Dywaniki gumowe – gdzie kupić?
bieski napisał(a):Na allegro za cały komplet 100 z wysyłka.
W Aso 150 zł za sam przód, faktycznie na allegro nie warto
u mnie komplet z allegro został już tylko z tyłu, z przodu się przetarło, kupiłem ori na przód i jestem zadowolony
- Od: 31 gru 2007, 16:39
- Auto: GG SportKombi MZR-CD 2003 121 KM
ponad tydzien temu kupilem w ASO komplet gumowych dywanikow do M6 za 110 zł. Są to dywaniki firmy Petex (oczywiscie bez logo M6), dostepne rowniez na Allegro w podobnej cenie z dostawa (ale uwaga sa tam nawet i droższe). W komplecie są stopery, ktorych nie montowalem oraz wieszaki, ktore na okres zimy przydadzą sie do powieszenia w garażu welurowych.
Dywaniki te są wykonane z bardzo miękkiej gumy, co utrudnia wyjecie ich w celu wylania wody, ale z koleji dzieki temu sie nie slizgaja i dobrze przylegaja do podłogi. Bardzo dobrze są spasowane zwłaszcza z przodu, rant jest niski. Jedyny maly minus to przez pierwsze kilka dni jednak trochę zajeżdżało gumą.
Generalnie ze wzgledow estycznych nie jestem wielkim zwolennikiem gumowych dywaników ale po ubieglorocznej zimie postanowilem je zakupic. Mialem szczescie, ze zdazylem przed obecnymi opadami sniegu. Wywiazaly sie ze swojej roli bardzo dobrze i teraz wiem ile wody zostalo by mi w samochodzie
Dywaniki te są wykonane z bardzo miękkiej gumy, co utrudnia wyjecie ich w celu wylania wody, ale z koleji dzieki temu sie nie slizgaja i dobrze przylegaja do podłogi. Bardzo dobrze są spasowane zwłaszcza z przodu, rant jest niski. Jedyny maly minus to przez pierwsze kilka dni jednak trochę zajeżdżało gumą.
Generalnie ze wzgledow estycznych nie jestem wielkim zwolennikiem gumowych dywaników ale po ubieglorocznej zimie postanowilem je zakupic. Mialem szczescie, ze zdazylem przed obecnymi opadami sniegu. Wywiazaly sie ze swojej roli bardzo dobrze i teraz wiem ile wody zostalo by mi w samochodzie
- Od: 29 maja 2008, 20:06
- Auto: 6 GY, 2.0 MZR-CD 136 KM
Mazda 6 (2003 r.) 2.0 benzyna, kombi, automat, 150 tys km, LPG sekwencja – ElpiGaz
- Od: 1 maja 2010, 22:15
- Auto: M6 GY 2003 r. 2.0 benzyna automat LPG sekwencja
ja kupiłem w Auchan takie uniewersalne gumowe – komplet za 36zł i jestem zadowolony. Pasują niemal idealnie i się nie przesuwają.
- Od: 4 lis 2010, 12:09
- Auto: Mazda 6/ 2.0 CITD/ 136KM/ kombi/ rok 2002/ wer. exlusive bez xenonów i navi:(
Ja również mam takie i polecam.
- Od: 27 paź 2009, 11:38
- Auto: M6 2.0 147KM
szatek napisał(a):Guiliano podaj proszę więcej szczegółów: producent, rozmiar (albo jakiś znak rozpoznawczy np. kolor etykiety).
Sam bym takie kupił ;]
Niestety kolego, ale takie dane były jedynie na opakowaniu, które wrzuciłem. Jedynie cenę pamiętam:)
Sam kupowałem "na oko" nie znając rozmiaru.
- Od: 4 lis 2010, 12:09
- Auto: Mazda 6/ 2.0 CITD/ 136KM/ kombi/ rok 2002/ wer. exlusive bez xenonów i navi:(
żeby dywaniki sie nie przesuwały jest bardzo prosty sposób, wystarczy zakupić w pasmanteri szerokiego rzepa, sprzedawany jest z w komplecie z czescią z ząbkami i futerkiem, bierzemy sam pasek z ząbkami, ucinamy dwa kawałki po 20cm i kleimu powiedzmy na butapren do dywanika, tak ułożony dywanik trzyma sie i nie lata pod nogami, przy czym łatwo go wyjac i oczyscić

- Od: 18 wrz 2008, 22:39
- Auto: MAZDA 6 GG 2.0 MZRCD 121KM '03
@McSlavko dobry pomysł z tymi rzepami
Ja kupiłem pod
http://allegro.pl/show_user.php?uid=15510477
Zależało mi żeby z tyłu miały wysokie brzegi ze względu na dzieci które wnoszą pełno śniegu do auta. Jestem zadowolony.

Ja kupiłem pod

Zależało mi żeby z tyłu miały wysokie brzegi ze względu na dzieci które wnoszą pełno śniegu do auta. Jestem zadowolony.
- Od: 21 lip 2010, 22:17
- Auto: MAZDA 6 GY L8 2006 R.
Ja zmieniłem na welurowe, sprzedają takie, że na spodzie dywanika welurowego jest guma, tylko nie jakieś badziewie zszywane z welurem jak sprzedają na allegro, tylko jest to jeden wyrób fabryczny, nikt w Polsce inny tego nie ma (welur + guma). Po bokach dywanika oczywiście wyczesali mi napis MADZIA czcionką mazdowską
(możecie sobie zrobić dowolny napis lub logo). Obszycie nicią wygląda badziewnie, zamiast tego mam z czarną lamóweczką i wygląda bardzo przyjemnie.
kupić można tutaj: dywaniki samochodowe 4 mat,
mają też dywaniki gumowe w dwóch przedziałach cenowych i po przystępnej cenie. Polecam
kupić można tutaj: dywaniki samochodowe 4 mat,
mają też dywaniki gumowe w dwóch przedziałach cenowych i po przystępnej cenie. Polecam
- Od: 24 mar 2008, 21:54
- Auto: Mazda 6 GG 2004 MZR-CD 136km
Mazda 6 GH 2011 2.2 Kirei 163km
Ja kupiłem takie
http://allegro.pl/czarne-dywaniki-gumow ... 66701.html
Jescze domówiłem u gości matę do bagażnika za 85 PLN

Jescze domówiłem u gości matę do bagażnika za 85 PLN
- Od: 12 maja 2007, 16:30
- Auto: Mazda 6 sport kombi 2.0 141KM
Witam, w zeszłym roku kupowałem u tego gościa,wszystko ok
linki są do aktualnych aukcji
http://sklepy.allegro.pl/mazda-6-sedan- ... 19006.html
http://sklepy.allegro.pl/petex-mazda-6- ... 34164.html
pozdr.
linki są do aktualnych aukcji

pozdr.
- Od: 10 mar 2010, 22:43
- Auto: mazda 6 . 2,3 automat ,2005 r
Ja kupiłem oryginalne gumowe dywaniki firmy Petex dedykowane do Mazdy6. Pasują idealnie, wykonane są bardzo solidnie, wzmacniane pod stopą kierowcy, nie śmierdzą. Dodatkowo w gratisie kupujący dostaje stopery.

http://allegro.pl/mazda-6-2002-01-2008- ... 62809.html
EDIT(moderator) dodam,że sprzedający nazywa się "autos-dywanik",a jego sklep na allegro "AUTOS"
(za jakiś czas linki będą nieaktywne,ale sprzedawcę będzie można odnaleźć po nazwie
)

EDIT(moderator) dodam,że sprzedający nazywa się "autos-dywanik",a jego sklep na allegro "AUTOS"
(za jakiś czas linki będą nieaktywne,ale sprzedawcę będzie można odnaleźć po nazwie
- Od: 26 lip 2011, 10:06
- Auto: Mazda 6 Executive '07 GG 2.0 147KM LPG Stag 300 Premium
Ja kupiłem natomiast tu
http://allegro.pl/petex-mazda-6-02-08-g ... 62338.html
Takie same co u ralfvip. Są bardzo fajne miękkie i tak jak zaznaczył kolega nie śmierdzą
. mam jeszcze komplet welurowych ale na zimę bardziej guma. Przydałoby się jeszcze coś do bagażnika i zastanawiam się nad zrobieniem sobie samemu z wykładziny z komfortu 

Takie same co u ralfvip. Są bardzo fajne miękkie i tak jak zaznaczył kolega nie śmierdzą
Po swojemu odkrywam to co już odkryte.
niestety linki z allegro umarły ale domniemam ze te wyżej wspominane PETEX to są takie same co te:
http://allegro.pl/petex-mazda-6-02-08-g ... 96807.html 
jeżeli tak to biore ;D

jeżeli tak to biore ;D
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04