Mazda mx-3 1.6 16V SOHC
Zdaje się sam na siebie, nie na jakieś absy.. Nie zawsze abs działa poprawnie. Ja wolę swoim sposobem i wyrobioną nóżką hamować pulsacyjnie .
W sobotę sprawdzę kody błędów i się okaże co dalej, ale po co czytać kody błędów teraz? chyba to sie robi po usunięciu usterki.
Co do postojówek kurde pół osób na forum ma i gdzie nie wejdę to niebieskie postojówki led.. a komentarze słit focia.. Nie zależy mi na komentarzach pozytywnych tylko chce się czasami poradzić, nie pytałem jak to będzie wyglądało tylko czy są legalne.
Bez absu da się jeździć, nawet nie wiedziałem do tej pory że mi nie działa.. Madzia bardzo dobrze się zatrzymuje.. w końcu 4 tarcze. Wiem że są ważniejsze rzeczy do zrobienia w mojej Madzi, ale lubię coś przy modzić i cieszyć się z tego. Taki mały drobiazg a jak cieszy...
Zresztą ten abs nie ucieknie jak jest niech bedzie, przyjdzie pora i sie naprawi.
W sobotę sprawdzę kody błędów i się okaże co dalej, ale po co czytać kody błędów teraz? chyba to sie robi po usunięciu usterki.
Co do postojówek kurde pół osób na forum ma i gdzie nie wejdę to niebieskie postojówki led.. a komentarze słit focia.. Nie zależy mi na komentarzach pozytywnych tylko chce się czasami poradzić, nie pytałem jak to będzie wyglądało tylko czy są legalne.
Bez absu da się jeździć, nawet nie wiedziałem do tej pory że mi nie działa.. Madzia bardzo dobrze się zatrzymuje.. w końcu 4 tarcze. Wiem że są ważniejsze rzeczy do zrobienia w mojej Madzi, ale lubię coś przy modzić i cieszyć się z tego. Taki mały drobiazg a jak cieszy...
Zresztą ten abs nie ucieknie jak jest niech bedzie, przyjdzie pora i sie naprawi.
- Od: 23 lip 2010, 18:31
- Auto: Mazda MX-3 1.6 16V
Matador jesteś moim idolem, pewnie nie tylko moim! :–)
Jeżeli nic nie robiłeś przy hamulcach, to od razu mówię Ci, że na zblokowane koła nie masz co liczyć
Ale mogę się mylić, bo chwalisz się, że Twoja Madzia bardzo dobrze się zatrzymuje – chyba jako jedyny na tym forum. To, że ma 4 tarcze nic nie znaczy, bo tylne pewnie słabo łapią; inne auta mają 2 tarcze i hamują lepiej. Co do ABSu i wiary we własne możliwości – owszem, masz sporo racji, ale ja popieram przedmówców i proponuję nim się zająć na początku...ABS wbrew pozorom działa zawsze, a człowiek nie zawsze jest skoncentrowany i nie zawsze ma ochotę siedzieć za kierownicą "jak na bombie" wracając np. wieczorem w górach z nart, gdy chce po prostu spokojnie dotrzeć do domu w jednym kawałku.
rozpędzę się do 120 i hamulec w podłogę i się okaże.
Jeżeli nic nie robiłeś przy hamulcach, to od razu mówię Ci, że na zblokowane koła nie masz co liczyć
Ale mogę się mylić, bo chwalisz się, że Twoja Madzia bardzo dobrze się zatrzymuje – chyba jako jedyny na tym forum. To, że ma 4 tarcze nic nie znaczy, bo tylne pewnie słabo łapią; inne auta mają 2 tarcze i hamują lepiej. Co do ABSu i wiary we własne możliwości – owszem, masz sporo racji, ale ja popieram przedmówców i proponuję nim się zająć na początku...ABS wbrew pozorom działa zawsze, a człowiek nie zawsze jest skoncentrowany i nie zawsze ma ochotę siedzieć za kierownicą "jak na bombie" wracając np. wieczorem w górach z nart, gdy chce po prostu spokojnie dotrzeć do domu w jednym kawałku.
- Od: 12 cze 2008, 12:34
- Auto: Mazda mx-3 1.8 V6, SGI, 93 r.
ja u siebie mam jedną zasadę: hamulce, zawieszenie i koła muszą być zawsze 100% sprawne, za te nawet 1000zł nie kupisz zdrowia w razie co 
co do postojówek – to są nielegalne, ale jak mówili inni, chcesz to założysz. jak chcesz zrobić na prawdę szał pod szkołą (wiem co to znaczy
) to zrób podświetlenie podwozia z diodek (takie pseudo neony) i do tego z przodu jakieś stroboskopy, włącznik do kabiny i już.
co do koloru postojówek, to mnie osobiście denerwuje jak widzę z naprzeciwka inne kolory, bo mnie to rozprasza.
co do postojówek – to są nielegalne, ale jak mówili inni, chcesz to założysz. jak chcesz zrobić na prawdę szał pod szkołą (wiem co to znaczy
co do koloru postojówek, to mnie osobiście denerwuje jak widzę z naprzeciwka inne kolory, bo mnie to rozprasza.
Heh mi nie chodzi o szał pod szkołą tylko jak wcześniej napisałem lubię takie sprawy
Od małego zawsze diody jakieś inne pierdoły:P w motorze tak samo neony, car audio itp.
ABS bedzie na pewno robiony bo jak jest to ma byc działający.
Właśnie sprawdzałem kody błędów i dziwnie trochę bo mostkuję co należy przekręcam stacyjkę na poziom co się kontrolki zaświecają i tam dioda nie mruga ani nic tylko swieci. Słabiej świeci gdy podłącze do trybu ABS, mocniej świeci jak zamostkuje do trybu serwisowego. Nie chciało mi się dłużej bawić bo zimno jak nie wiem
ABS bedzie na pewno robiony bo jak jest to ma byc działający.
Właśnie sprawdzałem kody błędów i dziwnie trochę bo mostkuję co należy przekręcam stacyjkę na poziom co się kontrolki zaświecają i tam dioda nie mruga ani nic tylko swieci. Słabiej świeci gdy podłącze do trybu ABS, mocniej świeci jak zamostkuje do trybu serwisowego. Nie chciało mi się dłużej bawić bo zimno jak nie wiem

Radio jak radio, jak na razie odbiera elegancko itp. Nie działa mi allegro teraz
i nie wiem czy są jakieś kieszenie na takie modele? bo chciałbym je zamontować pod radiem bo jest taki prostokąt który sie wyciąga i tam bym cb umiescił. W zestawie oczywiscie dostałem te mocowania ale nie chce dziur robić w tapicerce i w ogólę kable itp... a tak by to jakoś wyglądało.
Ja mam taka kieszen wlasnie i pasuje elegancko po radiem 
- Od: 18 sty 2010, 21:32
- Auto: Była Mazda MX-3
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
jest Fiat Coupe 2.0 20v 147KM
Prosze bardzo link do allegro:
http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=kieszen+cb
A tu masz takie zdjecie innego nie znalazłem ale podgladowe jest

A tu masz takie zdjecie innego nie znalazłem ale podgladowe jest

DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
WodnikSzuwarek napisał(a):Pięnie się ten kabel idacy od gniazda zapalniczki do radia prezentuje
Z kablem takie rozwiazanie ponieważ zależalo mi na tym zeby wyjecie radia zajeło dokladnie 2 sekundy i tak jest
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"