Mazda 323f ba sprezyny MTS tyl nizej niz przod
stanley88 napisał(a):Wkleiłem tylko to chyba nie jest odpowiedni post na moje auto, więc moderator posprzątał :/
gdyby komuś się chciało to :
http://www.nk.pl ---> szukaj znajomych ------> Stanley Marcin B.
ps. nie zakładam swojego posta w Nasze Mazdy, bo czekam na drugą turę konkursu fotograficznego
No laadnie ladnie, ale wg mnie jeszczy powinienes sobie dach obkleic to by juz taki full byl:d a i ciezko sie tym obkleja czy robila ci to jakas firma?
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Wkleiłeś źle bo nie wkleja się fotek z nk bo jak ktoś nie jest zalogowany to nie obejrzy. Wrzuć foto na imageshack.us i link do fotki daj w znacznikach img i wtedy każdy będzie mógł oglądać.
wystarczy wywalic http i nie trzeba sie logowac 
photos.nasza-klasa.pl/18096305/16/other/std/fff420897e.jpeg
photos.nasza-klasa.pl/18096305/16/other/std/fff420897e.jpeg
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
Witam, przepraszam ze podczepiłem sie pod temat ale moje pytanie dotyczy również zawieszenia i szkoda zakładać nowy...
Bede wymieniał wszystkie amorki,kupiłem juz je wraz z nowymi osłonami,odbojami oraz dwa tylne łaczniki.
Czy jeszcze coś trzeba przy okazji wymienić,jakieś górne mocowania czy łożyska w nich????
Pytam poniewaz prowadze po weekendzie autko do mechaniora i chciałbym wszystko skompletować na tip top.
Pozdrawiam
Bede wymieniał wszystkie amorki,kupiłem juz je wraz z nowymi osłonami,odbojami oraz dwa tylne łaczniki.
Czy jeszcze coś trzeba przy okazji wymienić,jakieś górne mocowania czy łożyska w nich????
Pytam poniewaz prowadze po weekendzie autko do mechaniora i chciałbym wszystko skompletować na tip top.
Pozdrawiam
-
Lantis 89
Limited Edition napisał(a):Witam, przepraszam ze podczepiłem sie pod temat ale moje pytanie dotyczy również zawieszenia i szkoda zakładać nowy...
Bede wymieniał wszystkie amorki,kupiłem juz je wraz z nowymi osłonami,odbojami oraz dwa tylne łaczniki.![]()
Pytam poniewaz prowadze po weekendzie autko do mechaniora i chciałbym wszystko skompletować na tip top.![]()
Pozdrawiam
Zazwyczaj rdzewieją tylne-górne mocowania amortyzatora, ale czy są do wymiany to dopiero dowiesz się po ich wyciągnieciu. Na bank będziesz musiał też wymienić tylne łączniki stabilizatora
jaaco napisał(a):Limited Edition napisał(a):Witam, przepraszam ze podczepiłem sie pod temat ale moje pytanie dotyczy również zawieszenia i szkoda zakładać nowy...
Bede wymieniał wszystkie amorki,kupiłem juz je wraz z nowymi osłonami,odbojami oraz dwa tylne łaczniki.![]()
Pytam poniewaz prowadze po weekendzie autko do mechaniora i chciałbym wszystko skompletować na tip top.![]()
Pozdrawiam
Zazwyczaj rdzewieją tylne-górne mocowania amortyzatora, ale czy są do wymiany to dopiero dowiesz się po ich wyciągnieciu. Na bank będziesz musiał też wymienić tylne łączniki stabilizatoraŁożysk z przodu raczej nie trzeba bedzie wymieniać
No to super...dzieki za info
A łączniki kupiłem takie:

Mam nadzieję ze troszte posłużą
-
Lantis 89
Limited Edition napisał(a):jaaco napisał(a):Limited Edition napisał(a):Witam, przepraszam ze podczepiłem sie pod temat ale moje pytanie dotyczy również zawieszenia i szkoda zakładać nowy...
Pozdrawiam
Zazwyczaj rdzewieją tylne-górne mocowania amortyzatora, ale czy są do wymiany to dopiero dowiesz się po ich wyciągnieciu. Na bank będziesz musiał też wymienić tylne łączniki stabilizatoraŁożysk z przodu raczej nie trzeba bedzie wymieniać
No to super...dzieki za info
A łączniki kupiłem takie:http://allegro.pl/show_item.php?item=1423706168
Mam nadzieję ze troszte posłużą
Też od tego gościa kupowałem, nawet z osobistym odbiorem
Tak jak napisałem felgi będą czarne tylko narazie z braku laku i kasy nie ma:( są srebrne ale OZetki a będzie chyba 16" czarny mat. no i jeszcze może troszkę przyciemnie szyby 
Kupię felgi czarne alu. 15" lub 16" z oponami
- Od: 16 sty 2009, 09:05
- Auto: 323f BA
Z5, ale opony 195 są i będą 195. Poza tym na 195 jeździ mi się dobrze i wcale nie czuje dużej różnicy między 13" 155. (bo takie mam zimówki). No i nie wiem jak wasze Z5 ale moje jest w kwiecie wieku. Sciągnięte z niemiec, od dziadka który jeździł do kościoła
i nie palił
ale na prawdę mam książkę i faktury i to wszsytko do przebiegu 102k. a ja juz zrobiłem 30k i nawet oleju nie dolałem.
Kupię felgi czarne alu. 15" lub 16" z oponami
- Od: 16 sty 2009, 09:05
- Auto: 323f BA
O kurde to masz zimowy 155
, no ale sa jakby nie patrzec, no ja mam na chwile obecna 245 tys z gorszem:D zima 13" 175 a lato 15" 195 juz 55 a nie 50 profil, i tez nie widze zbyt duzej roznicy.

- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Pioteq25 napisał(a):Ja bym jeszcze dodał podkładki gumowe sprężyn z góry i dołu. Niestety tylko ori mazdy po 25zł/szt. Na dwie kolumny wychodzi 100zł, ale będzie wtedy git
Z dołu zgadza się 25zł, ale z góry są po 47zł OEM Mazda

misiak89-89 napisał(a):Pioteq25 napisał(a):Ja bym jeszcze dodał podkładki gumowe sprężyn z góry i dołu. Niestety tylko ori mazdy po 25zł/szt. Na dwie kolumny wychodzi 100zł, ale będzie wtedy git
Według mnie tej górnej gumy nie ma potrzeby wymieniać, dolne owszem bo są dość miękkie i zazwyczaj się przecierają, ale górne z tego co pamiętam są dość twarde i nie rusza ich znacznie ząb czasu
jaaco napisał(a):misiak89-89 napisał(a):Pioteq25 napisał(a):Ja bym jeszcze dodał podkładki gumowe sprężyn z góry i dołu. Niestety tylko ori mazdy po 25zł/szt. Na dwie kolumny wychodzi 100zł, ale będzie wtedy git
Według mnie tej górnej gumy nie ma potrzeby wymieniać, dolne owszem bo są dość miękkie i zazwyczaj się przecierają, ale górne z tego co pamiętam są dość twarde i nie rusza ich znacznie ząb czasu
No to ładnie kolejna stówka na podkładki dolne....
Ale jak trzeba to trzeba...najważniejsze aby nic nie pukało,nie stukało
Mam jeszcze pytanie odnosnie amorków,kupiłem KYB GAZOWE,jak długo wytrzymaja takie amorki????
-
Lantis 89
To zależy z jaką prędkością przejeżdżasz przez progi zwalniające, czy zaliczasz każdą dziurę czy omijasz itp. 
Powiem ci tak,specjalnie w dziury nie wpadam,jak już to tylko dlatego ze omijałem wcześniejsza....(chyba nigdzie nie ma takich dziur jak u nas,,czasami na prwadę można spotkać "królową"
):
http://pytamy.pl/query,dziura,szukaj.html
po dziurawych drogach nie jeżdżę też szybko,a progów zwalniających za wiele nie przejeżdżam bo ich nie ma.
Myślę ze olejowe by wytrzymały troszke dłużej...
Zastanawiam sie jeszcze nad tymi sprężynkami MTS -40mm,jak ogólnie sie jeździ po takiej modyfikacji???
Pewnie po nierównościach furory nie ma????
http://pytamy.pl/query,dziura,szukaj.html
po dziurawych drogach nie jeżdżę też szybko,a progów zwalniających za wiele nie przejeżdżam bo ich nie ma.
Myślę ze olejowe by wytrzymały troszke dłużej...
Zastanawiam sie jeszcze nad tymi sprężynkami MTS -40mm,jak ogólnie sie jeździ po takiej modyfikacji???
Pewnie po nierównościach furory nie ma????
-
Lantis 89