Mazda6 (GG / GY) – Informacje i opinie o modelu
Mam pytanie do osób posiadających ten model , zostałem własnie szczesliwym nabywcą tego autka ,będąc ostatnio w Uk trafiłem bardzo utrzymaną mazde za mądre pieniądze mały przebieg i książka serwisowa autko z 2004r z udokumętowanym przebiegiem 61tyś mil ,załatwiłem juz przekładke w profesionalnym warsztacie .Ale chodzi mi jak sie sprawa ma do instalacji gazowej silnik to 2.0 ,140 km ,proszę o wypowiedz kogos kto jezdzi tym autkiem na gazie ?
Pozdrwaiam
Pozdrwaiam
- Od: 8 gru 2007, 22:43
- Auto: Premacy 2.0 Sportive
Poczytaj dział LPG. Jak założysz tak będziesz jeździł 
Wydaje mi się, że od tego roku miał być koniec z przekładkami. I tak po naszych drogach jeździ już tak dużo aut zostawiających 4 ślady, to jeszcze bawimy się w przeróbki grodzi:)
Wydaje mi się, że od tego roku miał być koniec z przekładkami. I tak po naszych drogach jeździ już tak dużo aut zostawiających 4 ślady, to jeszcze bawimy się w przeróbki grodzi:)
corleone napisał(a):będąc ostatnio w Uk trafiłem bardzo utrzymaną mazde za mądre pieniądze mały przebieg i książka serwisowa autko z 2004r z udokumętowanym przebiegiem 61tyś mil
... no to miales duzo szczescia, ze trafiles na taka sztuke...
Szerokosci zycze
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Arek_78 napisał(a):
Powiem tak ! co do przekładki ... jeżeli jest zrobiona w konkretnym warsztacie auto nie odbiega od europejczyka ,osobiscie posiadam sprintera z uk i sprawuje sie bardzo dobrze .
co do 4 sladow to myslę ze to nie jest kwestia auta po przekładce, czasem te kupione w europie sa tak rozbite ze nawet nam sie nie sniło ,a ludzie czasem nie wiedzą co kupują .....
Ale dzieki kolego za opinie co do przekładki choc pytałem o to jak sie sprawuja zagazowane
dla mnie to auto po zrobieniu wszystkiego wyjdzie duzo taniej niz kupione w europie z wycofanym przebiegiem o jakies 100 tyś
- Od: 8 gru 2007, 22:43
- Auto: Premacy 2.0 Sportive
dla mnie autko REWELACJA!!!pomimo rdzy którą jak ujrzałem w czasie kupowania to o mało nie fiknąłem orła!!! świetna precyzja prowadzania, nawet przy bardzo mocnym wietrze i prędkości 180km/h trzyma wcześniej zadany kierunek a wyprzedzani robią z twarzy pytajnik 
- Od: 4 lut 2011, 19:53
- Auto: Mazda 6 MZR-CD 2003,2.0,136KM
Arek_78 napisał(a):M6 daleko do premiumchyba że chodziło Ci o części
Faktycznie ceny części w PL sa drogie, na szczeście moja M6 jest z USA i zamawiając do niej części płacę dużo mniej niż Wy w PL. Zrobił sie paradoks cenowy.
Dużo zaoszczędziłeś ściągając auto z USA zamiast np z Reichu?
- Od: 4 lis 2010, 12:09
- Auto: Mazda 6/ 2.0 CITD/ 136KM/ kombi/ rok 2002/ wer. exlusive bez xenonów i navi:(
Ja nie patrzyłem na cene. Szukałem czegoś mocnego. I w sumie nie mogę narzekać "łyse" 3.0 V6 i mam 220KM. W dodatku za części też płacimy prawie połowe tego co posiadacze wersji EU. Więc powiem, że warto było 
Arek_78 napisał(a):W dodatku za części też płacimy prawie połowe tego co posiadacze wersji EU
Dokładnie. Tylko wez poprawke ze za czesci do EU nie płaci się tak często. Mowa oczywiscie o całokształcie, nie tylko silnik.
Arek_78 napisał(a):średnio 12l/100 km
Chyba masz złudne myslenie albo wybiegasz przed komputer.
Jesli chodzi o spalanie w waszym modelu to jest bardzo duze ! Mozecie sie mierzyc z MPS, ktore jest mocniejsze i szybsze, ale nie z 2.0
Ja swoją Mazdą 2.0 141km przejezdzam w cyklu miejskim mniej wiecej 500km (czesto miewam na liczniku 550km) od zatankowania po full.
Moj kolega ma wersje 3.0 V6 i sam mi powiedzial ze marzeniem dla niego jest przjechanie chocby 400km na tej samej ilosci paliwa !
Niestety. Im mocniejszy silnik tym wieksze koszta. Czasem sie wydaje inaczej ale wystarczy zebrac rachunki z calego roku i zobaczyc ile sie przejechalo kilometrow
-
Szalotka
gromaciek napisał(a):Chyba masz złudne myslenie albo wybiegasz przed komputer.
O co chodzi w tym zdaniu? Ktos ma pojecie ?
Ja tez mam srednie w 3.0 V6 12,5 i co ty na to ?
-
Grucha
gromaciek Ty sugerujesz że M6 z USA psuje się częściej niż M6 z EU? Przecież poza silnikiem to prawie wszystkie części są takie same 
Spalanie u mnie jest takie jak podałem – średnie wychodzi 12l/100km i to nie jadąc jak emeryt.
Co do kosztów utrzymania to najpierw liczysz na co Cie stać, a później kupujesz – a nie odwrotnie.
PS odnośnie komputera pokładowego – mało które 3.0 V6 go mają.
Spalanie u mnie jest takie jak podałem – średnie wychodzi 12l/100km i to nie jadąc jak emeryt.
Co do kosztów utrzymania to najpierw liczysz na co Cie stać, a później kupujesz – a nie odwrotnie.
PS odnośnie komputera pokładowego – mało które 3.0 V6 go mają.
moje spalanie na LPG (średnie) trasa 10,25l/100km – pierwszy taki wynik po wymianie wtryskiwaczy na nowe
(2 osoby dorsłe + dziecko)
70% trasa do pracy szarpana (prawie miasto) co chwile hamowanie i nabieranie prędkości do 90 km/h plus miasto 30% ok 12,5 l/100 km – bez szaleństw (3 osoby dorosłe)
Magdalena na automacie
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
70% trasa do pracy szarpana (prawie miasto) co chwile hamowanie i nabieranie prędkości do 90 km/h plus miasto 30% ok 12,5 l/100 km – bez szaleństw (3 osoby dorosłe)
Magdalena na automacie
Ostatnio edytowano 12 lut 2011, 08:58 przez GILB, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 13 cze 2007, 19:16
- Auto: Mazda 6 3.0 V6 GY
W dużym silniku plusem pomagającym w oszczędnej jeździe (jeśli ktoś na to zwraca uwagę) jest właśnie skrzynia automatyczna.
Ktoś kto uważa że duży silnik to duże wydatki jest w duuużym błędzie.
Ktoś kto uważa że duży silnik to duże wydatki jest w duuużym błędzie.
Dokładnie, znam to z autopsji. Zanim ojciec przerobił mondka (2.5 V6) na kuchenkę gazową to w Krakowie palił tyle ile pali takie V6 czyli ok 15. Ja miałam wtedy Cordobę 1.6 i mi paliła ok 10. Natomiast jak jechaliśmy razem w trasie to mi np brała 6-8 a jemu 7-9 czyli raptem litr więcej, a trzeba zaznaczyć, że auto pół tony cięższe. Po prostu jak ja miałem na obrotomierzu np 3500 to on miał w tym czasie 2500 także jak ktoś robi dużo tras to wtedy takie "średnie" 12l/100km w 3.0 jest jak najbardziej realne.
EOT
EOT
Witam 
Zamierzam kupić Mazdę 6 z 2007 roku. Robię 15-20 tys. km rocznie i chciałbym się dowiedzieć w jakim silniku byłoby najlepiej kupić. Proszę o pomoc.
Zamierzam kupić Mazdę 6 z 2007 roku. Robię 15-20 tys. km rocznie i chciałbym się dowiedzieć w jakim silniku byłoby najlepiej kupić. Proszę o pomoc.
-
Wenlok
Cześć,
Mam możliwość kupienia Mazdy 6 z 2002 roku silnik 1.8 benzyna, przebieg 120 tys. Czy warto kupić takie auto? jak jest z ich awaryjnością oraz kosztami napraw? Wiem, że to rozrząd na łańcuszku, więc jak wygląda sprawa z serwisowaniem?
Dzięki za odpowiedzi.
Mam możliwość kupienia Mazdy 6 z 2002 roku silnik 1.8 benzyna, przebieg 120 tys. Czy warto kupić takie auto? jak jest z ich awaryjnością oraz kosztami napraw? Wiem, że to rozrząd na łańcuszku, więc jak wygląda sprawa z serwisowaniem?
Dzięki za odpowiedzi.
- Od: 15 lut 2011, 15:22
drodzy mabrothrax i Wenlok... ten watek jest o opiniach o modelu, gdzie mozecie przeczytac co inni sadza o tych autach i wyciagnac wnioski, a nie dzial kupie... 
Arkana , Renault , Mii
No dobra, przyznam się. Leń ze mnie, przeszukiwać i filtrować ponad 70 stron 
- Od: 15 lut 2011, 15:22
mabrothrax napisał(a):No dobra, przyznam się. Leń ze mnie, przeszukiwać i filtrować ponad 70 stron
ale z drugiej strony ile wiedzy...
Ps. Masz linka do tej mazdy, to zapodaj w dziale kupuje mazde.... a moze ktos wie cos wiecej o niej?
Arkana , Renault , Mii