Marka: Mazda
Model: 323s BA (Protegé2, Familia)
Rok: 1997
Kolor: Champagne Silver Mica (4F)
Silnik: 1,7 TurboDiesel ISUZU (4EE1-T) Więcej informacji
Kraj produkcji: Japonia
Rynek docelowy: Francja
Wyposażenie: No cóż, nie będę rozwodzić się za długo jest tylko wspomaganie, reszta to goły sedan.
Niedawno zamontowałem licznik z obrotomierzem i rezerwą paliwa, ot taki miły dla oka gadżecik.
Audio: jednostka sterująca Pioneer DEH-2020MP
głośniki przód: Blaupunkt GT series
Krótka historia:
Auto kupione ponad rok temu i mocno niedoinwestowane ponieważ zajmowałem się innym autem, wiosną 2011 zaczną się zmiany prezentowanej Mazdy.
Raczej rzadko widywany na naszych drogach model i dlatego zdecydowałem się go kupić.
Fotki z dnia zakupu:

Po zakupie pora na pranie i sprzątanie.

Plany na przyszłość:
Plany podzieliłem na cztery etapy…
Stage 1:
Doprowadzenie mechaniki do stanu prawie idealnego, amortyzatory kayaba.
Stage 2:
Drobne poprawki blacharskie, polerka, pomalowanie ramek drzwi na czarno, klamek w kolor nadwozia no i pakiet Mazdaspeed Touring Kit A-Spec (
Stage 3:
Poprawki wnętrza, podłokietnik, regeneracja i obszycie foteli, kanapy oraz boczków drzwi w skórę pod kolor oraz flock deski.
Stage 4:
Różne gadżety i poprawki.
Oczywiście w między czasie będą mniejsze i większe zmiany takie jak audio, elektryka szyb, centralny zamek, halogeny, spryskiwacze reflektorów etc.
Wiem, długa droga przede mną mam nadzieję, że wszystko się uda osiągnąć a nawet więcej.

Jednym słowem będzie to takie przyjemne, pojemne, ’EKO-JDMowe’ wozidełko w stylu Protegé.