Mazda 323F BA 98' 1.8 BP Touring Kit A-Spec video str 13 zdjęcia str 14
nom niezłe Ci to wyszło
- Od: 29 gru 2008, 03:17
- Auto: Było czerwone Z5, Jest srebrne BP05
nom z tym może być problem bo już nie można mieć świateł barwy żółtej selektywnej, ale ja postanowiłem wymontować postojówki i jak narazie jest OKI.
@luki_92_92
Podeśle ci na pw foto zegara nie jest jeszcze gotowy na 100% tak aby go pokazać na forum. A zaklejałeś czymś otwory na śrubki
ja otwór wyrównałem silikonem bezbarwnym i potem przebiłem go śrubka
@luki_92_92
Podeśle ci na pw foto zegara nie jest jeszcze gotowy na 100% tak aby go pokazać na forum. A zaklejałeś czymś otwory na śrubki
- Od: 29 gru 2008, 03:17
- Auto: Było czerwone Z5, Jest srebrne BP05
Ja zrobiłem tak że tu gdzie śrubka to ponacinałem dookoła otwór żyletką, podgrzałem suszarką i ściereczką tą folię do tych ścianek w środku otworu przykleiłem, może z bliska to nie wygląda zbyt estetycznie ale z daleka nie widać
Co do postojówek – w razie policji zawsze można odkleić folię, gorzej jakby to były prawdziwe ambery z lantisa bo wtedy lipa bo nie ma co odklejać 
To podeślij foto na pw
To podeślij foto na pw
Dzisiaj odebrane gadżety

Na dniach powinny jeszcze dojść amortyzatory tył Kamoka olejowe, ciekawe jak to wszystko będzie się sprawowało.

Na dniach powinny jeszcze dojść amortyzatory tył Kamoka olejowe, ciekawe jak to wszystko będzie się sprawowało.
Dzisiaj odebrałem mazdę od mechanika. Co zrobił?
– wymienił amortyzatory tył
– wymienił szczęki tył
– "rozblokował" tylny prawy hamulec bo coś się zapiekło i trzymał ręczny
– wymienił pasek od alternatora
– zauważył że auto rzęzi w zakresie obrotów 2500-3500, zajrzał pod auto i zauważył że mocowanie tłumika czy coś tam się urwało, dorobił nowe, teraz jest cichutko
– naprawił wskaźnik ilości gazu na butli (spadła wskazówka i w efekcie nie było wiadomo ile jest gazu bo była w miejscu)
– umył mi auto
Wrażenia z jazdy po wymianie wszystkiego – bardzo pozytywne
– wymienił amortyzatory tył
– wymienił szczęki tył
– "rozblokował" tylny prawy hamulec bo coś się zapiekło i trzymał ręczny
– wymienił pasek od alternatora
– zauważył że auto rzęzi w zakresie obrotów 2500-3500, zajrzał pod auto i zauważył że mocowanie tłumika czy coś tam się urwało, dorobił nowe, teraz jest cichutko
– naprawił wskaźnik ilości gazu na butli (spadła wskazówka i w efekcie nie było wiadomo ile jest gazu bo była w miejscu)
– umył mi auto
Wrażenia z jazdy po wymianie wszystkiego – bardzo pozytywne

Nowe naklejki + wsteczne z anglika. Auto brudne ale świeżo po przejechaniu trasy Sosnowiec > Złoty Potok wczoraj i dzisiaj droga taka sama powrotna. Pozdrawiam kierowcę zielonej 323F BA na blachach "ONY XXXXX" który gdy mnie mijał to zwolnił i mrugnął kierunkami 

Elegancki kolorek tylko skóry brak, co?
luki_92_92 nie widzę w modyfikacjach ani w planach gleby, nie zamierzasz stary nic z tym robić?
luki_92_92 nie widzę w modyfikacjach ani w planach gleby, nie zamierzasz stary nic z tym robić?
Zamierzam – móc wyjechać z pod domu, a nie zamierzam parkować nie wiadomo jak daleko od domu, a żeby wyjechać z pod bloku to w jednym miejscu już przechodzę zderzakiem milimetry nad ziemią więc nie ma mowy, a po drodze mam kilka leżących policjantów których z glebą bym nie przejechał bez przydzierania podwoziem. A skóry nie brak – nie lubię skóry. Bardzo nie lubię. W lato gorąca, w zimę lodowata. Nie wiem co ludzie w tym widzą, może na kierownicę czy gałkę biegów by się nadała ale na pewno na fotelach bym nie chciał czegoś takiego mieć.
zgodzę się z lukim 92 92 w sprawie skóry jest przereklamowana, kierownica i gałka jak najbardziej
a co do gleby takie są jej minusy ocieranie tu i tam 

X LIVE IS YOUR GAME X
- Od: 6 paź 2009, 15:23
- Auto: Mazda 323f BA v6
Mazdaspeed Touring Kit A-Spec
Nissan Skyline r34 GTT
Honda civic 6g 1.6 vti
fakt skora latem goraca, zima zimna. idealnym rozwiazaniem jest alkantara na srodku krzeseł a skora na bokach to sie sprawdza
co do gleby zawsze mozna omijac te drogi, które sa nie przejezdne dla auta z gleba- ja tak robie
piszecie ze niema gleby i smiech, a wy jaka macie? -35?
prawdziwa gleba jest przy -70
-35 to dla mnie jak seria
ładna bleda tez taka che
co do gleby zawsze mozna omijac te drogi, które sa nie przejezdne dla auta z gleba- ja tak robie
piszecie ze niema gleby i smiech, a wy jaka macie? -35?
ładna bleda tez taka che
WWW.GTNEMESIS.PL
- Od: 5 lut 2010, 20:49
- Auto: mazda323f ba
macius323fba napisał(a):fakt skora latem goraca, zima zimna. idealnym rozwiazaniem jest alkantara na srodku krzeseł a skora na bokach to sie sprawdza![]()
co do gleby zawsze mozna omijac te drogi, które sa nie przejezdne dla auta z gleba- ja tak robie![]()
piszecie ze niema gleby i smiech, a wy jaka macie? -35?prawdziwa gleba jest przy -70
ładna bleda tez taka che
Fajnie tylko dobra sprężyna do BA kosztuję tyle co badziewne gwinty do VW
i dlatego jestesmy lepsi od vw,
WWW.GTNEMESIS.PL
- Od: 5 lut 2010, 20:49
- Auto: mazda323f ba
No w moim wypadku się nie da omijać dróg po których z glebą nie przejadę – jak już mówiłem wolę parkować pod blokiem a w promieniu 700m od domu wszędzie jakieś pieprzone dziury i progi zwalniające, dlatego gleby nie będzie. Chyba że za kilka lat zainwestuję w coś hydraulicznego żeby móc się podnieść w razie potrzeby 
Załatwiłem sobie wczoraj też za free jedną oponę bo w piwnicy miałem taką samą, więc mam na lato na tył 2x Kumho Ecsta SPT 195/50 R15 – dają radę te opony? Bo mają 5-5.5mm bieżnika i w sumie za free bo jedną miałem jedną dostałem, a mam jeszcze na tyłte co miałem wcześniej Uniroyal RainSport 2 ten sam rozmiar ale mają 3.5mm bieżnika, ale drogi się nieźle trzymają i teraz nie wiem jakie na wiosnę założyć. Co proponujecie?

Załatwiłem sobie wczoraj też za free jedną oponę bo w piwnicy miałem taką samą, więc mam na lato na tył 2x Kumho Ecsta SPT 195/50 R15 – dają radę te opony? Bo mają 5-5.5mm bieżnika i w sumie za free bo jedną miałem jedną dostałem, a mam jeszcze na tyłte co miałem wcześniej Uniroyal RainSport 2 ten sam rozmiar ale mają 3.5mm bieżnika, ale drogi się nieźle trzymają i teraz nie wiem jakie na wiosnę założyć. Co proponujecie?
Autko bardzo ładne, duży + za pokrowce, ogólnie widać, że zadbana. Szerokości 
- Od: 19 gru 2010, 14:56
- Auto: 323F BA 1.5 Z5