Zawieszające się obroty, dlaczego?
Dojeżdżam sobie do skrzyżowania, zatrzymuję się a obroty staja na 1200. Musze wtedy żeby ich zmniejszyć wrzucić pierwszy bieg i na hamulcu popuścić sprzęgło aż nie opadna.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
kater83 napisał(a): To jest fajne w mazdach--jest dużo możliwości.
Zgadam się
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Noxes ja tak miałem w poldku zawieszał się na chyba 3 k obr i wył jak szalony ludzie to aż uciekali

Ostatnio edytowano 5 sty 2011, 22:16 przez luk-kk, łącznie edytowano 4 razy
- Od: 7 lip 2010, 13:13
- Auto: 626 GE 1.8 105 KM 94r. + LPG II gen.
Dzieje się to nie zależnie od temperatury silnika. Rurki podciśnieniowe w porządku, błędów brak, zapłon praktycznie nowy. Sprzęgło w porządku i nie zawsze to się tak dzieje nieraz mam dzień spokoju a nieraz na kazdym skrzyżowaniu.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
może jest za suchy i się przyciera? możesz spróbować go przesmarować jakimś "olejem". może to coś pomoże. nie wiem. 

U mnie niestety podobne objawy dość sporadycznie , wcześniej szalały dość mocno wymiana pompy wody pomogła a na te delikatne i sporadyczne skoki w ASO powiedzieli ze krokowy , slaba strona FS
Mi jak mocno szalały to już sobie poradziłem, układ się zapowietrzał(węże od gazu nie szczelne i kapie z nich) Co do pompy wody hmm mogło by coś w tym być, a chociaż by z tego powodu że dosyć słabo grzeje. A tak ogólnie całą przepustnice mam ze 100% sprawnej mazdy która nie falowała.
Hmm zajmę się jutro porządnym odpowietrzeniem i zobaczę co będzie.
Jakie są objawy psującego się korka w chłodnicy? Pomijając wzrost ciśnienia w układzie chłodzenia?
Hmm zajmę się jutro porządnym odpowietrzeniem i zobaczę co będzie.
Jakie są objawy psującego się korka w chłodnicy? Pomijając wzrost ciśnienia w układzie chłodzenia?
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Pod pedałem sprzęgła jest gdzieś czujnik, który może się zawieszać i powodować podobne problemy. Jest też coś takiego: viewtopic.php?f=126&t=15535&hilit=czujnik+pod+peda%C5%82em+sprz%C4%99g%C5%82a
Mazda 626 1.8 '94 LPGIII Koltec
- Od: 23 lis 2009, 21:54
- Auto: Mazda 626 1.8 '94 LPGIII Koltec
Ja mam to sprawne. Po obszernej lekturze forum i tamatów związanych z falowaniem stwierdziłem, że nic z tych rzeczy. W najbliższym czasie spuszczę jeszcze płyn i odpowietrzę układ od początku. Najgorsze jest to, że po falowaniu zatrzymują się w granicach 2tyś rpm.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0