Zagłówek środkowy
1, 2
Witam
Mam pytanie, w zakupionej przeze mnie BJ przedlift brakowało środkowego zagłówka /wersja z dzieloną kanapą/, z tego co słyszałem zagłówek ten jest dosyć nietypowy. Może wiecie czy pasuje on z innego modelu? Nie wiem czy w GF kombi nie jest podobny...
tł
p.s. szukajka nic nie podpowiedziała
Mam pytanie, w zakupionej przeze mnie BJ przedlift brakowało środkowego zagłówka /wersja z dzieloną kanapą/, z tego co słyszałem zagłówek ten jest dosyć nietypowy. Może wiecie czy pasuje on z innego modelu? Nie wiem czy w GF kombi nie jest podobny...
tł
p.s. szukajka nic nie podpowiedziała
- Od: 11 sty 2011, 11:11
- Auto: 323f BJ 1.8
Zagłówek środkowy jest dokładnie taki sam jak boczne przez co przesłania widok w lusterku, dlatego ludziska go wyjmują , później gdzies ginie i kolejny własciciel ma juz bez 
-
deprod
deprod napisał(a):Zagłówek środkowy jest dokładnie taki sam jak boczne przez co przesłania widok w lusterku, dlatego ludziska go wyjmują , później gdzies ginie i kolejny własciciel ma juz bez
Jesli mnie pamiec nie myli to srodkowy zaglowek rozni sie tym, ze obie nozki sa blisko siebie i wchodza do jednej polowki oparcia.
- Od: 15 cze 2007, 14:20
- Auto: 323F BJ 1.5 16v 1999r
emplo napisał(a):Jesli mnie pamiec nie myli to srodkowy zaglowek rozni sie tym, ze obie nozki sa blisko siebie i wchodza do jednej polowki oparcia.
Witam. Zgadza się. Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
u mnie, co prawda po lifcie, jest tak jak napisałem wyżej, chyba że kupiłem z nieoryginalnym srodkowym zagłówkiem, bywa
-
deprod
Właśnie środkowy zagłówek w dzielonej kanapie jest nieco inny. Sądząc po usytuowaniu otworów w tylnej kanapie powinien on wyglądać tak:

Zdjęcie zapożyczone z allegro. To są zagłówki do 626 GF kombi.
Potrzebuję ten zagłówek, ponieważ nie wiem czy nie będę miał problemów podczas przeglądu technicznego.
tł

Zdjęcie zapożyczone z allegro. To są zagłówki do 626 GF kombi.
Potrzebuję ten zagłówek, ponieważ nie wiem czy nie będę miał problemów podczas przeglądu technicznego.
tł
- Od: 11 sty 2011, 11:11
- Auto: 323f BJ 1.8
W Belgi zwyczajnie go wyrzucają. Ten kt pokazałeś to I typ drugi jest taki: 
Ostatnio edytowano 20 lip 2011, 17:28 przez Erastotenes, łącznie edytowano 1 raz

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
Jestem przekonany na 90% ze pasują te zagłówki środkowe miedzy poszczególnymi rodzajami nadwozia tylko i wyłącznie w przypadku gdy te modele są wyposażone w tę sama kanapę np. dzieloną. Ja mam dzieloną i do mojego pasuje ten co zamieścił red_hose i a mam 323.
i oczywiście umieszcza się go w większej części kanapy. tej 2/3
PS.
Mówiąc że pasują mam na myśli Mazde 323 – 626
Bo w mazdach 3 i 6 są inne niż 323/626 ale moze miedzy soba (3/6) moze też sa zamienne.
BTW
Ma ktoś może taki środkowy na zbyciu?
PS.
Mówiąc że pasują mam na myśli Mazde 323 – 626
Bo w mazdach 3 i 6 są inne niż 323/626 ale moze miedzy soba (3/6) moze też sa zamienne.
BTW
Ma ktoś może taki środkowy na zbyciu?
-
Niemy
Sorki że odgrzewam temat, ale za niedługo zbliża mi się termin przeglądu, a nie posiadam tego zagłówka środkowego. Czy przyczepił się ktoś za jego brak?
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.... i jazda autem Mazda....
[quote="Pangenitor"]Sorki że odgrzewam temat, ale za niedługo zbliża mi się termin przeglądu, a nie posiadam tego zagłówka środkowego. Czy przyczepił się ktoś za jego brak?[/quote
3 tygodnie temu mialem przeglad i nie ma z tym problemu. W mojej BJ tez nie bylo tego zagłówka a nawet jakby byl to bym go sam wyjal bo h*** widac z nim
jedyne co bym chcial to ten plastyk w ktory wchodzi zaglowek bo u mnie jednego brakuje i jest tak brzydka dziura :/]
3 tygodnie temu mialem przeglad i nie ma z tym problemu. W mojej BJ tez nie bylo tego zagłówka a nawet jakby byl to bym go sam wyjal bo h*** widac z nim
- Od: 29 cze 2011, 00:07
- Auto: Mazda 323f BJ 1.6 98km 2001r. + LPG
Leszczyny, Śląsk
Też nie posiadam takiego zagłówka, byłem 2 dwóch stacjach diagnostycznych po zakupie auta i się zdziwili że można za to unieważnić przegląd bo im się to nie zdarzyło. Najlepiej przed przeglądem podjechać na stację i się zapytać czy będzie problem z brakiem zagłówka.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 10 cze 2008, 08:13
Dzięki za info. Mam nadzieję że nie będzie problemów. Wolałem zapytać, bo teoretycznie zgodnie z przepisami, auto posiadające pasy 3-punktowe powinno mieć do nich zagłówki. No ale jak to u nas przepisy przepisami a życie życiem.....
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.... i jazda autem Mazda....
Robilem u siebie w Legnicy przeglad w dwoch roznych miejsach i nie bylo problemow... malo tego – ja nie mam ani jednego zamontowanego tylniego zaglowka:P Nawet na to nie popatrzeli przy sprawdzeniu autka. U nas w miescie z tego co zauwazylem – stawiaja nacisk na podwozie i na swiatla. Jak jest dobrze – masz i przeglad:) Podejrzewam ze tak jest raczej w wiekszosci stacji diagnostyki.
---------------
Nowicjusz świata Mazdy... wkraczający w nowy etap życia:)
No moze juz nie taki nowicjusz... :P
Nowy oe zagłówek mazda w wersji Adagio to koszt 634 zł. Ja zakupiłem od 626 za 50 zl w Fox Rzeszów 

obecnie Kia QL
ludzie wogole foteli z tylu niemaja bo robia auto do przewozu wiekszych gabarytow i przechodzi przeglad a ty bys bez zaglowka mial nieprzejsc
jakis zart. a kto ci wogole takich glupot na opowiadal
jak tak bardzo cie to boli to wymontuj zatrzaski z fotela i zaczyj te dziury po tym zaglowku i powiesz ze nigdy niemiales 
- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
Jak zaszyjesz to będzie błąd w dowodzie rejestracyjnym i jak na trafisz na służbiste to mandat murowany.

obecnie Kia QL
Erastotenes napisał(a):Jak zaszyjesz to będzie błąd w dowodzie rejestracyjnym i jak na trafisz na służbiste to mandat murowany.
a gdzie w dowodzie jest napisane że samochód ma 5 zagłówków?
przeciez niektore wogole niemaja
mialem fordzika eskordzika to byl 5 osobowy a zaglowkow grak
i nawet dziur na zagolwki nieposiadal 
- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
Neonixos666 napisał(a):Erastotenes napisał(a):Jak zaszyjesz to będzie błąd w dowodzie rejestracyjnym i jak na trafisz na służbiste to mandat murowany.
a gdzie w dowodzie jest napisane że samochód ma 5 zagłówków?
Nie ma napisane, ale masz rejestrację na 5 osób, a prawnie auta bodaj od 98 roku muszą posiadać zagłówki na wszystkich oparciach foteli i kanap. Jak ktos jest bardziej dociekliwy niech zgłębia ten problem i się wypowie. Chętnie poczytam

obecnie Kia QL
1, 2