Opony letnie i wielosezonowe
Do końca zeszłego sezonu "letniego" ciuchałem GY F1
Od początku obecnego ciucham DUNLOP SP 9000.
Oba komplety kupione oczywiście nowe. Dunlopa na pewno ponownie nie kupię...kilka razy przeżyłem zaskakujące "slidy" na lekko mokrym i równym asfalcie...te opony to raczej mit, GY co innego – przed utratą przyczepności ostrzegawczo "zgrzytały".
Od początku obecnego ciucham DUNLOP SP 9000.
Oba komplety kupione oczywiście nowe. Dunlopa na pewno ponownie nie kupię...kilka razy przeżyłem zaskakujące "slidy" na lekko mokrym i równym asfalcie...te opony to raczej mit, GY co innego – przed utratą przyczepności ostrzegawczo "zgrzytały".
newbie napisał(a):Dunlopa na pewno ponownie nie kupię.
Ja też mialem nieciekawe doświadczenia z nimi. Co prawda poślizgu nie miałem ale w dwóch na 4 rozpadły sie włukna wewnętrzne i poszły do śmieci
Panowie, mam do kupienia używane Good Yerki GT3 za małą kaske, czy warto
Stan może być, ze dwa sezonki polatają, ale dużym atutem jest cena (40 zł sztuka) i to że jest ich komplecik 4 sztuk
Stan może być, ze dwa sezonki polatają, ale dużym atutem jest cena (40 zł sztuka) i to że jest ich komplecik 4 sztuk
newbie napisał(a):GY co innego – przed utratą przyczepności ostrzegawczo "zgrzytały".
ja jeżdże na nich i spisują się rewelacyjnie
ale zaznaczam, że mam 4 szt i przejechane na nich jakieś 4 tysiaki
POZDRAWIAM
- Od: 21 mar 2005, 15:18
- Auto: Mazda 323f BG 1.6 16v `93r.
Waluś napisał(a):Panowie, mam do kupienia używane Good Yerki GT3 za małą kaske, czy warto
mam te oponki w Maździe 2 i może nie jest jakos rewelacyjnie ale źle tez nie , za 40 zł sam bym wziął
pozdrówka z Madziolką w tle
- Od: 1 kwi 2004, 11:38
- Auto: Została juz tylko Mazda2 1.4
brii napisał(a):40zł to cena rewelacyjna za markowe opony w dobrym stanie zeby
No to sobie chyba kupie
mam pytanie co do tych oponek Goodyear Opony zimowe ULTRA GRIP 7
czy ktoś ich używał i czy warte są mojej uwagi
a może ktoś wie jakie są lepsze i tańsze
bo chce kupić zimówki nowe i dobre za małe pieniądze
z góry dzięki za opinię
PS:myśle, że temat na czasie bo zima tuż tuż
czy ktoś ich używał i czy warte są mojej uwagi
bo chce kupić zimówki nowe i dobre za małe pieniądze
z góry dzięki za opinię
PS:myśle, że temat na czasie bo zima tuż tuż
POZDRAWIAM
- Od: 21 mar 2005, 15:18
- Auto: Mazda 323f BG 1.6 16v `93r.
Nie śmiejcie się, ale jeździłem trochę na przeróżnych zimówkach i powiem, że w konkurencji cena/jakość(właściwości jezdne zimą) wygrywają Dębica Frigo
Jeździ się nimi bardzo dobrze a kosztują niewiele.
Jak mi się skończą w Madzi Dunlop SP WINTER SPORT M3 to je zmienię na Frigo. Dużej różnicy w prowadzaniu nie ma a w cenie jest
Jeździ się nimi bardzo dobrze a kosztują niewiele.
Jak mi się skończą w Madzi Dunlop SP WINTER SPORT M3 to je zmienię na Frigo. Dużej różnicy w prowadzaniu nie ma a w cenie jest
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Aktualnie mam Vredensteiny T-trac i po różnych innych jazdach stwierdzam, że chyba następny raz też się na nie skuszę. Wiem, że są rózne opinie na ich temat, ale zauważyłem że w zależności od modelu (rozmiaru) ich "jakość" jest różna. Moje są 185/65R15 (chyba)
Jako zimówki dokupiłem na przód dwa nokian'y (bo stare były absolutnie łyse – poprzednik jeździł na zimówkach cały rok..). I nie umiem powiedzieć, czy to kwestia auta czy opon, ale to co się działo na ulicach zimą w mieście, gdzie mieszkałem (Wronki) trochę mnie przerażało i śmieszyło: ludzie na zimówkach przy 10-20 na liczniku kręcili się w kółko, spływali do rowów, zatrzymywali w połowie trasy i zawracali, a ja sobie jeździłem spokojnie 40-50 i ani razu nie miałem problemów.
Jako zimówki dokupiłem na przód dwa nokian'y (bo stare były absolutnie łyse – poprzednik jeździł na zimówkach cały rok..). I nie umiem powiedzieć, czy to kwestia auta czy opon, ale to co się działo na ulicach zimą w mieście, gdzie mieszkałem (Wronki) trochę mnie przerażało i śmieszyło: ludzie na zimówkach przy 10-20 na liczniku kręcili się w kółko, spływali do rowów, zatrzymywali w połowie trasy i zawracali, a ja sobie jeździłem spokojnie 40-50 i ani razu nie miałem problemów.
Witam,
sluchajcie, w mojej madzi nowo zakupionej mam takie opony:
przod: 205/55
tył: 195/55
na ALU 15"
w zwiazku z powyzszym ma pytanie:
czy moge na takich jezdzic czy raczej powinienem miec na wszystkich kolach te same opony ?
na jakich oponach wy jezdzicie ?
jakie opony zimowe wybrac ?
sluchajcie, w mojej madzi nowo zakupionej mam takie opony:
przod: 205/55
tył: 195/55
na ALU 15"
w zwiazku z powyzszym ma pytanie:
czy moge na takich jezdzic czy raczej powinienem miec na wszystkich kolach te same opony ?
na jakich oponach wy jezdzicie ?
jakie opony zimowe wybrac ?
pozdr.
- Od: 11 wrz 2005, 20:47
- Auto: Mazda 6 2.0 SKY-G GJ '16
Mazda 6 2.0 CiTD GY '04
Mazda 626 1.8 GE '93
czyżby z tyłu 205/55 r 15 tarły o nadkola przy pełnym obciążeniu??
w GW mam lato 215/55 r 16
a zima przód 205/55 r 16
tył 215/55 r 16
ale na zime chyba też odwrotnie założe bo mi z tyłu trochę oponki się rysują przy obciążeniu
w GW mam lato 215/55 r 16
a zima przód 205/55 r 16
tył 215/55 r 16
ale na zime chyba też odwrotnie założe bo mi z tyłu trochę oponki się rysują przy obciążeniu
- Od: 28 gru 2004, 23:25
- Auto: 626 GC 2.0 i + 626 GW 1,8 i
A co chcesz osiągnąć przez taką kombinację opon (przód szersze, tył wąskie)??
Trusted computing – Yes or No?
PETER – u ciebie 205/55 na tyle tra o nadkola przy obciazeniu bo chcialem zamienic sobie przod z tylem 
Ostatnio edytowano 25 wrz 2005, 21:48 przez skowal, łącznie edytowano 1 raz
pozdr.
- Od: 11 wrz 2005, 20:47
- Auto: Mazda 6 2.0 SKY-G GJ '16
Mazda 6 2.0 CiTD GY '04
Mazda 626 1.8 GE '93
205/55 to musi być komplet pasażerów i załadowany bagażnik trą i to strasznie ale 215/55 tylko że u mnie są felgi 16 a u ciebie 15 także raczej nie powinny ale się nie dowiesz pki nie sprawdzisz no i u mnie jest kombi GW a ty masz GE
- Od: 28 gru 2004, 23:25
- Auto: 626 GC 2.0 i + 626 GW 1,8 i