Jak/czym wkleić listwy uszczelek szyb ?
Strona 1 z 1
kurde próbowałem już wielu klejów i niczym nie moge przykleić uszczelek z listwą chromowaną wokół mojej tylnej szyby. odchodzą na górnych krawędziach i są strasznie sztywne ,kurde zaden klej nie chce ich trzymać!!!czym to związać???
Mazda 626 cronos LX ,2.0 16v DOHC
- Od: 31 sie 2005, 20:00
Miałem to samo u siebie ale w przedniej szybie
Kupiłem sylikon montażowy przezroczysty i wystawiłem auto na słońce po 3 godzinach listwy były miękie.
Zalałem delikatnie szczeline i docinąłem listwe listwką zapierając o sufit w garażu
po całej nocy wszystko wyschło i nie ma śladu
Naprawde polecam ten sposób!
Teraz możesz miec problem bo,już nie jest tak gorąco ale jest też opalarka którą możesz lekko nagrzać tą listwe. Zabezpiecz tylko szybę żeby nie pękła
Powodzenia i Pozdrawiam!
Kupiłem sylikon montażowy przezroczysty i wystawiłem auto na słońce po 3 godzinach listwy były miękie.
Zalałem delikatnie szczeline i docinąłem listwe listwką zapierając o sufit w garażu
Teraz możesz miec problem bo,już nie jest tak gorąco ale jest też opalarka którą możesz lekko nagrzać tą listwe. Zabezpiecz tylko szybę żeby nie pękła
Powodzenia i Pozdrawiam!
- Od: 28 gru 2004, 13:53
- Auto: 1,8 16V 155KM GE
silikon odradzam, jak masz minimalny brak w lakierze to będzie korodowała blacha
można kupić kles do szyb za parę złotych
nie zapomnij o odtłuszczeniu powierzchni.
można kupić kles do szyb za parę złotych
nie zapomnij o odtłuszczeniu powierzchni.
extreme napisał(a):Kupiłem sylikon montażowy przezroczysty i wystawiłem auto na słońce po 3 godzinach listwy były miękie.
Kruk11 napisał(a):silikon odradzam, jak masz minimalny brak w lakierze to będzie korodowała blacha
Silikon to zbrodnia. Jak mi wymieniali szybę to gość od szyb powiedział, ze widzi, że deczko zacząło korodować bo ktoś wcześniej uszczelnił silikonem. Musiałem robić podszybie i dobrze, że się w porę skapowałem bo bym musiał jechac do lakiernika. Nigdy nie używaj silikonu w sąsiedztwie lakieru samochodowego bo Ci lakier zeżre i zacznie korodować!!!
- Od: 26 paź 2004, 10:14
- Auto: 626 2.0i 16V GE FS 1995r.
Strona 1 z 1