Brak odtwarzacza CD

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Pilotes » 10 sty 2011, 15:30

Witam , czy to mozliwe ze w mazdzie 5 2007r brak jest wejscia na cd. Na panelu mam wszystkie przyciski na cd + zmieniarka ale nie mge zaladowac rzadnej plyty w sczeline CD na pulpicie. Tak jakby wogule nie bylo bebechów na CD.Moze zmieniarka jest schowana a na panelu jest tylko atrapa wsadu cd ? Dajcie znac bo nerwa mam jak diabli. szybciutko plis, pozdro Pilot
Pilotes

Postprzez Wojtek » 10 sty 2011, 20:57

Pilotes napisał(a):Witam , czy to mozliwe ze w mazdzie 5 2007r brak jest wejscia na cd. Na panelu mam wszystkie przyciski na cd + zmieniarka ale nie mge zaladowac rzadnej plyty w sczeline CD na pulpicie. Tak jakby wogule nie bylo bebechów na CD.Moze zmieniarka jest schowana a na panelu jest tylko atrapa wsadu cd ? Dajcie znac bo nerwa mam jak diabli. szybciutko plis, pozdro Pilot

1. Witaj, czy mozesz sprecyzowac swoja wypowiedz, bo nie za bardzo rozumiem... czy:
– brak jest wejscia na CD
– nie mge zaladowac zadnej plyty w szczeline CD...
... a najlepiej zrob zdjecie panela centralnego :D

2. Jezeli nacisniesz klawisz "CD" (na panelu radia) ,to cos wyswietla sie na wyswietlaczu centralnym?
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zarząd – Członek Zarządu

Od: 21 gru 2013, 13:44
Auto: Renault Arkana E-Tech
Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Pilotes » 11 sty 2011, 00:58

mam szczeline i wszystkie przyciski.Wciskam CD i nic na wyswietlaczu sie nie pokazuje,wciskam LOAD i tez nic.A w szczeline nie moge nic wsadzic bo jest tam jakis filcowaty material,po prostu jakby bylo fabrycznie zabudowane bez odtwarzacza w srodku. Tylko dlaczego na panelu mam w rogu 6 CD )))))) Moze jakis bezpiecznik odpowiadajacy tylko za CD? Radio dziala spoko ale przyciski zwiazane z CD nic nie pokazuja.
Pilotes

Postprzez buster7 » 12 sty 2011, 10:12

jeśli dobrze zrozumiałem posta...
to wrzuć delikatnie płytę i naciśnij LOAD
Początkujący

Od: 14 cze 2010, 09:53
Auto: Mazda 5 MZR-CD 2.0 Exclusive 110KM 2006r.

Postprzez Pilotes » 13 sty 2011, 00:31

no i mam odpowiedz...cale audio+zmieniarka jest ale popsute.Kumpel elektryk spotkal sie juz 3 raz z tym ze jest wadliwe audio w M5. Na allegro kupilem uzywany caly przedni panel na 1CD,zamontujemy i zobaczymy ile pogra.
Pilotes

Postprzez Wojtek » 13 sty 2011, 00:39

Pilotes napisał(a):...cale audio+zmieniarka jest ale popsute.Kumpel elektryk spotkal sie juz 3 raz z tym ze jest wadliwe audio w M5. Na allegro kupilem uzywany caly przedni panel na 1CD,zamontujemy i zobaczymy ile pogra.

... a nie lepiej bylo pogadac z airbob... on takie rzeczy robi codziennie :)
Arkana , Renault , Mii
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Manfred » 14 lut 2011, 20:34

Ja na twoim miejscu nie wymieniałbym CD i tak czyta tylko płyty audio. Wolałbym kupić emulator zmieniarki CD. Jest pełno tego na allegro i przymierzam się do zakupu. Z braku czasu podaję ci link do pierwszej oferty jaką teraz znalazłem http://allegro.pl/zmieniarka-sd-usb-mp3 ... 85632.html Gdyby aukcja zniknęła z allegro to cytat z opisu. 2 tygodnie temu WIDZIAŁEM TAKIE URZĄDZENIE W CENIE 299ZŁ I PRZESYŁKA 30 ZŁ. TA JEST DROŻSZA I RACZEJ BĘDĘ CZEKAŁ NA COŚ TAŃSZEGO.
"Wirtualna zmieniarka Mazda mp3
Przedmiotem aukcji jest moduł USB do radioodtwarzaczy fabrycznych Mazda. Moduł ten podłącza się do gniazda na zmieniarke. Na pamieci USB (np . PenDrive) lub karcie SD tworzymy katalogi CD01, CD02 ... CD06 i w kazdym katalogu zapisujemy max 99 utworow mp3 lub wma. Radio zarządza urządzeniem tak jak zmieniarką. Sterowanie urządzeniem odbywa sie z poziomu radia lub przyciskami na kierownicy. Dodatkowo moduł posiada wejscie AUX – IN do którego mozemy podłączyć niezależnie dowolny odtwaczacz, discman, Ipod etc.

* urządzenie nowe z gwarancją
* wysoka jakość dźwieku
* wystawiamy faktury VAT – cena brutto
* pomoc techniczna
Początkujący

Od: 14 lut 2011, 19:22

Postprzez atommy78 » 17 lut 2011, 00:59

Albo jeszcze taniej – kup transmiter fm. Nie musisz się podłączać pod sprzęt.
Forumowicz

Od: 2 wrz 2008, 20:33
Auto: Mazda 5 2.0 MZR-CD

Postprzez Wojtek » 17 lut 2011, 01:19

Manfred a czy ty nie jestes sprzedawca czasem? :>

atommy78 napisał(a):kup transmiter fm. Nie musisz się podłączać pod sprzęt

...w wiekszosci krajach nielegalny :P

Pilotes, chyba najlepszym rozwiazaniem jest zalozenie tego co kupiles (odtwarzacz) i do tego zrob sobie kabel audio...
Poszukaj na forum jest schemat i jak podlaczyc :D... chyba w car audio lub w GG/GY (nie pamietam niestety). Mozesz podlaczyc co chcesz po 3,5mm jack'u i sterowanie dziala z kierownicy :)
Arkana , Renault , Mii
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Manfred » 4 mar 2011, 17:33

Nie jestem, serio :) Osobiście się zastanawiałem nad kupnem tego urzadzenia. Transmitera bym nie kupił, męczyłem ten temat x czasu. Na szczęście znajomy kupił, usłyszałem i już nie chcę. On jest zadowolony. Ja mam inne ucho :)
Pozdrawiam
Początkujący

Od: 14 lut 2011, 19:22

Postprzez ErykW » 26 maja 2016, 21:47

Mam ten sam problem, odtwarzacz nie pobiera płyty. Tak jakby sie coś tam zacielo i blokuje szczeline. Nie chce nic wymieniać. Jest to naprawialne?
ErykW

Postprzez rozalio » 3 sie 2016, 17:09

No właśnie u mnie też pojawił się ten problem :( może zna ktoś lekartswo ?
rozalio

Postprzez rufins74 » 19 sie 2017, 21:15

Witam, doszedłem jak uruchomić CD zmieniarkę i ogólnie urządzenie jak w temacie. Przytrzymać load i po około 2 sek włączyć jednocześnie CD, po chwili wyskoczy komunikat In 1 cd i tak dalej, podajemy płyty i gotowe. Pozdrawiam
rufins74