Mam jeszcze jedno pytanie odnoście świecącej kontrolki od ABSu myślę ze wystarczy odczytać kody błędów.
tylko jak to się robi wiem co i jak mam zamostkować itp ale co dalej jak usunąć go? po zmostkowaniu sam się usunie?czy jak
www.mazdaspeed.pl
Matador napisał(a):Mam do was pytanie, legalnie jest mieć w postojówkach niebieskie albo czerwone ledy?? Bo mam ochotę jutro zamontować raczej niebieskie, tylko jak to się ma od policji, bo po włączeniu swiateł postojówki świecą nadal
Matador napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanie odnoście świecącej kontrolki od ABSu myślę ze wystarczy odczytać kody błędów.
tylko jak to się robi wiem co i jak mam zamostkować itp ale co dalej jak usunąć go? po zmostkowaniu sam się usunie?czy jak
Matador napisał(a):juz się dowiedziałem. Wiem ze w mx-3 abs to jeden wielki schit i się nie opłaca co kolwiek robić.
jaaco napisał(a):Matador napisał(a):juz się dowiedziałem. Wiem ze w mx-3 abs to jeden wielki schit i się nie opłaca co kolwiek robić.
Taa i lepiej zainwestować w niebieskie diody albo neony
DrGhost napisał(a):a tam nie legalne ja bujam już rok czasu i nikt mi sie nie doczepil za postojowki nie dygaj zakladaj !![]()
a tak one świecą
Matador napisał(a):Ps. Te wasze podśmiechujki co piszecie sa nie na miejscu, nie chcesz nie pisz w moim temacie, jak masz tak pisać..
KyRy napisał(a):człowieku, weź się ogarnij!
Większość tutaj chce Cię sprowadzić na właściwe tory a Ty uparcie idziesz w stronę agrotuningu ;|
Matador napisał(a):Mam do was pytanie, legalnie jest mieć w postojówkach niebieskie albo czerwone ledy?? Bo mam ochotę jutro zamontować raczej niebieskie, tylko jak to się ma od policji, bo po włączeniu swiateł postojówki świecą nadal
Matador napisał(a):Sam tego nie zrobię.Tylko nie wiadomo co jest nie tak czujniki? pompa? z tego co wiem koszta sa ogromne i się nie opłaca tego robić, dowiedziałem się też że w mx-3 ABS to był zawsze problem.
Lukano napisał(a):Bo samochód to jeden wielki problem.Jak sprawdzić błędy, wszystko jest opisane na forum, poszukać i sprawdzić. Nie jest to trudne nawet dla kogoś kto nie zna się na mechanice.
A dopiero potem się zastanowić czy to taki majątek. Najdroższe, to chyba pompa, koszt w granicach 200-300 złotych. Dla mnie to nie są ogromne koszta, nie licząc własnego bezpieczeństwa.
A czemu akurat w mx-3 ma być taki problem? ABS jak w każdym samochodzie, czujniki, sterownik i pompa.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości