Enduro napisał(a):zetek napisał(a):A szczelność całego układu dolotowego była sprawdzana????????? Jeżeli będziesz miał nieszczelność to spalanie może być większe. .... Wtryski sprawdzone?????? Żaden nie leje za dużo?????? Możesz to poznać po intensywnym zapachu spalin. Kiedyś miałem przypadek, że walnięty był emulator od gazu i silnik dostawał gaz i paliwo równocześnie. Był odczyt na analizatorze spalin???????...
w kazdym przypadku swiece powinny bac zabrudzone, ansolutnie. pozdr.E
Jeżeli pojedzie na gazie to nie będą zabrudzone
!!!!!!
trafiłem na konkretnego gościa (przynajmniej z tego co mówi) Stwierdził że jest źle założona instalacja gazowa trzeba ją rozebrać i założyć od nowa jeszcze raz co konkretnie to tłumaczył ale wszystkiego nie zapamiętałem w każdym razie powiedział że wszystko razem z jakimś urządzeniem do smarowania zaworów (bo ponoć powinno być do gazu) będzie kosztowało 1000 ale daje gwarancje że spalanie zejdzie poniżej 10L . mam oddać auto 21 lutego i mówił że do tego czasu dobrze żeby nim nie jeździć. więc zarazie wracam do mojego Hyundaia Coupe który jak tylko Madzia będzie hulać idzie pod młotek 

szerokosci i niskich kosztow
znalazłem już gościa który znalazł usterkę w źle zamontowanej instalacji gazowej usterek wymienił tyle że wszystkich nie zapamiętałem (problem ze szczelnością, źle zamontowany reduktor, za długie i pozwijane przewody wtryskowe, źle zamontowany reduktor reszty nie pamiętam) powiedział że najlepiej rozmontować ją i założyć od nowe i za to chce 500 zeta i mówi że spalanie wróci do normy dodatkowo pytał czy chce to urządzenie do smarowania ja pierwszy raz o nim słyszę więc za pytałem na forum... problem spalania zaś mam nadzieje uznać za zamknięty ale z ocena poczekam do finału...
mam nadzieje że to sprostowanie wystarczy