witam
mazda6 2.0 diesel 2003r
mam pytanie tyczace sie licznika pozostalosci mil do konca paliwa (anglik) .
Licznik pokazuje wszystko oprocz wlasnie tej pozostalosci a stalo sie to po wymianie filtra paliwa ,ktory w angliku niestety znajduje sie w beznadziejnym miejscu za aku. kiedy wymienilem filtr i podpielem aku to auto odpalilo od kopa,wiec niewiem co teraz z tym zrobic czy wystaczy dotankowac auto czy jest jakas inna opcja aby go uruchomic.
licznik pozostalosci paliwa
Strona 1 z 1
w wersji EU musisz przejechac 99 km po odlaczeniu baterii.
wydaj mi sie, ze podobnie bedzie w angolu, czyli ok. 60 mls.
pozdr.E
wydaj mi sie, ze podobnie bedzie w angolu, czyli ok. 60 mls.
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Ja się podłączę,
kiedy licznik pokazuje mi ok 90 km zapala się rezerwa i nijak ma się on do tego ile mogę przejechać.
Da się to jakoś zresetować?
kiedy licznik pokazuje mi ok 90 km zapala się rezerwa i nijak ma się on do tego ile mogę przejechać.
- Od: 24 mar 2008, 21:54
- Auto: Mazda 6 GG 2004 MZR-CD 136km
Mazda 6 GH 2011 2.2 Kirei 163km
mikolaj napisał(a):Ja się podłączę,
nie.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
mikolaj napisał(a):kiedy licznik pokazuje mi ok 90 km zapala się rezerwa i nijak ma się on do tego ile mogę przejechać.
Proste... komputer wylicza ze sredniego spalania ile km moze jeszcze przejechac...
Po kazdym tankowaniu skasuj srednie spalanie... troszke poprawi to wskazania
jimijimi napisał(a):mam pytanie tyczace sie licznika pozostalosci mil do konca paliwa (anglik)
Samo wroci po paru milach

Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
dokładnie-w wątku o ukrytych opcjach dowiesz się jak zmniejszyć średnie spalanie(oczywiście wg.komputera
)to trochę Ci zmniejszy ilość km do przejechania na rezerwie.Wg. mnie potrzeba kilku tankowań i to najlepiej pełnego baku i porównanie tego ze średnim spalaniem z kompa-ale to wszystko ma sens jedynie w przypadku kiedy autem jeździsz sam i zawsze takim samym stylem-wtedy możesz starać się dopasować wskazania komputera do rzeczywistości.Ale i tak to wszystko to jest tylko teoria-w praktyce naprawdę różnie z tym bywa-więcej w wyżej podanym wątku się dowiesz

Dla sprostowania to nie jest "licznik" tylko komputer pokladowy(tak sie ten klamca zwie).
Do licznika to mu brakuje i do komputera tez. Ot zwykla pierdolka na ktora jak mozesz nie zwracaj uwagi,chyba ze skalibrujesz. A jak to zrobic to juz znajdziesz w innym temacie.
Do licznika to mu brakuje i do komputera tez. Ot zwykla pierdolka na ktora jak mozesz nie zwracaj uwagi,chyba ze skalibrujesz. A jak to zrobic to juz znajdziesz w innym temacie.
-
Stivi
po ok. 66 mls. pozdr.E67igor1 napisał(a):.....jimijimi napisał(a):mam pytanie tyczace sie licznika pozostalosci mil do konca paliwa (anglik)
Samo wroci po paru milach...
Enduro napisał(a):po ok. 66 mls. pozdr.E67igor1 napisał(a):.....jimijimi napisał(a):mam pytanie tyczace sie licznika pozostalosci mil do konca paliwa (anglik)
Samo wroci po paru milach...

Arkana , Captur , Mii
67igor1 napisał(a):jimijimi napisał(a):mam pytanie tyczace sie licznika pozostalosci mil do konca paliwa (anglik)
Samo wroci po paru milach... po ok. 66 mls. pozdr.E
... po 62 milach
a to kuria mać chamstwo jedno, bo w EU trzeba kilka grubych kilosów dłużej czekać!!!
a jak tam u was z kiełbasą... ?
pozdr noworoczne. E
Strona 1 z 1