nie przelacza ani nie odpala na lpg
Strona 1 z 1
witam! panie i panowie mam problem z samochodem(rozwazam oddanie go na zlom, bo juz tak mnie wku...) otoz nie przelacza sie na gaz, odpalam naa benzynie nabiera obrotow tak ze 3000 i przelaczam sam na gaz a tu nic... nie przelacza sie. Gdy wszystko bylo sprawne dalo rade go odpalic na samym gazie, lecz odpalalem normalnie na benzynie pozniej gaz. Teraz ani sie nie przelacza ani nie odpala na gazie. Gdy przelaczam na centralce na sam gaz mija pare sekund i slychac takie cykanie elektrozaworu...
- Od: 31 sie 2010, 23:30
- Auto: 323f bg 1.6 16v + lpg
Może niekoniecznie kręć do 3000 tylko poczekaj aż się silnik trochę nagrzeje... Filtr gazu wymieniałeś? U mnie jak filtr gazu się zasyfił to nie szło przełączyć na gaz albo samo się na benzynę z gazu przełączało podczas jazdy
dobra wiem, ze elektrozawór na butli dziala, tam gdzie filtr gazu ( jest taki malutki skok tego tłoczka) tylko nie wiem czy ten przy reduktorze działa a auto dalej ani nie odpala a nie nie przełacza sie na gaz, a stalo to sie wtedy kiedy zamarzł mi parownik. ;/
- Od: 31 sie 2010, 23:30
- Auto: 323f bg 1.6 16v + lpg
Strona 1 z 1