VIN – dowiedz się więcej o swoim samochodzie (vide pierwszy post).
zuku napisał(a):Po czym mozna rozpoznac moc silnika 2,0 ? Oprocz vinu
http://www.mazdaspeed.pl/index.php?id=221
zuku napisał(a):Nik mi nie pomoze??
zuku napisał(a):Czy nie ma mozliwosci po tych danych dowiedzenia sie jaka ma to moc?
... przeciez wszystko masz podane jak na dloni...wlasnie w tym linku:
Lata produkcji – 1998–2002
Pojemność – 2.0 l
Układ – I4
Zawory – 16/DOHC
Doładowanie – NIE
Moc – 115KM
Oznaczenie silnika – FS
Ps.1

...wiecej juz nic

Ps.2
viewtopic.php?f=125&t=7377&hilit=jaka+moc
Hey czy ktos moze mi cos napisac o Mazdzie 6 o numerze VIN 1YVHP85C875M24050, bo na ruskich stronach jej wogole nie ma...
-
kuron997
Jedynka na początku oznacza produkcję USA.
Więc to wersja amerykańska.
W dziale MOTO masz wątek z dekodowaniem VINu takich aut.
Więc to wersja amerykańska.
W dziale MOTO masz wątek z dekodowaniem VINu takich aut.
najszybciej to nr koloru znajdziesz w książce serwisowej auta – powinien być podany na jednej z pierwszych stron 
Chociaż ostatnio miałem kolizję (nie z mojej winy
) mazdą 3 o kolorze niebieski metalik (samochód szwagierki) i znalazłem symbol chyba Z41 ale nie pamietam dokładnie, ale o co chodzi samochód pochodzi z Niemieckiej dystrybucji i takiego numeru w Polsce nikt nie znał.
Ja miałem o tyle dobrze że samochód naprawiałem w autoryzowanym serwisie i jak się wypytałem jak dobierają kolor to nie chcieli ode mnie tego numeru tylko po numerze VIN odnajdą podstawowy kolor i później w palecie gam tego koloru dobiorą najlepszy.
Tak to wyglądało u mnie
Powodzenia i pozdrawiam
Chociaż ostatnio miałem kolizję (nie z mojej winy
Ja miałem o tyle dobrze że samochód naprawiałem w autoryzowanym serwisie i jak się wypytałem jak dobierają kolor to nie chcieli ode mnie tego numeru tylko po numerze VIN odnajdą podstawowy kolor i później w palecie gam tego koloru dobiorą najlepszy.
Tak to wyglądało u mnie
Powodzenia i pozdrawiam
Marek
- Od: 27 wrz 2010, 09:43
- Auto: Wcześniej – Mazda 3 Diesel 1.6 2008r
Teraz – Mazda 6 Diesel 2.0 2008r
oskar1566 napisał(a):Witam.
gdzie mozna znaleść numer lakieru M3 HB 2005r diesel???
i po czym poznać ten nr???
chodzi mi o kolor niebieski metalik
wejdź na: http://www.mazda-fun.net.ru/vin/
wpisz vin
trzeci wiersz w wyniku to kolor lakieru (3 znaki), czyli Цвет кузова: 27Y (tu przykładowy mój
poza tym ten kod powinieneś znaleźć na tabliczce na słupku od strony pasażera po otwarciu drzwi.
a nie wie ktoś czy to prawda ze wszystkie mazdy wyprodukowane w niebieskim kolorze maja ten sam odcień i niczym się nie różnią??? bo ktoś mi takie coś powiedział i nie wiem ile w tym prawdy..
a i jak by ktoś miał jakies info o lewym przednim blotniku w kolorze niebieski metalik stan bdb bez rys i wgniecen to prosil bym o jakies info.. (najlepiej bylo by w kolorze 27B -kolor na niemcy)
a i jak by ktoś miał jakies info o lewym przednim blotniku w kolorze niebieski metalik stan bdb bez rys i wgniecen to prosil bym o jakies info.. (najlepiej bylo by w kolorze 27B -kolor na niemcy)
- Od: 22 sie 2009, 17:40
- Auto: Mazda 3
1.6 Mz-CD
109KM
Tak naprawdę znajomość numeru lakieru naszego samochodu jest zupełnie niepotrzebna
Wystarczy wybrać dobry zakład z materiałami lakierniczymi gdzie profesjonaliści dobiorą nam kolor lakieru dla naszego auta. W takim zakładzie maja skatalogowane prawie wszystkie marki pod względem koloru lakieru.
Dany lakier ma nawet kilka odcieni! A to dlatego ze kolor samochodu pod wpływem ekspozycji na czynniki atmosferyczne moze ulęgać zmianie. I dlatego kupno lakieru (tj. bazy) najlepiej dokonać w takim wyspecjalizowanym zakladzie.
A pozatym, to tym wszystkim powinien zając sie lakiernik, oni wiedza gdzie znajdują sie najlepsze "sklepy z farbami'. Jest bardzo wielu renomowanych producentow farb takich jak:
Akzo Nobel Coatings
PPG
DuPont Powder Coatings
Tikkurila i wiele innych
Nie sądzę by koledzy sami chcieli lakierować swoje auta
ps. taki punkt usługowy z farbami nazywa sie "mieszalnia farb"
Wystarczy wybrać dobry zakład z materiałami lakierniczymi gdzie profesjonaliści dobiorą nam kolor lakieru dla naszego auta. W takim zakładzie maja skatalogowane prawie wszystkie marki pod względem koloru lakieru.
Dany lakier ma nawet kilka odcieni! A to dlatego ze kolor samochodu pod wpływem ekspozycji na czynniki atmosferyczne moze ulęgać zmianie. I dlatego kupno lakieru (tj. bazy) najlepiej dokonać w takim wyspecjalizowanym zakladzie.
A pozatym, to tym wszystkim powinien zając sie lakiernik, oni wiedza gdzie znajdują sie najlepsze "sklepy z farbami'. Jest bardzo wielu renomowanych producentow farb takich jak:
Akzo Nobel Coatings
PPG
DuPont Powder Coatings
Tikkurila i wiele innych
Nie sądzę by koledzy sami chcieli lakierować swoje auta
- Od: 23 mar 2010, 02:47
CiTD 109KM 2005
Ford Mondeo MK4
mazz777 napisał(a):Tak naprawdę znajomość numeru lakieru naszego samochodu jest zupełnie niepotrzebna![]()
Akzo Nobel Coatings
PPG
DuPont Powder Coatings
Tikkurila i wiele innych
Nie sądzę by koledzy sami chcieli lakierować swoje auta![]()
Porządne farby to raz.
Wykfalifikowana obsługa to dwa.
Często bywa, że niestety oba punkty nie idą ze sobą w parze.
Porządne farby to raz.
Wykfalifikowana obsługa to dwa.
Często bywa, że niestety oba punkty nie idą ze sobą w parze.
Jest to mozliwe ale wedlug mnie, i tak lepiej tam dobrac kolor. A znalezienie dobrej mieszalni farb naprawde nie jest trudne. Mozna popytac w zakladach lakierniczych gdzie oni sie zaopatrują...
Sam numer farby nic niedaje bo pozostaje dobranie odcienia.
W prawie kazdym wiekszym miescie sa punkt uslugowe pod nazwa SIKKENS (Akzo Nobel Coatings)
a tu mam infomacje na temat firmy GLASURIT
http://www.warsztat.pl/pl/news/7757/por ... tor-europe
- Od: 23 mar 2010, 02:47
CiTD 109KM 2005
Ford Mondeo MK4
JMZBK14F261350696 to Vin Mazdy 3 z 2006 roku.Stan na 4 z plusem lecz nie daje mi spokoju przebieg 63000km?? Można to gdzięs sprawdzić czy jest prawdziwy??Dzwoniłem do Mazda nie chciano mi powiedziec. Pozdrawiam
Chodzi o Mazdę XEDOS 6 1992 wyprodukowany w Japonii na Niemcy. Czy jeśli w oznaczeniu VIN symbol silnika to "B" to na 100% jest to wersja 1600cm DOHC ?
Pozdrawiam i thx!
Pozdrawiam i thx!
-
Boogieman