Na panelu klimatyzacji dmuchawa na pasażera i boczne szyby działa ok. Po przełączeniu dmuchawy w pozycję przedniej szyby, na nogi lub na tryb mieszany słychać zmianę strumienia powietrza jednak nie wydostaje się ono ani na szybę ani na nogi. Wydaje mi się zatem że elektronicznie wszystko ok ale mechanicznie coś się musi nie przestawiać. Jak można się do tego dobrać?
P.S. auto było robione po lekkim zderzeniu więc może to być efekt tamtego zdarzenia.
BK 1.6D HB – dmuchawa na szybę/nogi nie działa
Strona 1 z 1
hej mialem ten problem w swojej mazdzie. Okazao sie ze jeden z silniczkow nie dziala. Cena w ASO jednego silniczka to 450 zł a jest ich 3 teraz pytanie o ktory chodzi. JA ze nie moglem do tego dojsc wiec mechanik zaproponowal mi kupno calej nagrzewnicy. W serwisie cena nagrzewnicy do klimatronica 4500 zł netto a do klimy manualnej 5500 zł
SZOK . Oczywiscie znalazlem na Allegro cala nagrzewnice za 500 zł mialem pelno zapasowych czesci gdyby sie okazalo ze to nie tylko silniczek a koszt naprawy 185 zł oczywiscie u zwykłego mechanika a nie w ASO. W ASO Mazdy w Szczecinie koszt naprawy byłby gigantyczny samo rozmontowanie panelu (wszystkich plastikow wewnetrzu auta) to koszt 1000 zł plus wymiana plus te 4500 zł NETTO. pewnie wynisolo by mnie to około 8000 zł BRUTTO
).
Jak sie do tego dobrać szczerz mowiac nie wiem, ale napewno nie trzeba wszystkiego rozmontowywac. Mechanik ktory mi to robił mowił ze mozna to zrobic od strony pedałów tylko trzeba strasznie sie nameczyc
Jak sie do tego dobrać szczerz mowiac nie wiem, ale napewno nie trzeba wszystkiego rozmontowywac. Mechanik ktory mi to robił mowił ze mozna to zrobic od strony pedałów tylko trzeba strasznie sie nameczyc
Ostatnio edytowano 19 lut 2011, 13:45 przez ZICO84, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 4 wrz 2010, 11:25
Strona 1 z 1