Niedziałające szyby
Strona 1 z 1
Drodzy posiadacze Mazd proszę o pomoc. Tydzień temu zakładałem alarm w samochodzie… co prawda teraz są mrozy opady śniegów itd. ale zauważyłem że szyba od strony pasażera nie otwiera się niema nawet dzwięku pracy siłownika. Taka sama sytuacja była od strony kierowcy jednak mineła po 20 minutach. Czy może to być spowodowane zamarznięciem albo wina osób, które zakładały alarm… nie spięte kable?
- Od: 19 paź 2010, 18:33
Być moze zamarzły, ale szybe od strony pasażera ,moze zakładający alarm po prostu niechcący odłączył poprzez wciśnięcie przycisku szyby, ze znakiem przekreślonej szyby taki X . U mnie tak właśnie ktoś wcisnoł przycisk ten ( po stronie kierowcy) i tylko przez przypadek to wycisnołem, i szyba pasażera działała , a juz miałem dobierac się do silniczka.No bo wykluczam bezpiecznik bo obie szyby wg instrukcji sa na jednym , więc skoro działa ta od kierowcy to nie jest spalony
Sprawdzalem....odstrony kierowcy i od strony pasazera i nic...
- Od: 19 paź 2010, 18:33
matrix_1755 napisał(a):Sprawdzalem....odstrony kierowcy i od strony pasazera i nic...
No a ten przycisk o którym pisałem próbowałeś wcisnąć/ wycisnąć i próbować?
Ja już 2 razy się nadziałem na ten przycisk, przypadkiem nacisnąłem a potem zonk że szyba od strony pasażera nie działa. Po zdenerwowaniu ochłonąłem i znalazłem przyczynę czyli niewinny przycisk.
mi również przestała działać szyba pasażera.ustaliłem z mechanikiem ,żę silnik padł. postanowiłem wymienić cały mechanizm bo w sumie koszt identyczny.
pytanie: czy mechanizm prawy przedni jest taki sam w rocznikach 98-02 jak w 2003 bo taka właśnie posiadam a mam okazje kupić ze starszych roczników?
z góry dzięki za pomoc
pytanie: czy mechanizm prawy przedni jest taki sam w rocznikach 98-02 jak w 2003 bo taka właśnie posiadam a mam okazje kupić ze starszych roczników?
z góry dzięki za pomoc
- Od: 3 lip 2011, 17:51
- Auto: 323F BJ 2003r.
1.6 98kM + LPG
Strona 1 z 1