Mazda mx-3 1.6 16V SOHC

BJ / BA / EC / BG / BF / BW / BD / BV

Postprzez Matador » 22 sty 2011, 11:40

gałka 260zł nakładki 150zł mhhhh :P nie na moją kieszeń, aktualnie II klasa technikum, brak pracy , zaczynam prawko wiec odpada.
Koszulki kupiłem z tego względu że szkoda mi siedzeń brudziły się masakrycznie. Planuję zakupić kubełki.
Co do diod, trochę mylisz się ori żarówki to jest światło hmm słabe nic nie widać było, teraz w nocy jak zaświecę to w madzi niebiesko zresztą udokumentuje to dzisiejszymi zdjęciami tylko niech wieczór nastanie ;)
Zegary narazie się nie bawię w to bo bedzie zapewne Indiglo. Mam na to sporo czasu, nie zamierzam za rok czy za dwa pozbywać się madzi. Kto wie może do końca będzie u mnie ;)
Próbowałem wstawić diody w nawiewy, podłączyłem ładnie kabelkami do zapalniczki wszystko pięknie ale jednak nie, po wmontowaniu albo nie mogłem przełączyć dany nawiew albo właczyć inna funkcję bo dioda blokowała.

Potem wam pokarzę moje nakładki bez płomieni ;) Co myślicie o niebieskim podświetleniu na nogi??
Gałkę mam kupioną nie wiem czy dałem zdjęcie nawet :P
Ojjj planów jest dużo tylko budżet mały, myślę że na wakacjach się poprawi jak będzie jakaś praca :)
Forumowicz

Od: 23 lip 2010, 18:31
Auto: Mazda MX-3 1.6 16V

Postprzez Radex » 22 sty 2011, 11:52

no nic, rób żeby się Tobie podobało, ale może kiedyś zejdziesz na dobrą drogę synu marnotrawny ;)

czemu siedzenia brudzily Ci sie masakrycznie? to co Ty tam wozisz?
diodki jak sie sprawuja to dobrze :) podswietlane indiglo na niebiesko bedzie pasowalo. ale te diodki w nawiwach to jakies nieporozumienie :P

Mazdunia mx3 napisał(a): Co myślicie o niebieskim podświetleniu na nogi??

będzie szał pod remizą <diabełek>

a tak serio, jak Ci sie podoba to bedzie pasowalo do reszty podswietlenia

a tak w ogóle całkiem serio: wydajesz kase na dziadostwo, jakieś głupoty diodki, dywaniki z płomieniami i dziadowe koszulki. zmiast tego miał byś ze 2 stówki za które mógłbyś kupić ekstra nakładki na pedały albo piękne welurowe mazdowskie dywaniki, kosmetyki do pielęgnacji auta, wosk, pianke do czyszczenia siedzeń itd...
pomyśl w tą stronę.

edit:
nie jest sztuką naładować kiczowatych dodatków rodem z odpustu i stylizować się na 2F2F wanna be.
sztuką jest pielęgnować i utrzymywać auto w idealnej czystości na bierząco i przyozdobić je w GUSTOWNE dodatki które dodadzą mu uroku a nie będą wprowadzały zamieszania

tak jak Ci kiedyś pisałem: nikt nie znajdzie na forum mazdaspeed poklasku jeśli ktoś uważa inaczej.
myślę że to wyróżnia to forum spośród innych i stanowi o jakości użytkowników którzy nie piszą tylko sweetasnych komentarzuff.
nie mniej jednak oddzielając cały post dużą krechą...
Najważniejsze żeby TOBIE się podobało <spoko>
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez damian » 22 sty 2011, 12:35

normalnie jak bym widział siebie w liceum :D też miałem założone "alu" dywaniki, podświetlanie nóg, diodki, kołpaki "chrom" i lusterka m3 i wiele innych takich pierdołek <glupek2> na szczęście z tego się wyrasta <jupi> życzę koledze, żeby też szybko z tego wyrósł bo wydaje tylko na marne kasę na pierdoły, które i tak kiedyś wywali bo stwierdzi, ze to wiocha
Forumowicz

Od: 17 wrz 2006, 17:02
Auto: 323F BG

Postprzez DrGhost » 22 sty 2011, 12:50

jest impreza jest zabawa niech sie młody bawi w zabaweczki ... :)
kazdy chyba przechodzil taki okres ... mi pozostalo ;p ale troszku na innym poziomie <czarodziej>
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=97730
opis i fotki mojej Mx-3
Forumowicz

Od: 31 paź 2009, 01:27
Auto: Mx-3 1.8 V6 1997r Tuning

Postprzez Ania_TM » 22 sty 2011, 16:42

damian napisał(a):normalnie jak bym widział siebie w liceum :D też miałem założone "alu" dywaniki, podświetlanie nóg, diodki, kołpaki "chrom" i lusterka m3 i wiele innych takich pierdołek <glupek2> na szczęście z tego się wyrasta <jupi> życzę koledze, żeby też szybko z tego wyrósł bo wydaje tylko na marne kasę na pierdoły, które i tak kiedyś wywali bo stwierdzi, ze to wiocha

po części masz rację ;)
Ania_TM

Postprzez jaaco » 22 sty 2011, 17:31

Radex dobrze mówi, nie wydawaj kasy na zbędne dziadostwo, sprzedaj to skrzydło bo dopasowanie go do auta będzie Cie kosztowało 100zł jak nie więcej a i tak dobrze to nie będzie wyglądało, a tu jeszcze polakierować trzeba itp, za zaoszczędzoną kasę możesz zakupic np. ladniejsze felgi bo te bardziej pasują do jakiegoś germańca, ale rób jak uważasz, nikt nie może Ci narzucić własnej woli ;]
Obrazek
Forumowicz

Od: 29 sie 2009, 14:10
Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT

Postprzez Matador » 22 sty 2011, 17:46

Skrzydło bedzie oddane do przeróbki podejrzewam, bedzie wyższe.

No ja wiem że to szpeci trochę te kolorowe dziadostwa ale lepsze to niż np biorąc pod uwagę pedała wytarta stal..ohyda. Dywaniki,bynajmniej podłoga się nie brudzi, tak samo z siedzeniami.

A teraz jestem w trakcie robienia skrzyni basowej ;) wszystko poskładane już, teraz sylikonem obkleiłem żeby było szczelne ;) Jak na pierwszą próbę grają dwa głosniki lepiej niż w półce :D Jutro obszyję skórą i bedzie git :P

Film, pierwsze granie po złożeniu, teraz silikon sechnie, musiałem wszystkie nieszczelnosci skleić. Nagrywane telefonem wiec jakości nie ma i nie bedzię słychać tak jak na żywo. Myślałem że bedzię lepiej. Po otwarciu bagażnika ładny w miare dzwięk, zamknę i nie ma takiego basu jak nalezy za to w samochodzie aż w brzuchu drży:P
I jakoś dzień zleciał, mówie od razu ze to z nudów i nie na dłuższą metę ;)

Forumowicz

Postprzez budyn-87 » 23 sty 2011, 01:45

Na prawdę nie wiem czy się śmiać czy płakać hahaha właśnie zostałeś moim ulubieńcem i na pewno będę śledził każdą twoją modyfikacje :) jak mogę coś doradzić to podłącz jeszcze diody do głośniczków będzie fajnie mrugać hahaha A teraz na poważnie co mi się podoba. Podoba mi się awatar <czarodziej> i masz niezłe wyposażenie w autku, dobra rada wywal ten cały badziew o którym tu mowa ( dywaniki, nakładki, koszulki) nowy spojler sprzedaj z tych 2 to ten stary co był jest lepszy. porządnie auto wysprzątaj gleba jakaś fajna felga i gwarantuje że 90% komentarzy będzie pozytywnych ( po prostu będzie widać że idziesz w dobrym kierunku), lepiej kupić coś raz na pół roku ale coś extra szkoda kasy na taki tuning typu "kaufland" na koniec ta skrzynia założę się że nie obliczałeś pojemności według mnie jest za duża a poza tym <dupa> najprostsza recepta na fajny basik: głośnik niskotonowy mniej więcej 20-400hz (pioneer, jbl, sdx itp.) wzmacniacz i jeśli jest duży spadek napięcia to kondensator <diabełek> , Pozdrawiam
Obrazek
Forumowicz

Od: 5 gru 2010, 09:08
Auto: I*I Mazda 323c 1.8 16v 114KM 95r.+

Postprzez Matador » 23 sty 2011, 09:41

budyn-87 napisał(a):Na prawdę nie wiem czy się śmiać czy płakać hahaha właśnie zostałeś moim ulubieńcem i na pewno będę śledził każdą twoją modyfikacje :) jak mogę coś doradzić to podłącz jeszcze diody do głośniczków będzie fajnie mrugać hahaha A teraz na poważnie co mi się podoba. Podoba mi się awatar <czarodziej> i masz niezłe wyposażenie w autku, dobra rada wywal ten cały badziew o którym tu mowa ( dywaniki, nakładki, koszulki) nowy spojler sprzedaj z tych 2 to ten stary co był jest lepszy. porządnie auto wysprzątaj gleba jakaś fajna felga i gwarantuje że 90% komentarzy będzie pozytywnych ( po prostu będzie widać że idziesz w dobrym kierunku), lepiej kupić coś raz na pół roku ale coś extra szkoda kasy na taki tuning typu "kaufland" na koniec ta skrzynia założę się że nie obliczałeś pojemności według mnie jest za duża a poza tym <dupa> najprostsza recepta na fajny basik: głośnik niskotonowy mniej więcej 20-400hz (pioneer, jbl, sdx itp.) wzmacniacz i jeśli jest duży spadek napięcia to kondensator <diabełek> , Pozdrawiam

skrzynia była robiona z nudów, lepiej gra niż w półce i tak bede za niedługo rozgądał sie za jakąś skrzynią i wzmacniaczem.
Samochód był dokłądnie wyczyszczony na zimę (przed odstawieniem do garażu) okurzony itp, stał pare miesiecy i nie wiem skąd ten brud :P nie no czekam do wiosny bedzie wtedy mega czyszczenie i mycie.

Gleby mówię od razu nie bedzie, bynajmniej nie teraz chyba że wyleją mi asfalt od domu do głównej szosy.. Mieszkam na wsi, zimą czy latem gdy popada deszcz nie idzie przejechać nawet wiekszym samochodem (zawieszenie) i tak ludzie się pytają dlaczego takie niskie kupiłem na te drogi..Teraz jeszcze w miarę ujdzie ale szkoda po prostu..Aluski będą tylko też na wiosne bo teraz to nic nie wypali zimno i w ogóle.

Co do spoilera mojego miałem pewno wizję :D

Co powiecie jakby kupić laminat? i poprostu zrobić podstawkę jakby idealnie dopasować, umodelować potem oczywiście polakierować w kolorze lotki i dać to na dobry klej typu do szyb aby nie trzeba było kręcić dziur. Jak mówicie? oczywiście potem wszystko wygładzić itp.. Widziałem na alledrogo 25kg laminatu 8zł to takie coś ? bo kupiłem żywicę poliestrową ale to nie takie coś :D
Forumowicz

Postprzez Radex » 23 sty 2011, 11:37

Mazdunia mx3 napisał(a):skrzynia była robiona z nudów

ja wyznaje zasade albo cos robic dobrze albo nie robic wcale bo szkoda CZASU i PIENIĘDZY.
uswiadom sobie: tracisz na każdym kroku kase na tandete a kase tą mogłeś uskładać i kupić sobie coś porządnego-fajnego.
wiem że różne pomysły człowieka się chytają, ale jak na szybko wszystko będziesz robił i jak najniższym kosztem to będzie z tego auta jeżdżący jarmark na kółkach.

dlaczego ta skrzynia ma dziurę? :P
raczej to nie jest bassreflex, poza tym gdyby był to na pewno większa skrzynia by była potrzebna.
moja rada –> napchaj do skrzyni waty (takiej normalnej z apteki) albo gąbki jak masz jakąś z wersalki czy coś a na końcu zaślep tą dziurę. bass powinien byś przyjemniejszy i głębszy a nie takie pukanie.

nawiasem mowiac, teraz widzisz ze glosniki nie powinny byc w polce, szkoda ze wczesniej zanim zalozyles je nie spytales na forum, bo od razu by Ci kazdy odradzil. i nie popsulbys polki, a teraz zostaly Ci w niej 2 dziury.

Mazdunia mx3 napisał(a):Co powiecie jakby kupić laminat? i poprostu zrobić podstawkę jakby idealnie dopasować, umodelować potem oczywiście polakierować w kolorze lotki i dać to na dobry klej typu do szyb aby nie trzeba było kręcić dziur. Jak mówicie? oczywiście potem wszystko wygładzić itp.. Widziałem na alledrogo 25kg laminatu 8zł to takie coś ? bo kupiłem żywicę poliestrową ale to nie takie coś :D

odradzam, nie wyjdzie CI to, bedzie brzydko bo nie zrobisz tego dokladnie <nie> <nie>

prosze wywal te naklejki:
MIELNO
WILU
i ta z tylnej szyby

psują wizerunek auta
Forumowicz

Postprzez Matador » 23 sty 2011, 11:58

Naklejki mielno nie ma już od dawna, zdjęcia chyba na 1 stronie.A jak nie to zaraz dorzucę.
I tak: kupiłem mazdę z tą powycinaną półką i z głośnikami.
Co do skrzyni, ani 1grosza nie wydałem na nią wiec nie ma problemu ;) Materiały wziąłem ze starej szafki a głosniki z półki. Z tą dziurą kazdy mi mówił że lepiej jakby była wiec wyciąłem. Hmm gąbką? potem sprawdzę.
Z tym napisem wilu, nie mam nawet po co zaczynać zdzieranie bo po zdarciu bedą slady, trzyma się jak piorun. Wiec przed lakierowaniem zechcę ją zdjąć, też mi sie nie podoba zwłaszcza że mam kolegę który ma pseudo Wilu... :D
Nie wierzysz kolego we mnie ? :D 8zł nie tak dużo, a jak się uda to bedzie jak nie to nie. Ale z plasteliny jak lepiłem to byłem dobry w tym :P

Wrócę jeszcze do nakładek zrobiłem fotkę jak by wyglądały bez tych nasadek gumowych Obrazek
Forumowicz

Postprzez Radex » 23 sty 2011, 12:50

Mazdunia mx3 napisał(a):. Z tą dziurą kazdy mi mówił że lepiej jakby była wiec wyciąłem

masz złych doradców, widzieli gdzies BR ale nie wiedza na czym polega.
ta dziura pogarsza tylko wlasciwosci skrzyni.
napchaj skrzynie watą/gąbką i zaślep dziury choć tymczasowo kawałkiem czegoś i wkrętami – uslyszysz roznice

Mazdunia mx3 napisał(a):Nie wierzysz kolego we mnie ? :D 8zł nie tak dużo, a jak się uda to bedzie jak nie to nie. Ale z plasteliny jak lepiłem to byłem dobry w tym :P

mozesz sprobowac ale wiesz, o tym że będziesz musiał kupić jeszcze szpachle do wykończenia tego?
zwlaszcza wykonczenie jest bardzo mozolne i trzeba nascie razy scierac ją do uzyskania idealnego ksztaltu bez zadnych nierownosci.
rob wolno i bez pospiechu konsekwentnie dazac do idealnej plaszczyzny zeby nie bylo nierownosci, no i zeby obydwie podstawy byly mniej wiecej tak samo wyprofilowane.
nie nakladaj grubych warstw szpachli bo bedzie bardzo dlugo wysychala. nakladaj cienkie i szlifuj, potem oczysc i nakladaj kolejna i znowu szlifuj itd...
troche zabawy jest ale tylko tak zrobisz to tak jak ma być. tu nie da sie nic przyspieszyc bo wyjdzie niedokladnie.

Mazdunia mx3 napisał(a):Wrócę jeszcze do nakładek zrobiłem fotkę jak by wyglądały bez tych nasadek gumowych

w lato bedzie ok :) w zime noga bedzie Ci sie zeslizgiwala z metalowych nakladek.

metalowe nakladki powinny miec gumowe wytloczenia ktore utrzymuja but na miejscu.
np tak jak tu:
http://allegro.pl/nakladki-na-pedaly-po ... ml#gallery
Forumowicz

Postprzez Matador » 23 sty 2011, 14:09

Wszystko da się zrobić w te dziurki można również gumę wsadzić dopasować i wyciąć i też dobrze by było ;) ale.. :D

Ze szpachlą ja wiem że trzeba, w ogóle ten spoiler bedzie przerobiony bo na koncach ma takie poszerzenie i na podstawkach moze beznadziejnie wyglądać nie mniej jednak się dorobić da i może nie bedzie tak źle. Niech się tylko cieplej zrobi bo na dworze przy tej temp źle bedzie.

Bawił się ktoś kiedyś laminatem? jakie to jest ? łatwo się z tego lepi? w ogóle jaki to jest stan ? bo jak ciekły to lipa bo trzeba wtedy odlewać najlepiej jakby było takie jak modelina :)
Forumowicz

Postprzez Kevin. » 23 sty 2011, 14:42

Radex napisał(a):masz złych doradców, widzieli gdzies BR ale nie wiedza na czym polega.
ta dziura pogarsza tylko wlasciwosci skrzyni.

Bass refleks pozwala uzyskać bardziej efektowne nieskie tony ale tylko przy dobrych obliczeniach i poprawnym dobraniu długosci bass refleksu czyli tzw "rurki" :) jednak przy glosnikach 3-droznych tak jak te twoje ktore kompletnie sie nie nadaja do tworzenia skrzynki basowej lepiej zastosowac skrrynke zamkniętą ktora teoretycznie powina spełniać zadanie zwyklego glosnika ktory wytwarza dzwieki niskie srednie oraz wysokie. Tak na przyszłość jeżeli bedziesz tworzył jakaś skrzynke należy stosowac tylko glosniki nisko tonowe tzw. (basowe) i z duza efektywnoscią i mocą (niegdy nie należy sie sugerowac opisami 1000W bo to przeważnie moc szczytowa ktora jest wytwarzana moze przez 2 sekundy max. najwazniesza jest moc RMS czyli jakas polowa a niekiedy nawet mniej czyli z naszego 1000W glosnika juz mamy 300W-500W <wow>

Co do mazdy to troszke zaczynasz mnie denerwowac :P widzę po twoich postach z innych tematow ze podoba ci sie maga tunning cytat z innego postu: ;P

Konkret gość już Cię lubie Spoilery neonki mm moja dziedzina;) Bez tego jazdy nie ma heh. Pozdro

Jednak po twoich wszystkich zakupach i modyfikacjach widze ze nie dysponujesz jakas super duza gotowka :) a probujesz uzyskac efekt ala Japan <lol>

Pierwsza moja rada co do dobrego wyglada twojej mazdy :) załwarzyłem ze nie posiadasz przednich chlapaczy koszt okolo 50 zl nastepna rzecz tylne dokladkie te przed kolem również okolo 50 zł tylne chlapacze widze masz wiec ok kolejna rzecz przednia dokladka zderzaka 120-150zł mysle ze powino sie znaleźć i do pelnego pakietu brakuje nam tylko kupić spoiler oryginalny ceny zaczynaja sie nawet od 100-150zl :) czyli sumując wychodzi nam okolo 400 zl
i natym bym sie skupił odkladal sumienie i kupil te mody :) ale podkreslam to są moje sugestie ale pewnie i innych forumowiczow bo tu sie nie toleruje wieś tuning zrobisz jak chcesz amen.
Forumowicz

Od: 18 sty 2010, 21:32
Auto: Była Mazda MX-3
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
jest Fiat Coupe 2.0 20v 147KM

Postprzez damian » 23 sty 2011, 14:56

laminat ma konsystencję jak farba olejna, tez się to nakłada pędzelkiem, wygląda to tak, ze kładziesz warstwę maty, nasączasz ją żywicą, później znów mata, później żywica i tak kilka razy. żeby coś z tego zrobić musi być forma, o tak o sobie z tego nic nie ulepisz. musisz najpierw "ulepić" kształt z jakiegoś materiału z którego się dobrze "lepi", następnie zdejmujesz z tego formę i w gotowej formie już robisz element. jest to trudniejsze niż by się to wydawało.
Forumowicz

Postprzez Matador » 23 sty 2011, 14:59

heh spoiler ori mogę mieć do 50zł ale nie podoba mi się on.
Heh czego jest się spodziewać i tak nie jest źle, bede prawował będą lepsze modyfikacje, na razie chcę urozmaicić.
Podobają mi się w samochodach mega tuningi nic na to nie poradzę mamy inne gusta o których się nie dyskutuje ;) MI znowuż nie podobają się te org spoilery dokładki, progi itp wolałbym wcale żeby ich nie było bo to dla mnie nijak wygląda.

Napisałes coś o wieś tuningu :P w moim przypadku jest inaczej bo jestem ze wsi i mnie to nie rusza:P
Robię samochód pod siebie aby mi się podobał. Ten kto się nie zna to dla niego mała różnica jest pomiędzy np gałką zmiany biegów za 100zł a za 10zł też ładna tylko nie oryginalna. Tak samo z nakładkami. Zamiast wydać 100zł na gałkę świecącą wolałbym np zatankować? i poszaleć ;) albo coś bardziej praktycznego kupić. Ostatnio miewam myśli żeby wszystko dosłownie wszystko wywalić i zostawić w pełbym oryginale i tylko zakupić dobre CA i jezdzić.
Forumowicz

Postprzez luki_92_92 » 23 sty 2011, 15:09

Ostatnio miewam myśli żeby wszystko dosłownie wszystko wywalić i zostawić w pełbym oryginale i tylko zakupić dobre CA i jezdzić.

Czyli jest dobrze, zaczynasz dorastać do zaszczytu jakim jest jazda mazdą <spoko>
Obrazek
Forumowicz

Od: 3 kwi 2009, 19:42
Auto: Mazda 323F BA GLX A-Spec '98 1.8 BP
Mazda RX-8 '05

Postprzez Kevin. » 23 sty 2011, 15:16

Mazdunia mx3 napisał(a):Napisałes coś o wieś tuningu w moim przypadku jest inaczej bo jestem ze wsi i mnie to nie rusza:P

Akurat sam jestem ze wsi wiec... :)

Mazdunia mx3 napisał(a):Ten kto się nie zna to dla niego mała różnica jest pomiędzy np gałką zmiany biegów za 100zł a za 10zł też ładna tylko nie oryginalna

Z tego rozumie że robisz auto dla ludzi a nie dla siebie <co?> <co?> dla mnie to jest duza roznica wykonanie i jakosc jest widoczna :) tak samo jak przykladowo śrubokręt chinski za 5 zl a oryginalny za 30 zl tez ci nie robi różnicy <co?>

Mazdunia mx3 napisał(a):Ostatnio miewam myśli żeby wszystko dosłownie wszystko wywalić i zostawić w pełbym oryginale

Te dokladki zderzaków i progow oraz spoiler pedkreslam to oryginalne rzeczy !! :)
Forumowicz

Od: 18 sty 2010, 21:32
Auto: Była Mazda MX-3
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
jest Fiat Coupe 2.0 20v 147KM

Postprzez damian » 23 sty 2011, 15:33

teraz jak będziesz miał chwilę wolnego i będziesz chciał coś podłubać przy madzi, radzę wejść pod spód i zobaczyć w jakim jest stanie, szczególnie podłużnice w okolicach tyłu, przy mocowaniu belki. zobacz, w jakim stanie jest konserwacja, zedrzyj jej kawałek (oczywiście jeśli będzie ok to zabezpiecz) i zobacz w jakim stanie jest blacha pod nią, może być tak, że jest ok, ale może też tylko wydawać się ok, a pod konserwacją rdzewieje. warto to zrobić wcześnie, zanim przerdzewieje za bardzo. jeśli okaże się, że jest ok, to kup jakiś preparat do profili zamkniętych, np fluidol i psiuknij do wnętrza podłużnic przez otwory. ochroni to je przed rdzewieniem od środka. a jeśli jest rdza to zeszlifuj ją, popodkładaj podkładem reaktywnym, na to akrylowy, i na wierzch baranek (polecam firmy boll). na pewno w ten sposób lepiej wykorzystasz kasę i czas kiedy Ci się będzie nudziło.
Forumowicz

Postprzez Matador » 23 sty 2011, 15:53

damian napisał(a):teraz jak będziesz miał chwilę wolnego i będziesz chciał coś podłubać przy madzi, radzę wejść pod spód i zobaczyć w jakim jest stanie, szczególnie podłużnice w okolicach tyłu, przy mocowaniu belki. zobacz, w jakim stanie jest konserwacja, zedrzyj jej kawałek (oczywiście jeśli będzie ok to zabezpiecz) i zobacz w jakim stanie jest blacha pod nią, może być tak, że jest ok, ale może też tylko wydawać się ok, a pod konserwacją rdzewieje. warto to zrobić wcześnie, zanim przerdzewieje za bardzo. jeśli okaże się, że jest ok, to kup jakiś preparat do profili zamkniętych, np fluidol i psiuknij do wnętrza podłużnic przez otwory. ochroni to je przed rdzewieniem od środka. a jeśli jest rdza to zeszlifuj ją, popodkładaj podkładem reaktywnym, na to akrylowy, i na wierzch baranek (polecam firmy boll). na pewno w ten sposób lepiej wykorzystasz kasę i czas kiedy Ci się będzie nudziło.

dzięki dzięki, to było zrobione zaraz po kupnie czyli 6miesiecy temu. Dokładnie podwozie było sprawdzone, jedynie oznaki rdzy na rurce tłumika ;) dziurek nie ma żadnych chyba ze te oryginalne po lewej stronie z zaślepkami gumowymi :P Jest konserwacja ale ja to jeszcze po swojemu zabezpieczyłem farbą olejną :D całe podwozie pomalowane dokładnie dla pewności.

Właśnie wystawiłem spoiler na allegro może ktoś akurat kupi. Nie opłaca mi się przerabiać go samemu ani dawać do przeróbki, jak trafi się jakiś fajny to może się kupi. Bedę polował na oryginalny mazdaspeed.
Nie robię madzi dla nikogo tylko dla siebie, dałem takie przykłady tylko ;)
Forumowicz