Pomoc przy kupnie auta
wyposażenie i wykończenie są na wysokim poziomie, jedynie stylizacja może się nie podobać. Wg mnie jest ładna, inna niż w niemieckich autach, kilka fajnych patentów jak stacyjka na środkowym tunelu, nierównomiernie wyskalowany szybkościomierz, funkcja night panel itp.
Kamilek30 napisał(a):mechanicy dziś mnie ustrzegali przed japońcami, podobno bardzo cięzko znalesc jest częsci
Taaaa... Może ciężko znaleźć "nowy" silnik Diesla, ale normalne części są dostępne bez problemów.
teti napisał(a):Osobiście przez ponad 10 lat jeździłem "niemcami" i M6 jest moim pierwszym i mimo, że nic się nie psuje ostatnim "japońcem" poprostu nie dorównuje im pod żadnym względem.
Jakie auta niemieckie masz na myśli?
teti napisał(a):E46 330d
to nie jest klasa M6, jak rowniez i pulap cenowy – usprawiedliwiono
teti napisał(a):Passat b5+
raczej porownywalne – brat ma 1,9tdi 130KM – dobre auto ale szalu nie ma – raczej remis z M6
teti napisał(a):Vectra B 2.0

bezsprzeczna zaleta tego auta jest konstrukcja prostsza niz budowa cepa
teti napisał(a):Auto: M6 '04 diesel 136KM Kombi
teti – wybierz sobie prosze vectre b 2,0 z otomoto (b/b+g/d) – chetnie ja kupie i zamienie sie z Toba na Twoja M6 – co bys sie nie meczyl
Barthez napisał(a)::E46 330d
to nie jest klasa M6, jak rowniez i pulap cenowy – usprawiedliwiono
A jaka
Vectra b za jedno pociągnięcie kartą i co z tego nikt tego nie bedzie tego negować. Auto podałem jako przyklad, że jakość wykończenia i zabezpieczenia antykorozyjnego w połowie lat 90' w niemieckich autach była na poziomie jaki mazda oferuje dekade później.
- Od: 6 paź 2010, 20:59
- Auto: M6 '04 diesel 136KM Kombi
teti napisał(a): jakość wykończenia
Ta Vectre to ci na zamowienie robili?
W rodzinie jest jedna Vectra C, same problemy sa z nia. I raczej nie jest jakoś super wykończona. Ja jezdzilem Vectra B. Jedyny samochod, z ktorego ojciec sie cieszył jak go sprzedawał
teti napisał(a):Po co chłopie piszesz bzdury jak sie nie znasz i e46 i M6 to oficjalnie klasa średnia i pułap cenowy w obydwu przypadkach jest zbliżony.
Czyzby?
klasa srednia to bardzo szerokie pojecie
co do ceny – te same parametry wyszukiwania i:
bmw 330d:

podsumowujac za ten sam rocznik nalezalo by dyszke dorzucic do beemki
moze chcesz porownac ceny nowych modeli mazdy 6 i bmw 3 ?
Kamilek30 napisał(a):to Twoim zdaniem Barthez m6 jest warta uwagi ?
tego nie napisalem

teti napisał(a):Auto podałem jako przyklad, że jakość wykończenia i zabezpieczenia antykorozyjnego w połowie lat 90' w niemieckich autach była na poziomie jaki mazda oferuje dekade później.
nie czytales chyba forum mietka czy forda... w tych czasach tez maja problemy z korozja ale to jest zasluga ksiegowych
bieski napisał(a):Kamilek30 napisał(a):to Twoim zdaniem Barthez m6 jest warta uwagi ?
Wg. mnie jest. Poczytaj sobie opinie kierowców:
http://www.autocentrum.pl/oceny/mazda/6/i/
pierwszy koemnatrz na pol strony
- Od: 4 lut 2011, 23:53
- Auto: Ford Mondeo MK3
bieski napisał(a):Ja jezdzilemVectra B. Jedyny samochod, z ktorego ojciec sie cieszył jak go sprzedawał
bieski napisał(a):Akurat takie komentarze w kazdym znajdziesz Polacy to taki narod co kupuja auto byle taniej a potem narzekaja
Jak wiatr zawieje.........nieważne co piszą byle było po mojej myśli

Kamilek30 napisał(a):ustalone mam że jeśli m6 to tylko benzyna 2.0
No to

..........powodzenia w poszukiwaniach
- Od: 6 paź 2010, 20:59
- Auto: M6 '04 diesel 136KM Kombi
teti napisał(a):każdy ma inny gust i oczekuje czegoś innego od zainwestowanych przez siebie pieniędzy, a opinie i doświadczenia innych mogą być pomocne ale decyzję co się kupi i tak trzeba podjąć samemu![]()

tak jak wczesniej wspominalem – sprobuj pojezdzic wszystkimi tymi autami z pierwszego postu – moze ktores Ci sie bardziej spodoba niz mazda. To Ty masz byc zadowolony z zakupu!!!
Witam ponownie:)
Gdybym miał do wyboru oto te marki, którą mi radzicie, zredukowałem dość znacznie ilość aut
Ford Mondeo Mk3 – 2.0 145KM /9.8s
Honda Accord 7 2.0 155KM /9.1s
Mazda 6 – 2.0 141/147 KM /9.7s
Opel Vectra C – 2.0 i 16V Turbo 175KM 9.1s / 2.2 i 16V 155KM 9.6s
wszystkie te auta to ta sama klasa chyba
honda będzie najdroższa a zarazem najdroższe części,
zostaje jeszcze audi a4 b6 1.8t lecz to już klasa wyższa od tych co wypisałem z góry
dodam że kwota ok 30 tys a max 35 tys zł
wiem że to forum mazdy i nie mogę oczekiwać zapewne innych propozycji niż mazda
lecz może znajdą się subiektywne oceny 
Gdybym miał do wyboru oto te marki, którą mi radzicie, zredukowałem dość znacznie ilość aut
Ford Mondeo Mk3 – 2.0 145KM /9.8s
Honda Accord 7 2.0 155KM /9.1s
Mazda 6 – 2.0 141/147 KM /9.7s
Opel Vectra C – 2.0 i 16V Turbo 175KM 9.1s / 2.2 i 16V 155KM 9.6s
wszystkie te auta to ta sama klasa chyba
zostaje jeszcze audi a4 b6 1.8t lecz to już klasa wyższa od tych co wypisałem z góry
dodam że kwota ok 30 tys a max 35 tys zł
wiem że to forum mazdy i nie mogę oczekiwać zapewne innych propozycji niż mazda
- Od: 4 lut 2011, 23:53
- Auto: Ford Mondeo MK3