Nie wiem jakim olejem mazda była zalewana i tu moje pytanie jaki olejem zalać silnik
Pełny syntetyk czy półsyntetyk
www.mazdaspeed.pl
popieramHubix napisał(a):No to Ci mówię: 5W40
Marka to rzecz drugorzędna.
endy napisał(a):SYNTHETIC TECHNOLOGY,
bull napisał(a):musi być napisane 100% lub full syntetic........... chociaż, tego też nie można być pewnym,
endy napisał(a):Czyli rozumiem koledzy , że radzicie zalać olejem tym 5L , ELF SYNTHETIC TECHNOLOGY , a nie HYDROSYNTHETIC.
endy napisał(a):Witam kolegów,mam zamiar kupić olej do mojej Madzi. Wcześniej była zalana Dexelia 5w40, chciałem kupić elfa 5w30 EVOLUTION SXR. I tutaj zaskoczenie ,na opakowaniu pisze :ELF EWOLUTION SXR 5W30 SYNTHETIC TECHNOLOGY, ale tylko na opakowaniach 5L. Natomiast na opakowaniach 4L, pisze ELF EVOLUTION SXR 5W30 HYDROSYNTHETIC IMF FORMULA . I teraz myślę którym zalać ,na forum na temat olejów przeczytałem kilkakrotnie, i wiem że zdania na temat olejów HYDRO są podzielone .I czy teraz zalać elfem SYNTHETIC czy tym HYDRO ,co będzie lepsze dla silnika .Mazda 323f BJ 2001R. Z góry dziękuje za rade.
bull napisał(a):endy napisał(a):Czyli rozumiem koledzy , że radzicie zalać olejem tym 5L , ELF SYNTHETIC TECHNOLOGY , a nie HYDROSYNTHETIC.
.....to te same oleje!!!
endy napisał(a):Czytałem na forum że elf jest najbardziej zbliżony do dexeli???.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki