Też nie rozumiem porównania accorda do Cx'a. To inne segmenty, no chyba że kolega chce zamienić na cokolwiek innego niż Cx
www.mazdaspeed.pl
pytelek napisał(a):Panowie a co myślicie o Mitsubishi Outlander? Ja się nad nim zastanawiałem zanim kupiłem CX-a, z tym że 260KM jednak przeważyło. Widze że teraz sprzedają je tylko ze Dieslami 2.0 i 2.2, ale wcześniej był z tego co pamietam też z jakimś fajnym benzyniakiem. Na Allegro jest jeden biały, 3.0 GT V6, może się podobać.
Sporo miejsca w środku, dość dobrze wykonany środek, no i rzecz której czasami mi brakuje w CX-7 to siedem miejsc. No i napewno lepszy napęd 4x4
No i niezłą alternatywą może chyba też być nowa Kia Sorento. Nie siedziałem w środku więc nie wiem jak wnętrze, ale z zewnątrz może się podobać. Z dieslem 2.2 ma 200KM i 9,5s do setki, no i kosztuje 150tyś zł.
Więc cena podobna jak w Maździe, wyposażenie też, no i jest 7 miejscowa. Właściwości terenowe w porównaniu z poprzednią generacją Sorento pogorszyły się, ale są pewnie porównywalne z tymi w Maździe.
Powiem szczerze, że jakbym teraz miał wybierać to mocno zastanawiałbym się nad Sorento.
http://4x4.auto-swiat.pl/wydania,SUV-y-na-wyzszym-poziomie-Mazda-CX7-kontra-Audi-Q5-i-Kia-Sorento,844,1,Zdjecie,844,2.htmlstef napisał(a):Widziałem test Kii Sorento, Mazdą CX7 i AUdi Q5 i osiągi najlepsze miała Kia. Nie pamiętam czy wygrała ale prezentowała się nieźle.
hrvatski napisał(a):...dobija mnie system finansowania zakupu tego auta, który wybrałem). Zastanawiam się nad jego sprzedażą i zakupem innego auta.
Lucass napisał(a):Proponuję się przymieżyć do Subaru Forester.Jest to jak najbardziej mega dopracowany wóz. Jego trakcja w ciężkich warunkach jest super z racji zaawansowanego AWD Symmetrical i silnika boxera.
mariuszcx-7 napisał(a):
Witam, subaru forestera posiada moj dobry kolega z pracy mialem okazje nim pojezdzic dwa dni. W porownanu z cx-7 jest to po prostu mniejsze auto.
mariuszcx-7 napisał(a): Fakt, lepiej sie prowadzi, naped na 4 kola na sliskim dziala jakos tak bardziej zecydowanie..
mariuszcx-7 napisał(a): ALe..... w wersji 2.5 turbo wada fabryczna glowicy silnika tzn. plyn przedostaje sie do oleju co rodzi koniecznosc remontu w zasadzie kazdej jednostki 2.5 turbo po przebiegu ok. 40tkm. Panowie, to sie nazywa wada fabryczna, a nie tam lamenty o tarcze zwichrowane...
mariuszcx-7 napisał(a):
Po prostu to auto jest skierowane do klienta bardzo przywiazanego do marki subaru, ktoremu takie niedociagniecia nie przeszkadzaja przy podobnej lub wyzszej cenie za auto. ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości