Standardowe rozmiary głośników
PLaster napisał(a):pitterpan napisał(a):no ale co dalej? jaka musi być głębokość z przodu?
no i o reszcie głośników o które pytam nic nie wspomniano...Globy napisał(a):323F BG:
Drzwi przód: 13cm
323 BG Sedan:
Drzwi przód: 16,5cm, płytkie na 45mm
Drzwi tył: brak
Tylna półka: 16,5cm
323 BG 3d:
Drzwi przednie: 165mm na 3 śruby, tylko płytkie – 45mm tylko. Co gorsza gałka od odkręcania szyby zachodzi na maskownice od głośnika i przez to nie można zrobić panelu. Przy elektrycznych szybach nie ma problemu.
Drzwi tylne: 5x7”
czy to nic?
Tak się składa, że to "nic" odnośnie pytanie kolegi. Tylna połka jest podana dla sedana, a sam mając eFkę (podobnie jak kolega) nie mam przekonania co do tego czy można zakładać identyczne parametry dla 323F i sedana
Czasem zamiast złośliwie udowadniać komuś, że nie umie czytać, może sam wczytaj się dokładnie w jego post. Mniej agresji, więcej uprzejmości.
- Od: 9 gru 2010, 14:16
- Auto: 323F BG 1.6 16V
Dzięki kolego puscifer za poparcie, dokładnie o to chodzi, że zawsze o tych głośniczkach się mówi na oko, a chcąc coś kupić to chciałbym mieć sprawdzone dane.
a z tego co widzę, póki sam nie sprawdzę to się chyba nie dowiem...
a co do tylnej półki to u siebie mam np miejsce na głośniki owalne a nie okrągłe
więc nawet rozmiar podany pod półkę od sedana odpada
(po za tym planuję półkę wymienić, bo moja jest niestety lekko zapadnięta :/ )
a z tego co widzę, póki sam nie sprawdzę to się chyba nie dowiem...
a co do tylnej półki to u siebie mam np miejsce na głośniki owalne a nie okrągłe
więc nawet rozmiar podany pod półkę od sedana odpada
(po za tym planuję półkę wymienić, bo moja jest niestety lekko zapadnięta :/ )
puscifer napisał(a):Czasem zamiast złośliwie udowadniać komuś, że nie umie czytać, może sam wczytaj się dokładnie w jego post. Mniej agresji, więcej uprzejmości.
o jakiej agresji piszesz, bo ja żadnej nie widzę
po prostu nie piszczcie że nic nie ma, tylko że nie jest sprecyzowany jakiś wymiar czy coś podobnego.
pitterpan napisał(a):a z tego co widzę, póki sam nie sprawdzę to się chyba nie dowiem...
wiesz, ktoś zawsze musi być tym pierwszym i szlaki przecierać
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
Posiadam Mazdę 323f BJ. . Na forum jest napisane że rozmiar tylnych głośników wynosi 165mm. .
Niestety po zdjęciu boczku okazało się że taki głośnik nie pasuję . . z moich wyliczeń wyszło że głośnik jaki tam wejdzie to jedynie 155mm lecz mogę się mylić.
Chciałbym zapytać czy ktoś zakładał do swojej mazdy głośniki i jakie ma wymiary wraz z głębokością montażową. Może polecicie jakieś głośniczki basowe za rozsądną cenę ?
Niestety po zdjęciu boczku okazało się że taki głośnik nie pasuję . . z moich wyliczeń wyszło że głośnik jaki tam wejdzie to jedynie 155mm lecz mogę się mylić.
Chciałbym zapytać czy ktoś zakładał do swojej mazdy głośniki i jakie ma wymiary wraz z głębokością montażową. Może polecicie jakieś głośniczki basowe za rozsądną cenę ?
-
ewolutions
myślałem o blaupunktach gtx-662
http://allegro.pl/blaupunkt-gtx-662-sc- ... 28250.html
ewentualnie może coś innego ale te sprawdziłem i są super:)

ewentualnie może coś innego ale te sprawdziłem i są super:)
- Od: 30 sty 2011, 15:34
- Auto: Mazda 323f DiTD
Jesli masz troche wiecej pieniedzy to ja bym ci polecał głośniki HERTZ DSK 165 sam sobie ostatnio kupiłem takie i uważam ze sa 

- Od: 13 lis 2010, 14:38
- Auto: Mazda 323F
koledzy udało mi się kupić Alpine 1725S. w media kosztują aż 199 zł ale udało mi się je dostać za 110. I jedno co można o nich powiedzieć to to, że są wręcz rewelacyjne! pasują idealnie w miejsca w bjtce z tyłu i nie są drogie a grają super:) polecam
- Od: 30 sty 2011, 15:34
- Auto: Mazda 323f DiTD
jeśli chodzi o głośniki to pytanie jeszcze jakiej muzyki słuchasz ? Hertz jest ok jeśli słuchasz muzyki wykorzystującej spore ilości niskich tonów, ja proponowałbym się jeszcze zapoznać z firmą Morel model maximo ja mam t zamontowane z przodu i gra to przyjemnie:) jak coś wybierzesz to proszę podziel sie tym na forum.3mam kciuki
Serdecznie Pozdrawiam
Łukasz
Serdecznie Pozdrawiam
Łukasz
- Od: 8 lut 2011, 19:59
- Auto: Mazda 323F rok 2000
Ja w xedosie mam INFINITY REF 6522i i graja rewelacyjnie mimo to że drzwi nie są jeszcze wygłuszone 
Xedos B6 http://www.youtube.com/watch?v=LqXNk-psA3s
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
A ja założyłem JBL GTO przód 5x7 tylna półka 6x9 i średnio jestem zadowolony, jak na mój gust za bardzo walą wysokimi tonami, ale to tylko moja opinia.
edit: mod przenieś posta do tematu niżej
edit: mod przenieś posta do tematu niżej
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
sory ale nie doczytałem, jaką mogą mieć max głębokość głośniki na przód do 323f ba na przód bez przeróbek?
Została sama mazda żony i bmw.
Nissana z avatara już nie mam ale zostawiłem sobie avatara jako pamiątkę starych dobrych czasów.
Nissana z avatara już nie mam ale zostawiłem sobie avatara jako pamiątkę starych dobrych czasów.
- Od: 13 lis 2008, 09:30
- Auto: bmw 323 e46
witam czy wejdą mi głośniki 5x7 w miejsce standardu 165 w przodzie w Mazdzie 323f bg? Ma może ktoś tak.. ?
-
braunik
Witam, wie ktoś może jakiej głębokości głośniczki wchodzę w przednie drzwi do 323f bj?
mam zamiar kupić hertz hsk i potrzeba 66mm minus dystans, myślicie że wejdą?
mam zamiar kupić hertz hsk i potrzeba 66mm minus dystans, myślicie że wejdą?
- Od: 23 paź 2009, 12:34
- Auto: 323F DiTD '99
Witam, jako ze zmieniam nagłosnienie w swojej 323F BA to zmierzyłem dzisiaj max głebokość głośnika jaką można zmieścić w przednie drzwi i nie jest to jak już ktoś napisał 50mm, czy 55mm lecz 75mm bez dystansu, mam nadzieję że rozwieje to kilka niepewności.
- Od: 19 gru 2010, 14:56
- Auto: 323F BA 1.5 Z5