Witam
Właśnie jestem po odblokowaniu komputera w swojej Mazdzie

, udało mi się za trzecim podejściem, na początku zabrałem się za odblokowanie komputera świeżo po zakupie i za bardzo nie ogarniałem tematu (byłem chyba za mocno podekscytowany nowym autem), do tego poprzedni właściciel zapewniał że na 100% ten egzemplarz nie posiada kompa. W każdym razie w trakcie mojej batalii z odblokowaniem bardzo szybko pojawiał się napis DISC ON na środkowym panelu który jeszcze szybciej znikał i tu upatruję swoich wcześniejszych nie powodzeń.
Po odblokowaniu komputera pokazało mi średnie spalanie 11.3/100km, wyzerowałem wszystkie ustawienia oraz przestawiłem z galonów na KM te ustawienia trzeba zaakceptować przyciskiem INFO w moim przypadku "00" przytrzymać klawisz aż piknie i to wszystko jazda próbna na chwilowym spalaniu pokazuje od 5 do 22l jak staje na skrzyżowaniu pokazuje zero a właściwie coś takiego --------.
Co tu jeszcze może tak, korektę spalania miałem ustawioną na zero zmieniłem na +5.
Może jeszcze napiszę o kodzie 60d15 u mnie było ustawione na "c" czyli galony/mile,
przestawiłem na A też po ustawieniu trzeba za akceptować tą zmianę klawiszem INFO/00,inaczej wraca to ustawień wcześniejszych.
Tyle tylko że ktoś tu pisał że są trzy opcje A,B,C w moim przypadku jest i D do czego nie wiem.
Dziękuje za forum i zawarte w nim informacje, pozostała mi jeszcze walka z kontrolką Check która mi się świeci ciągle ale to już inna historia