Mazda Xedos 6 CA KF 1997 r.
...już powoli kończę pracę nad zderzakiem, jeszcze tylko jutro dotrzeć ostatnią warstwe szpachli i pomaluje podkładem a w sobote juz lakier
... dzisiaj zrobiłem przymiarke i kurde jeszcze musze tłumik końcowy przerobić a dokładnie obniżyć o 1-1.5cm i przesunąć o jakies 2-3cm bliżej środka bo blokuje mi sie o zderzak i nie da rady go zamontowac po prawej stronie... zrobilem zdjęcie jak to mniej więcej wygląda
mysle ze jak sie pomaluje i wrzuci siatke to bedzie git

prawa strona zderzaka jest opuszczona tzn nie zamocowana (przez tlumik) noo ale w kazdym razie macie wgląd jak to będzie

prawa strona zderzaka jest opuszczona tzn nie zamocowana (przez tlumik) noo ale w kazdym razie macie wgląd jak to będzie
- Od: 26 kwi 2009, 21:33
- Auto: Mazda XEDOS 6
Super wóz!
.... był na pierwszym zdjęciu....
Szkoda, że poszedłeś w tę stronę. Xedos ma naturalnie, w serii, świetną linię. Łatwo ją zepsuć, bardzo trudno poprawić.
.... był na pierwszym zdjęciu....
Szkoda, że poszedłeś w tę stronę. Xedos ma naturalnie, w serii, świetną linię. Łatwo ją zepsuć, bardzo trudno poprawić.
hehe widze ze nikt nie jest za przerobka xeda... no nic niestety ja mam pewna swoja wizje na moja mazde i i tak ja wykonam
....mnie nie kreca "zwykle" xedosy tzn sie standard dobra fela jakas 17" i gleba bo poprostu one sa tylko ladne ;] a moj jak skoncze bedzie piekny i przedewszystkim jedyny taki
ale to jak zrobie wszystko to co jest w planach a jest jeszcze duuuzo do zrobienia ;]
I takie podejście do sprawy mi się osobiście podoba ... co z tego ze Xedos jest piękny ma być dla każdego z nas wyjątkowy i jedyny niepowtarzalny
by w tłumie chodź nie zbyt licznym ale mimo wszystko zaskoczyć czymś innym
.
Póki co fifty fifty mi się to podoba zobaczymy jaki będzie efekt końcowy, tego zderzaka ... szacun za robotę
.
Póki co fifty fifty mi się to podoba zobaczymy jaki będzie efekt końcowy, tego zderzaka ... szacun za robotę
- Od: 30 kwi 2008, 13:28
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'
Nie wygląda to tak źle jak myślałem 
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
co next?? no na pewno trzeba progi zmienic na calkiem gładkie zeby pasowalo wszystko do siebie, planuje jeszcze przyciemnic wszystkie szyby o 15% tylko nie folia a laminatem, wszystkie w sensie [jaka?], przednie boczne i [jakie?] boczne a na przedniej mysle zrobic pasek, teraz przez zime bede sie bawic jeszcze z alufelgami a dokladniej bede chcial je wypolerowac na efekt chromu
, no ten 2 tlumik jak juz pisalem i to by bylo chyba tyle z zewnatrz jak narazie, w srodku musze sie w koncu zebrac i podlaczyc wskazniki
ale nie chce mi sie bo duzo roboty przy podlaczaniu czujnikow ;/ ...najgorzej przy cisnieniu oleju... (trudny dostep) musze jeszcze wymienic deske rozdzielcza bo jest popekana... w planach jeszcze zegary indiglo i cos z tapicerka tylko nie wiem co
a dokladniej chodzi o to ze mam skóry kremowe no i ogolnie to sa w bardzo dobrym stanie nigdzie nie rozdarte itp aaaale teraz jak zima jest to z rana nie da sie na nich siasc... ;/ takie zimne a w lato pewnie znowu beda gorące hehe i mysle nad tym zeby wymienic siedzenia na czarne alcantary i do tego obił bym boczki w drzwiach i podsufitke tez czarna alcantara, mysle ze tez bylo by ladnie a na pewno praktyczniej niz jest teraz... No i co najwazniejsze na wiosne bedzie remont silknika + kilka drobnych przeróbek
takze jak widac jeszcze duzo zmian sie szykuje ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
piecu napisał(a):teraz jak zima jest to z rana nie da sie na nich siasc... ;/
zamontuj Webasto

piecu napisał(a):a w lato pewnie znowu beda gorące hehe
jak przyciemnisz szyby to mniej sie beda grzaly, a jasna skóra sie tak masakrycznie nie grzeje jak czarna..
Mi również podoba się na pierwszym zdjęciu ale o gustach się nie dyskutuje
- Od: 31 paź 2010, 10:33
- Auto: Mazda 626,2.0 FS ,Gaz, rok 92 ASB
body kit spoko zawsze coś swojego i wyjątkowego
wiadomo własny wysiłek zawsze powód do dumy. Wyróżniający się Xedosik 
-
skorpion1985
...ostatnio kilka przygód mialem hehe a dokladniej to urwalem lewy próg
ale to chyba dobrze bo it ak do wymiany
gorzej bo rozwalilem przedni zderzak... kurw..... urwał sie kawalek dokladki z lewej strony a z drugiej popękała ...wszystko przez te zime kurde (spotkania z zaspami itp,) niestety. i tak jak tylko zima bedzie dobiegala końca szykuje mi sie znowu "troche" zabawy i roboty przy xedosce
pozdro