jak programowac pilota centranlnego zamka???
Strona 1 z 1
dziwne , bo to już drugi raz , ok 3 miesięcy temu miałem to samo , byłem u speca od alarmów i mi go programował w parę sekund . przekręcał kilka razy zapłon później wciskał guzik w słupku w drzwiach kierowcy i było ok, skasował 20zł. nie chciał zdradzić jak to zrobił
- Od: 1 sie 2010, 21:41
- Auto: Mazda Premacy, Sinik 2,0 DITD 16V ( 101KM ), rok 2002
cichy208, pytasz o pilot alarmu, który dodatkowo steruje centralnym zamkiem w twoim aucie. Poszukaj na forach po modelu swojego alarmu. Mazda nic w słupkach nie instalowała
, chyba, że masz na myśli włącznik światła w kabinie.
Pozdrawiam
mam dziś dzień dobroci chyba:
Da się znaleźć jak widać
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?t=58613&highlight=
- Kod: Zaznacz cały
1. Wsiąść do samochodu od strony kierowcy
2. Otworzyć drzwi kierowcy
3. Przycisnąć na krótko zamek centralnego zamka (przystryczek przy szybie) – normalnie odbije bo drzwi otwarte.
4. Przekręcić kluczyk do pozycji on i z powrotem off z wyjęciem kluczyka ze stacyjki – czynność powtórzyć 3 x
5. Zamykasz i otwierasz drzwi (zamknąć nie oznacza złapanie za klamkę – normalnie należy zatrzasnąć drzwi) x 3. Samochód powinien dać znać (albo piknie albo centralny zamek zamknie się i otworzy)
6. 2 x przycisnąć jakikolwiek przycisk na pilocie. JAK Pilot dział to znowu samochód da znać przez pikniecie centrala lub zamkniecie – otwarcie centralka.
7. Po kilku s samochód znowu da sygnał o zakończeniu programowania przez kilka piknięć centrala lub biperem
Da się znaleźć jak widać
Pozdrawiam
Strona 1 z 1