Rozrząd- wyłącznie oryginał mazda!!!
Grucha20 napisał(a):a mam jeszcze jedno pytanie wymieniać tylko te któr pękły czy wszystkie ?
Witam. Wymień te które pękły. Części do mazd sprzedaje też Riki. Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
Witam, chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym rozrządzie?
http://moto.allegro.pl/rozrzad-kpl-mazd ... 71867.html
Czy ktoś z forumowiczów, używa go. czy wszystko w porządku etc.
Jeszcze jedno, czy to jest oryginalny pasek rozrządu do mazdy 323F 2.0 DiTD ?
http://moto.allegro.pl/pasek-rozrzadu-1 ... 55195.html
Z góry dziękuje za pomoc

Czy ktoś z forumowiczów, używa go. czy wszystko w porządku etc.
Jeszcze jedno, czy to jest oryginalny pasek rozrządu do mazdy 323F 2.0 DiTD ?

Z góry dziękuje za pomoc
- Od: 21 sty 2011, 00:34
- Auto: Mazda 323F 2.0 DiTD 101KM – 2001 rok – lifting
1. Ten rozrząd to zamiennik i podejrzewam, że tu na tym forum nikt o zdrowych zmysłach by go nie zakładał
Tylko oryginalny rozrząd przejeżdża oryginalne 90 tyś. km. Tym bardziej, że twój z racji boxa jest bardziej obciążony założyłbym kompletny, cały oryginalny rozrząd 
2. Pasek jest ori
2. Pasek jest ori

You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
A dlaczego ten zestaw to zamiennik? napinasz i rolki NTN tylko pasek podejrzany ale gates to chyba też unitra. Cena jakaś taka niska.
Właśnie ceną się zasugerowałem. Nikt nie sprzedaje "wzorowego" rozrządu za pół ceny. W aukcji nigdzie nie występuje słowo "oryginalny" 

Riki napisał(a): RF1G-12-205

No wiecie raz na jednej aukcji było na sprzedaż dwómas do ditd 323 i 626 
Niestety tak właśnie w PL jest. Na allegro ponad połowa sprzedawców nie wie czym handluje i do czego to pasuje. Każdy popełnia błędy, ja to rozumiem
ale skoro ktoś np. wciska napinacz hydro do DiTD/CiTD z wadliwej serii za śmieszne pieniądze twierdząc, że jest git i ukrywać fakt, iż jest on już 3letni to już nie jest zrozumiałe....daje gwarancje, jaka? i tak odwróci d** ogonem i zwalą wszystko na montaż (znam takie przypadki)
I ciągle słyszę, dlaczego taka cena? na allegro jest po tyle i tyle... OK – to zapraszam na allegro, taki Słomczyn internetowy... brakuje tylko czerwonego rękawa i wszechobecnego błota bo dywaniki z logo VW TUNING 1.9 TDI JEEE już są... kto był tam ten wie o co mi chodzi
P.S
Pasek z aukcji powyżej jest sprzedawny drożej NIŻ W ASO MAZDY. Promocja
I ciągle słyszę, dlaczego taka cena? na allegro jest po tyle i tyle... OK – to zapraszam na allegro, taki Słomczyn internetowy... brakuje tylko czerwonego rękawa i wszechobecnego błota bo dywaniki z logo VW TUNING 1.9 TDI JEEE już są... kto był tam ten wie o co mi chodzi
P.S
Pasek z aukcji powyżej jest sprzedawny drożej NIŻ W ASO MAZDY. Promocja

Witam ponownie,
Tutaj jest też dobra cena (relatywnie), i jest napisane, że wszystkie części rozrządu są oryginalne NTN
Czy to dobry rozrząd do mazdy 323F BJ 2001 2.0 DiTD
http://moto.allegro.pl/rozrzad-mazda-62 ... 42689.html
A tutaj jest komplet oryginalny z oryginalną pompą wody
http://moto.allegro.pl/rozrzad-pompa-ma ... 21410.html
Tutaj jest też dobra cena (relatywnie), i jest napisane, że wszystkie części rozrządu są oryginalne NTN
Czy to dobry rozrząd do mazdy 323F BJ 2001 2.0 DiTD

A tutaj jest komplet oryginalny z oryginalną pompą wody

- Od: 21 sty 2011, 00:34
- Auto: Mazda 323F 2.0 DiTD 101KM – 2001 rok – lifting
Witam.
Przymierzam się do wymiany rozrządu i pompy wody w swojej M6. Co sądzicie o tych zestawach i o cenach? Czy to wszystko są oryginalne części?
http://allegro.pl/rozrzad-pompa-wody-ma ... 17909.html
http://allegro.pl/rozrzad-pompa-wody-ma ... 71110.html
Może ktoś już kupował coś z tych sklepów. Dzięki za pomoc
Przymierzam się do wymiany rozrządu i pompy wody w swojej M6. Co sądzicie o tych zestawach i o cenach? Czy to wszystko są oryginalne części?

Może ktoś już kupował coś z tych sklepów. Dzięki za pomoc
"POMPA WODY AISIN / GMB /NPW ORYGINAŁ W MAZDZIE"
"W POWYŻSZYCH MODELACH MAZDY NALEŻY BEZWZGLĘDNIE STOSOWAĆ TYLKO I WYŁĄCZNIE ORYGINALNY ROZRZĄD MAZDY!!!"
To chyba wszystko wyjaśnia....
sieradz83 – nie polecałbym montażu zamiennika pompy wodnej, tylko i wyłącznie element oryginalny.
Zapytaj o datę produkcji napinacza.
"W POWYŻSZYCH MODELACH MAZDY NALEŻY BEZWZGLĘDNIE STOSOWAĆ TYLKO I WYŁĄCZNIE ORYGINALNY ROZRZĄD MAZDY!!!"
To chyba wszystko wyjaśnia....

sieradz83 – nie polecałbym montażu zamiennika pompy wodnej, tylko i wyłącznie element oryginalny.
maciekpas napisał(a):Tutaj jest też dobra cena (relatywnie)
Zapytaj o datę produkcji napinacza.
A MOŻE KTOŚ Z WAS WIE ILE KOSZTUJE W ASO MAZDY TAKI KOMPLETNY ROZRZĄD Z POMPĄ. I mam pytanie z którego w najgorszym wypadu powinien być napinacz hydrauliczny? Nie starszy niż rok?
Edit by Bandit: Po co ten krzyk ?
Edit by Bandit: Po co ten krzyk ?
- Od: 30 sty 2011, 15:34
- Auto: Mazda 323f DiTD
z tym 2750 zł to ktoś mocno przesadził.
Pytam koledzy ponieważ mam jednego mechanika od 5 lat. Przechodził ze mną już kilka aut bjtka jest trzecim autem.
On zawsze zakładał mi rozrząd GATES i Oryginalną pompę wody. I zastawiam się czy mu to powierzyć jak zawsze czy kupić po prostu oryginał wszystko bo ditd podobno tylko oryginał toleruje. Tylko on zawsze jak kupował to miał zniżki. Fachowo jest głównym mechanikiem w Marszałku w Częstochowie. A moje autka robi po godzinach.
Pytam koledzy ponieważ mam jednego mechanika od 5 lat. Przechodził ze mną już kilka aut bjtka jest trzecim autem.
On zawsze zakładał mi rozrząd GATES i Oryginalną pompę wody. I zastawiam się czy mu to powierzyć jak zawsze czy kupić po prostu oryginał wszystko bo ditd podobno tylko oryginał toleruje. Tylko on zawsze jak kupował to miał zniżki. Fachowo jest głównym mechanikiem w Marszałku w Częstochowie. A moje autka robi po godzinach.
- Od: 30 sty 2011, 15:34
- Auto: Mazda 323f DiTD
Pisz do Rikiego zapłać ile trzeba, daj to dla mechanika i miej głowę i sen spokojny że to będzie właściwie działać.