantis 89
Nic nie powiem bo je odsprzedałem bo potrzebowałem kasy. A teraz mam Jamexy i jest dość twardo, no ale coś za coś 
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
Ceny prawie identyczne,Mts czy Jamexy,ciezko sie zdecydować którą firme wybrać.
Chciałbym sie jeszcze dowiedzieć czy obniżenie auta na seryjnych amorach o 40mm nie skróci ich żywotności i nie wplynie jakoś negatywnie na inne podzespoły zawieszenia??????????????
Chciałbym sie jeszcze dowiedzieć czy obniżenie auta na seryjnych amorach o 40mm nie skróci ich żywotności i nie wplynie jakoś negatywnie na inne podzespoły zawieszenia??????????????
-
Lantis 89
to oryginalne sprezyny??
tamten sprzedajacy przytoczony kilka postow wyzej.
kupowalem u niego
towar byl za 2-3 dni, kurierem, wszystko wpozo, z reszta nie tylko ja kupowalem u niego
takze moze przypadek wyzej jest odosobniony , a moze nie , w kazdym badz razie ja zawsze biore zaplate za pobraniem:)
sprezyny byly dosc twarde, w innym aucie wiec o ba sie nie wypowiadam.
co do sprezyn od gt, montowal to ktos do 4 cyl? jest nizej? a moze nie jest nizej tylko sztywniej ?
kupowalem u niego
towar byl za 2-3 dni, kurierem, wszystko wpozo, z reszta nie tylko ja kupowalem u niego
takze moze przypadek wyzej jest odosobniony , a moze nie , w kazdym badz razie ja zawsze biore zaplate za pobraniem:)
sprezyny byly dosc twarde, w innym aucie wiec o ba sie nie wypowiadam.
co do sprezyn od gt, montowal to ktos do 4 cyl? jest nizej? a moze nie jest nizej tylko sztywniej ?
- Od: 12 wrz 2010, 09:07
marmarek napisał(a):
jest niżej napewno i jest sztywniej bynajmniej tak twierdzi farciarz
viewtopic.php?f=312&t=111564
U niego w aucie siedzą springi z Vki
... jak obniżają to widzisz
a o więcej pytaj samego Mistrza K.
... jak obniżają to widzisz
a o więcej pytaj samego Mistrza K.
Nie jest powiedziane że będzie niżej bo jeśli są grubsze i przystosowane do cięższego silnika to w aucie z lżejszym silnikiem może tak nisko nie siąść przez co wyjdzie nam coś takiego że tył będzie niżej (bo jest taki sam i w 1.5 i w 2.0 i w 1.8) a przód będzie wyżej niż w aucie z KFem bo springi są dostosowane do KFa który jest cięższy od Z5 i Z5 ich tak nie dociśnie, tak myślę