ZDJECIA – Rozpoznanie czesci oraz generacji LPG
http://img197.imageshack.us/i/reduktor008.jpg/
http://img534.imageshack.us/i/reduktor007.jpg/
Taki mam reduktor – co o nim w ogole myslicie ? Kupowac zestaw naprawczy do niego czy kupic sobie jakis inny nowy ? Chodzi mi o spalanie głownie.
http://img534.imageshack.us/i/reduktor007.jpg/
Taki mam reduktor – co o nim w ogole myslicie ? Kupowac zestaw naprawczy do niego czy kupic sobie jakis inny nowy ? Chodzi mi o spalanie głownie.
no wiesz wszystko zalezy od ciebie,,, ja masz checi i czas... bo wiesz musisz wszystko ładnie wyczyscic i wszystko dobrze złozyc.... to mozesz wymienic tylko membrany.... wszystko zalezy od ciebie ;D
ja np. wymieniłem na nowy tylko dlatego ze mi nie pasowało jak ktos to zrobił..... a w tym co mam teraz obstawiałbym ze bym wymienił membrany.... a po drugie trzeba uwazac tyle podróbek tych membran jest...
jak ktos kupował juz membrany to niech poda ci pewnego sprzedawce jakiegos........
Wszyscy pisza ze te parownik słąbo sa dogrzewane bo maja mała powierzchnie ale ja mam taki tylko ze zintegroanym filtrem i źle narazie nie jest jeszcze musze spalanie sprawdzic jak wypadnie.....
i kupic interfejs musze......
ja np. wymieniłem na nowy tylko dlatego ze mi nie pasowało jak ktos to zrobił..... a w tym co mam teraz obstawiałbym ze bym wymienił membrany.... a po drugie trzeba uwazac tyle podróbek tych membran jest...
jak ktos kupował juz membrany to niech poda ci pewnego sprzedawce jakiegos........
Wszyscy pisza ze te parownik słąbo sa dogrzewane bo maja mała powierzchnie ale ja mam taki tylko ze zintegroanym filtrem i źle narazie nie jest jeszcze musze spalanie sprawdzic jak wypadnie.....
i kupic interfejs musze......
Johny;)
- Od: 14 mar 2010, 13:07
- Auto: Mazda 626GE 1994r. poj. 2.0
To nie problem rozebrac go i zalozyc nowe membrany bo wczoraj juz byl caly w czesciach zeby go nastepnie umyc.
To kupie zestaw naprawczy tylko nie wiem od jakiego sprzedawcy, zeby nie kupic podrobki
Co myslicie o tym zestawie
http://allegro.pl/oryginal-tomasetto-at ... 21543.html
Jeszcze jedna sprawa – gdy rozebralem filterek gazu nie bylo w nim zadnego magnesu. Czy po prostu w niektorych instalacjach nie ma czy musze go dokupic i jakos zamontowac ?
To kupie zestaw naprawczy tylko nie wiem od jakiego sprzedawcy, zeby nie kupic podrobki
Co myslicie o tym zestawie

Jeszcze jedna sprawa – gdy rozebralem filterek gazu nie bylo w nim zadnego magnesu. Czy po prostu w niektorych instalacjach nie ma czy musze go dokupic i jakos zamontowac ?
Jak kolega wymienial filtr w swojej instalacji LPG to w srodku filtra byl maly magnes, do ktorego byly przyczepione opilki jakiegos metalu i trzeba bylo to dokladnie wyczyscic przed zalozeniem nowego filtra.
A gdybym chial wymienic sterownik na AL 700 (lub jakis lepszy, ktory polecacie) to jakie elementy musialbym dokupic/zmienic ?
Sterownik najlepiej taki, ktory umozliwia szeroki zaskres regulacji gazu przez interfejs.
Sterownik najlepiej taki, ktory umozliwia szeroki zaskres regulacji gazu przez interfejs.
tego ci juz nie powiem, niech kto inny sie wypowie bo jak dla mnie wraz z wymiana sterownika trzeba podłaczac wszystko od nowa czyli nowy przełacznik, nowe wszystkie kable ale nie wiem jak to by było z al-600 na al-700
Johny;)
Magnesik powinien byc w filtrze gazu ma za zadanie zatrzymywac opilki ktorych jest sporo w lpg. Co do nowego sterownika to musisz kupowac z okablowaniem.Musisz poczytac jaki jest wachlarz regulacji ,ustawien.Niektore sa bardzo uproszczone.Ja osobiscie zamiast bawic sie w nowy sterownik pomyslabym nad blosem.Przy blosie odpada problem z sonda ,niema znaczenia w przeciwienstwie do 2 gen.Blos nima zwezki jak mikser ,samochod duzo lepiej sie zbiera i mniej pali przy poprawnej regulacji.Mniejsze ryzyku strzalu,chociarz przy 2 gen nie zdarzylo sie mi wieksze bum.Parownik regeneracja pod warunkiem zakupu orginalnych membram,zakup podrob to efekt dorazny i wyrzucenie kasy w bloto.Sam parownik tej firmy to kwestia gustu dla mnie lipa
- Od: 5 gru 2009, 15:11
musze własnie poczytac gdzie sie wpiac, a własnie kolego "Ania69" a gdybym sie wpiął w ten przewód który idzie od centralki lpg do sondy... jak sie nie myle to ten............ i + do akumulatora ale moge sie mylic..... 
Johny;)