przez Kubeu » 16 lut 2011, 20:02
Moja Madzia przy trasach do pracy i powrót (około 3km w jedną stronę ) oraz trochę jazdy po mieście spala około 10l na 75km:) Taki wynik wyszedł mi od zapalenia kontrolki rezerwy, zatankowanie 10l i znowu do zapalenia kontrolki. Wiem, że ta metoda nie jest dokładna no ale wynik i tak trochę przerażający zważywszy, że testowałem przy zmianie biegów do 2500obr/min. Wiem, że to krótkie odcinki i silnik jest niedogrzany no ale i tak mi się trochę dużo wydaje. Kable i świece nowe, sonda w dobrym stanie (sprawdzana wczoraj), żadnych błędów na kompie. Sądzicie, że to normalne spalanie? Wcześniej jeździłem na gazie i palił 10l-11l w miescie, 9l na trasie ( sprawdzane przy zmianie biegów od 2500-3500obr/min), ale po niewielkich przygodach (mały pożar) zrezygnowałem z lpg i wymontowałem. I fakt, że benzyny pali więcej niż gazu jest troche dziwny:)Na dniach sprawdzę jak to wygląda po zalaniu pod korek, przejechaniu 100km i dotankowaniu. Pomiar najpierw na trasie potem zmierzę mój codzienny tryb, czyli praca i trochę miasta, zobaczymy jak to wyjdzie wtedy.
Sprawiedliwość bez siły to nieudolność, siła bez sprawiedliwości to przemoc.
Masutatsu Oyama