Mazda 323F 2.0 V6 '96
1, 2
do mechaników nie jeżdzde Naprawiam sam
- Od: 12 kwi 2009, 10:55
- Auto: 323F BJ 2.0 RF4F DiTD '01 Classic Red
fajna Mazda, a co to wyglądu to nie tylko rzecz gustu ale i portfela, wg mnie lepiej mieć niepozorny wygląd a konkret pod maską niż mieć z wyglądu maszyne jak marzenie (albo nie) a pod maską kiche
cieszmy sie z tego że kolega ma Mazde z konkretnym motorem który cieszy sie ze swojego auta, co z tego że na gaz, co raz więcej naszych (bogatszych) sąsiadów gazuje auta, z tym tylko że ich stać na nowe
Don napisz co to masz do naprawy, bo nie będę robić ot u Chełmiaków
pozdrawiam
cieszmy sie z tego że kolega ma Mazde z konkretnym motorem który cieszy sie ze swojego auta, co z tego że na gaz, co raz więcej naszych (bogatszych) sąsiadów gazuje auta, z tym tylko że ich stać na nowe
Don napisz co to masz do naprawy, bo nie będę robić ot u Chełmiaków
pozdrawiam
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
to dawaj do czaterii lubelskiej
Bez OT w tym temacie
Bez OT w tym temacie
autko bardzo ladne a co kolpakow to lepszy rydz niz nic
bedziesz mial kase to kupisz a narazie jedzij na tym co masz
a co do naklejki to mialem na wczesniejszym autku ale teraz madzi niewytatuuje 
- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
Już usterka usunięta 
Powiem krótko, zanim zaczniecie szukać chłodnic, zakładów napraw itd itd Sprawdzcie czy przypadkiem układ nie jest zapowietrzony
ale to długa historyja i nie na ten temat
Powiem krótko, zanim zaczniecie szukać chłodnic, zakładów napraw itd itd Sprawdzcie czy przypadkiem układ nie jest zapowietrzony

Don Gregorio napisał(a):Powiem krótko, zanim zaczniecie szukać chłodnic, zakładów napraw itd itd Sprawdzcie czy przypadkiem układ nie jest zapowietrzony![]()

z wielkiej chmury ....
Don Gregorio napisał(a):Już usterka usunięta
Powiem krótko, zanim zaczniecie szukać chłodnic, zakładów napraw itd itd Sprawdzcie czy przypadkiem układ nie jest zapowietrzony![]()
skad ja to znam. zawsze najwieksze szkody i najwieksze zmartwienia powoduja najmniejsze glupoty. jak jeszcze mialem golfa nie wiadomo czemu pil okoropnie duzo plynu do chlodnicy, az z nerwow zaczalem lac wode. Probowalem znalesc gdzies wyciek ale nigdzie go nie bylo. nie szla nigdzie woda do silnika, uszczelka pod glowica tez w porzadku wszysko bylo ok. jezdzilem po mechanikach i nikt nie mogl znales przyczyny. w koncu okazalo sie calkiem przypadkiem ze waz byl podkrachcialy i byla taka maciuenka dziurka ktora wylatywala woda. nie bylo nigdzie widac wycieku bo wyciekala dopiero jak sie zagrzal silnik i wytworzylo sie cisnienie. wycieku nie bylo widac bo cala woda ktora wyciekala spadala na goracy silnik i odrazu parowala wiec nie bylo nic widac
- Od: 11 lis 2010, 00:58
- Auto: Mazda 323C BA 1,3 16V 95r
Wiadomo kołpaki nie umywają sie do alusów ale nie każdy może wydać 1500zł na aluski bo są też inne wydatki, ja np. nie założył bym w swojej kołpaków ale nie potępiam kolegi bo te kołpaczki nie wyglądają tragicznie moim zdaniem lepiej od stalówek
Jeśli chodzi o LPG według mnie nie jest to głupie rozwiązanie, bo np. załóżmy że kolega dojeżdża codzienie do pracy i jeździ sobie spokojnie na gazie, myślę że KF w dobrej sekwencji ma więcej niż 120KM więc i tak jadąc na LPG ma spory zapas mocy pod nogą
a przecież w każdej chwili może przełączyć na benzynkę
,a zaoszczędzoną kasę może wydać na aluski
Jestem przeciwnikiem naklejek na autach tym bardziej na mazdach – nie w moim guśćie, tyle w temacie.
Ogólnie świetny silnik i kolor
Pozdro
Jeśli chodzi o LPG według mnie nie jest to głupie rozwiązanie, bo np. załóżmy że kolega dojeżdża codzienie do pracy i jeździ sobie spokojnie na gazie, myślę że KF w dobrej sekwencji ma więcej niż 120KM więc i tak jadąc na LPG ma spory zapas mocy pod nogą
Jestem przeciwnikiem naklejek na autach tym bardziej na mazdach – nie w moim guśćie, tyle w temacie.
Ogólnie świetny silnik i kolor

- Od: 3 gru 2010, 17:00
Dzięki wszystkim za pozytywne głosy 
Niedługo mazda idzie na sprzedaż gdyż przesiadam się na coś większego a la millenia
Niedługo mazda idzie na sprzedaż gdyż przesiadam się na coś większego a la millenia

1, 2