Airbag z 1.8 a 1.6

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez maloj » 20 sty 2011, 12:00

Witam wszystkich,

Mam "ciężki zgryz" z wymianą poduszki powietrznej w mojej mx3 1.6 DOHC 97r.. Najpierw nakreślę sytuację: kupiłem ostatnio poduszkę kierowcy z modelu 1.8 V6 (tak twierdzi sprzedawca), http://allegro.pl/poduszka-powietrzna-a ... 49443.html. Oddałem ją do montażu u mechanika, który stwierdził po próbie montażu, że poduszka nie pasuje. Przy przykręcaniu "bebechy" poduszki opierają się o śrubę kierownicy i nie da rady jej dokręcić. Dodatkowo usłyszałem, że moja stara poduszka była dwustrzałowa, a zakupiona jest jednostrzałowa.

W związku z tym mam następujące pytania. Czy może któryś z kolegów forumowiczów potwierdzić, że poduszki kierowcy różniły się od siebie w różnych modelach mx3? Czy zależy to od wersji silnika, nadwozia, rocznika, czy czegoś jeszcze innego? Jak rozpoznać poduszkę pasującą do mx3 1.6 DOHC 97r. ?

Koleżanki forumowiczki również są proszone o pomoc, w oddzielnym i specjalnym komunikacie <oczko>
maloj

Postprzez HKSze » 20 sty 2011, 17:43

mysle ze kupiles przed liftowa :P do 94 a autko masz poliftowe
Pojemnosc silnika nie ma wplywu na rodzaj poduszki. Znajdz manuala (jest gdzies na forum ) i tam powinnienes znalesc wiecej info
Jaka była ostatnia rzecz jaka przeleciała księżnie Dianie przez głowę?

– ..... chłodnica
Forumowicz

Od: 6 wrz 2009, 21:02
Auto: EC MX-3 2.5 V6 24V 95 KLZE Yaris 1.0 1SZ-FE
Alrmera N16

Postprzez kubik » 23 sty 2011, 15:21

A od kiedy przed liftem były poduchy ???
Moja czarna strzała MX-3
91 KM@5500 i 128Nm@4800

Forum Mazdy MX-3 --> MX_# DRIVERS
Forumowicz

Od: 23 maja 2009, 19:20
Auto: było: Mazda MX-3 1.6 16v SOHC
jest: Honda Accord VII Sport