Mazda 3 + Peying PY-BC300X
Strona 1 z 1
Witam. Chcąc podłączyć ww skrzynię aktywną zostałem zmuszony do kupna konwertera, który pozwoli wyprowadzić wyjście na RCA. W związku z tym chciałbym zaczerpnąć rady dotyczącej podłączenia owego konwertera. Czy jeśli podepnę go pod przednie głośniki nie rozcinając kabli, a jedynie wpiąć się w ich piny w kostce, to będzie zdawało egzamin? Druga sprawa to sama kostka ISO do radia (fabrycznego). Otóż nie znam jej schematy pinów, a chciałbym podłączyć sterowanie. Czy jest jakiś konkretny kabelek od sterowania czy muszę podpiąć się po prostu pod plus po zapłonie? Pozdrawiam wszystkich mazdowiczów.
- Od: 21 wrz 2010, 19:47
- Auto: Mazda 3 1.6 CiTD 109KM, 2004r.
Możesz sprawdzić miernikiem gdzie pokazuje się napięcie 12V po włączeniu radia no i będziesz miał sterowanie. A co do konwertera to podłączałem kiedyś taki do forda focusa i zrobiłem właśnie tak jak mówisz naciąłem kable i się wpiąłem. I działa dobrze nie było żadnych problemów.
- Od: 28 gru 2010, 23:06
- Auto: Xedos 6 2.0
Zamiast szukać miernikiem 12V nie łatwiej by było podpiąć sie pod kabelek do tego przeznaczony(niebieski na kostce ISO-z napisem antena)?!?!?!
Wykonuje Pomiary ilości dB- chetnych zapraszam na PW.
143,4dB i to jeszcze nie koniec ;)
- Od: 13 lut 2009, 17:43
- Auto: Mazda 6 2.3GY 03r
Jest kabelek od anteny ale ja podpiąłem się pod +12 ze stacyjki, a konwerter pod 2 przednie głośniki, z tymże mam dylemat bo do radia dochodzą dwie wiązki kabli głośnikowych i innych, które są połączone w jedną kostkę i mam dylemat bo jedna wiązka kieruje się do stacyjki a druga w stronę schowk.?:/
Tak więc. Skrzynka Peiying siedzi już mojej M3 i robi straszną zadymę, dlatego musiałem ją skręcić na jakąś1/5 mocy, ale i tak jest świetnie. Teraz jeszcze muszę wygłuszyć maździorke bo brzęczy tylna półka i boczki w bagażniku (mowa o sedanie). Podsumowując skrzynię polecam jak najbardziej. Za te pieniądze nie dostaniecie lepszej jakości dźwięku i 30to centymetrowy głośnik nagłośni przestrzeń nawet rodzinnych vanów.
Strona 1 z 1