luki.p napisał(a):witam.
mam dwa pytanka,
1. czy do mazdy 323 s bj można założyć opony zimowe na felgi 13calowe? w opisie na tym forum nie widziałem takiego rozmiaru zalecanego przez producenta. jak to wygląda? nie wiem jaki rozmiar maja opony, ale generalnie chodzi o to, że opony zimowe są od vw polo na felgach 13calowych i chciałbym je przełożyc do mazdy. można tak zrobić?
drugie pytanie:
czekaj, niech no tylko Ravo przyjdzie ze swoją kulą diagnostyczną to zaraz zobaczymy co nam kula powie
a tak serio to musisz najpierw napisac jaki dokladny rozmiar tych kol od polowki, wtedy bedziemy mogli jakos pomoc.
najlepiej po prostu sprawdz czy wejdą, jaki problem przymierzyc jedno kolo?
ale 13" to chyba trochę za mało będzie do BJ, tym bardziej jesli koło z oponą bedzie od Polówki, prawdopodobnie średnica koła będzie mniejsza niż ta zalecana do Twojego auta, zmniejszy się komfort no i przekłamania licznika będą duże.
ja tu widzę kombinacje na siłę. kup koła takie jak należy.
luki.p napisał(a):2. czy opony KLEBER QUADRAXER wielosezonowe można założyć do wspomnianej mazdy? co o nich sądzicie, ktoś je zna? jeśli można założyć, to jaki byłby najlepszy rozmiar (zalecany przez p[roducenta?)? bardzo proszę o rady, gdyż jestem kompletnie zielony w temacie. jaki jest koszt wspomnianych quadraxerów?
czy można? powiem więcej, wszystkie opony można założyć, wystarczy tylko kupić odpowiedni ich rozmiar

co do rozmiaru opony to juz zalezy na jaką felgę chcesz... nominalne rozmiary które są zalecane przez producenta masz na końcu w instrukcji obsługi ja nie mam BJ więc nie powiem.
jeśli nie masz instrukcji obsługi poszukaj pliku PDF z instrukcją, na pewno znajdziesz jeśli tylko troszkę Ci się zachce.
jaki jest koszt? chyba kolega juz za duzo wymaga od innych a za malo od siebie. ja bym sie tak wstydzil.
a wez ze telefon w łapke i zadzwon do sklepu i popytaj o ceny tam Ci wszystko powiedza.
to forum nie ma Ci zastapic sklepu a my sprzedawcow bo widac ze chcesz wszystko na tacy.
wez sie troche w garsc leniu i poczytaj troche, poszukaj i sam sie dowiedz
tak to glownie dziala bo skarbnica wiedzy jakim jest to forum jest ogromna, wystarczy tylko trochę chęci...