kolego Mazdaxxx prosze cie.. twoja bardzo rzadka wersja grsi to zwykla gt tylko z innym oznaczeniem na kraj (wlochy)...
twoje odetkanie i zatkanie (czyli usune kata i mam +9KM?) tez ma niewiele wspolnego z moca, takze uzywanie nazwy otwarty/zamkniety jest dosc zabawne

roznica tkwi w tlokach i stopniu sprezania przez co charakterystyka pracy silnika jest troche zmieniona (moment max i moc max w innych zakresach obrotow) – lambda i kat o ktorym ciagle mowisz nie ma z tym nic wspolnego. nawet komputer w tych 2 silnikach jest inny.
a teraz co do FL – znajdz mi prosze wersje przed FL (czyli poziome przelaczniki swiatel, podswietlenia itd, znaczki na masce generalnie wsyzstko co wymienilem wzcesniej) w wersji 128konnej. nie znajdziesz bo nie ma. FL obejmowal wtedy nie tylko lekkie odswiezenie wnetrza ale tez wprowadzenie lekko zmodyfikowanego silnika wiec data dla obu rzeczy jest ta sama
tym postem koncze z toba dyskusje bo troche odbieglismy od tematu a nie mam ochoty sluchac zebym 'czytal ze zrozumieniem to zajarze'. tu nie chodzi o czytanie tylko o wiedze kolego, ktorej na temat tych modeli nie posiadasz. pozdrawiam