FOTORELACJA – Montaż Xenonów H1
Ręczę, że nastanie.... Jak założyłem u mnie 4300K, to długich świateł nie było widać
Po prostu nie było sensu używać bo robiła się tylko żółta poświata, która nic nie dawała pożytecznego.
Jeździłem ponad rok i nocą nie mrugnął mi nawet jeden samochód, który nadjeżdżał z przeciwka
Jeździłem ponad rok i nocą nie mrugnął mi nawet jeden samochód, który nadjeżdżał z przeciwka

- Od: 9 sie 2006, 07:27
- Auto: JapanMuscleCar
No i zalozone widocznosc lux i wogole, aleeee nie wiem kto am pisal ze mu tak jakby ruszaly sie swiatla u mnie tez to bylo i jest i nawet wiem czemu naruszylem jeden z zarnikow i dlatego jest takie wrazenie jutro mam light od roboty takze zobacze co mozna z tym zrobic. a i jakbym wiedzial zamowilbym 4300k te deko rzucaja sie w oczy.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
arafal21 napisał(a):a i jakbym wiedzial zamowilbym 4300k te deko rzucaja sie w oczy.
A widzisz. Trzeba było posłuchać kolegów
Jakiś tam podpis Leszka :P
NIe no wczoraj jezdzilem dzis tez. a CB nie mam i nie bede mial:) i nic sie nie dzieje no i musze sobie lampy ustawic bo wczoraj to bylo takie ustawianie do zarowki... ale xenon to rewelacja nie wiem dlaczego nie montuje sie soczewek w kazdym samochodzie i xenonu.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
No i xenony założone, tylko jest alee światło jednego palnika jest inne niż drugiego tzn. jeden świeci bardziej na niebiesko jakby był o barwie 5000K lub więcej, drugi daje ładne białe swiatło, nie wiem czy reklamować żarniki czy muszą się po prostu dopalić czy coś, a i jeszcze jedno ten dobry na zimno nie chce zapalać sie za pierwszym razem tylko mignie i koniec musze wyłaczyc swiatła i za drugim razem jest dobrze. Nie wiem co myśleć musza troche poświecic i bedzie dobrze czy do reklamacji, czekam do poniedziałku. W sumie zauważyłem już coś dziwnego w momencie rozpakowania na jednym żarniku ta bańka w środku była troche bardziej przydymiona czy coś i to ten żarnik świeci bardziej na niebiesko.
Co jeszcze zauważyłem, przetwornica jest dosyć blisko centralki gazowej myslałem że może zakłócac jej prace na szczęście nic takiego się nie dzieje
narazie.
Co jeszcze zauważyłem, przetwornica jest dosyć blisko centralki gazowej myslałem że może zakłócac jej prace na szczęście nic takiego się nie dzieje
heh dzisiaj zamieniłem żarniki no niestety wychodzi na to że jeden żarnik i przetwornica do wymiany [cenzura]
nie wiem czy reklamować cały zestaw czy tylko te uszkodzone wolałbym uszkodzone bo żeby wyjąc przetwornice musze wyciągac lampy
nie wiem czy reklamować cały zestaw czy tylko te uszkodzone wolałbym uszkodzone bo żeby wyjąc przetwornice musze wyciągac lampy
ja reklamowalem sama przetwornice bo od poczatku nie dzialala i tylko ja odsylalem na gwrancje.
btw po roku musze zmienic zarniki bo zaczynaja na zielono swiecic. teraz mam 8000k ale zmienie na 6000k
btw po roku musze zmienic zarniki bo zaczynaja na zielono swiecic. teraz mam 8000k ale zmienie na 6000k
-
Dawid
- Od: 13 sty 2009, 00:13
- Auto: 323F BA Z5-->KL 95r
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
pytanie.....
czy przy montażu w lampach Boscha H1 H1 trzeba coś rzeźbić??
Jaki zestaw teraz polecacie z Allegro
Chyba barwa 5000 jest tu najbardziej polecana przez forumowiczów....
dodatkowe pytanie..... skoro po zamontowaniu xenonów w światłach mijania wyklucza nam potrzebę korzystania z świateł długich....to moje pytanie brzmi czy do długich tez da się zamontować xenony
tzn zestaw
światła mijania 5000
a długie np 8000
I jeszcze jedno.... jaki zestaw (z allegro) polecacie do samochodu z radiem CB, zwykłym radiem, oraz LPG (jeśli to ma znaczenie)
czy przy montażu w lampach Boscha H1 H1 trzeba coś rzeźbić??
Jaki zestaw teraz polecacie z Allegro
dodatkowe pytanie..... skoro po zamontowaniu xenonów w światłach mijania wyklucza nam potrzebę korzystania z świateł długich....to moje pytanie brzmi czy do długich tez da się zamontować xenony
tzn zestaw
światła mijania 5000
a długie np 8000
I jeszcze jedno.... jaki zestaw (z allegro) polecacie do samochodu z radiem CB, zwykłym radiem, oraz LPG (jeśli to ma znaczenie)
- Od: 9 cze 2007, 21:51
- Auto: była Mazda 323F 1,5....
...teraz Francuz 3,0 V6
do cb to polecam kupić te przetwornice
ponieważ jak kupisz zwykłe to zapomnij o cb
http://allegro.pl/przetwornica-slim-9-1 ... 66716.html
ponieważ jak kupisz zwykłe to zapomnij o cb

tez musze odwiedzic ten sklep bo padla mi przetwornica. jak pisalem wyzej zmienilem juz na 6000k i jest [tiiit] roznica na + oczywiscie
-
Dawid
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
flywin napisał(a):do cb to polecam kupić te przetwornice
ponieważ jak kupisz zwykłe to zapomnij o cbhttp://allegro.pl/przetwornica-slim-9-1 ... 66716.html
A jakiś komplecik polecasz??
No i jak z tą barwą?? na allegro 5000k to rzadkość
...teraz Francuz 3,0 V6
po moich doswiadczeniach to moge ci poradzic zebys znalazl dobry sklep w twojej okolicy i dobral sobie przetwornice i palniki osobno wydasz troszke wiecej ale masz pewnosc ze jest dobrze.
ja jak kupilem pierwszy zestaw to palniki byl slabe ale przetwornice dzialaly ponad rok. w niedziele mi jedna poszla dopiero
ja jak kupilem pierwszy zestaw to palniki byl slabe ale przetwornice dzialaly ponad rok. w niedziele mi jedna poszla dopiero
-
Dawid
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
Yellowmen napisał(a): skoro po zamontowaniu xenonów w światłach mijania wyklucza nam potrzebę korzystania z świateł długich....to moje pytanie brzmi czy do długich tez da się zamontować xenony
tzn zestaw
światła mijania 5000
a długie np 8000
Ksenony w zamian za drogowe światła halogenowe? (to już było)
Przecież zanim palnik się rozświetli to już będziesz musiał je zgasić a tego nie lubi ani palnik ani przetwornica. Polecam dobre żarówki (philips blue vision-fajna barwa). Ale tak na dobrą sprawę przy ksenonach nie będziesz musiał ich wcale używać bo sam ksenon Ci wystarczy. Wiem co mówię bo mam-5000K
-
TonSiL
TonSiL napisał(a):Przecież zanim palnik się rozświetli to już będziesz musiał je zgasić a tego nie lubi ani palnik ani przetwornica.
Racja nie pomyślałem o tym od strony technicznej
TonSiL napisał(a): Wiem co mówię bo mam-5000K![]()
Polecasz jakiś konkretny zestaw?? taki co nie zakłóca CB
...teraz Francuz 3,0 V6
Yellowmen napisał(a):flywin napisał(a):do cb to polecam kupić te przetwornice
ponieważ jak kupisz zwykłe to zapomnij o cbhttp://allegro.pl/przetwornica-slim-9-1 ... 66716.html
A jakiś komplecik polecasz??
No i jak z tą barwą?? na allegro 5000k to rzadkość
hmm zestawu nie widziałem są slimy ale mogą nie mieć filtra
dlatego polecam kupic przetorniccee i żarniki osobno
ps. co do barwy tylko i wyłącznie 4300k ewentualnie 5000k ,chyba że ktoś lubi tracić dowód
6000k za bardzo rzuca się w oczy
Yellowmen napisał(a):TonSiL napisał(a): Wiem co mówię bo mam-5000K![]()
Polecasz jakiś konkretny zestaw?? taki co nie zakłóca CB
Co do zestawu to się nie wypowiem bo nawet nie pamiętam jakiej firmy mam przetwornice (napewno nie slim-y). Zestaw dorwałem w sklepie, w którym zaopatruje się w części do mojej Madzi

-
TonSiL